> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> pulpa de porc la tava, clasica friptura de la nuntile romanesti...
Misha.
mesaj Mar 30 2010, 12:08 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,221
Inregistrat pe: 13-September 07
De la: tasha's world
Membrul Nr.: 38,838



mam gandit sa pun reteta de friptura din pulpa de porc
in acest mod fac eu fripturile pt nunta la lucru

nu am cantitati,fac tot la ochi
avem asa:
pulpa de porc (200 gr de persoana)
morcov
patrunjel,pastarnac,telina
mere
ceapa
sare,piper,usturoi care a fost blenduit cu sare si putin ulei

amestec sarea cu piperul si boiaua
legumele si merele le tai bucati si le imprastii pe fundul tavii
condimentez carnea si o asez in tava
pun apa cat sa ajunga la jumatatea carnii apoi pun folie de al peste

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misha.
mesaj Mar 30 2010, 12:13 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,221
Inregistrat pe: 13-September 07
De la: tasha's world
Membrul Nr.: 38,838



o pun la cuptorul incins si o tin 1,5 ore la aprox 180 grade C
o scot si o introc si o mai tin 1,5 ore la cuptor
peste usturoi pun apa si amestec rezultand un mujdei
cand sau scurs trei ore scot carnea din cuptor si o dau pe toate partile cu mujdeiul rezultat

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misha.
mesaj Mar 30 2010, 12:15 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,221
Inregistrat pe: 13-September 07
De la: tasha's world
Membrul Nr.: 38,838



scot carnea din zeama si o las 30 min sa se racoreasca
intre timp blendui legumele din tava (din pacate am uitat sa pozez) si le pun inapoi in tava
tai carnea felii si o pun in tava peste sosul rezultat din legume
rezulta o friptura fff suculenta si aromata
aici servita alaturi de piure si pulpa de pui
pofta buna!!!
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pansy
mesaj Mar 30 2010, 01:15 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 647
Inregistrat pe: 16-April 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 23,387




mama draga,eu cred ca tu hranesti un batalion ! ninja.gif .friptura arata fain de tot.
editez ca am uitat sa spun ca sosul ala tare cred ca-i bun,n-am facut niciodata asa sosul.dar am sa-l incerc.

Acest mesaj a fost editat de pansy: Mar 30 2010, 01:17 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misha.
mesaj Mar 30 2010, 03:23 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,221
Inregistrat pe: 13-September 07
De la: tasha's world
Membrul Nr.: 38,838



CITAT(pansy @ Mar 30 2010, 01:15 AM) *
mama draga,eu cred ca tu hranesti un batalion ! ninja.gif .friptura arata fain de tot.
editez ca am uitat sa spun ca sosul ala tare cred ca-i bun,n-am facut niciodata asa sosul.dar am sa-l incerc.

friptura aia am pozato la lucru
dar si acasa tot asa o fac doar ca folosesc doar2-2,5 kg de carne o data nu 5 ca in pozele alea
mie imi place fff mult asa si merge si cu ceafa,dar totusi prefer pulpa la tava
astept impresii biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PRAJITURICA 181...
mesaj Mar 31 2010, 08:32 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 69
Inregistrat pe: 28-October 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 18,100



pentru pasti o sa fac si eu tot pulpa de porc si bineinteles ma inspir din reteta ta cu o singura modificare : eu voi adauga si cimbru pentru ca mi place f mult cum schimba gustul la carnea de porc !

deci daca m-am hotarat sa fac reteta ta ai 10 + de la mine !

eu de regula nu fac asa friptura : iau bucata de pulpa si o tin intr-un "bait" cu vin, sare, piper, usturoi, cimbru si putina boia si o pun la cuptor cu tot amestecul ala si o tin tot asa ca tine vreo 2-3 ore dar n-am sos la ea ca tine ...mie mi place mai mult pulpa decat ceafa pentru cuptor, la gratar da merge mai bine ceafa.

Acest mesaj a fost editat de PRAJITURICA 18105: Mar 31 2010, 08:36 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Mar 31 2010, 09:10 AM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



Mischa,as putea inlocui cu carne de vita?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carmaw
mesaj Mar 31 2010, 10:35 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,423
Inregistrat pe: 5-May 09
De la: pe ici pe colo
Membrul Nr.: 51,265



CITAT(rym @ Mar 31 2010, 10:10 AM) *
Mischa,as putea inlocui cu carne de vita?

danut o ai grija cu vita
sa nu ti se faca talpa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misha.
mesaj Mar 31 2010, 08:09 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,221
Inregistrat pe: 13-September 07
De la: tasha's world
Membrul Nr.: 38,838



CITAT(PRAJITURICA 18105 @ Mar 31 2010, 08:32 AM) *
pentru pasti o sa fac si eu tot pulpa de porc si bineinteles ma inspir din reteta ta cu o singura modificare : eu voi adauga si cimbru pentru ca mi place f mult cum schimba gustul la carnea de porc !

deci daca m-am hotarat sa fac reteta ta ai 10 + de la mine !

eu de regula nu fac asa friptura : iau bucata de pulpa si o tin intr-un "bait" cu vin, sare, piper, usturoi, cimbru si putina boia si o pun la cuptor cu tot amestecul ala si o tin tot asa ca tine vreo 2-3 ore dar n-am sos la ea ca tine ...mie mi place mai mult pulpa decat ceafa pentru cuptor, la gratar da merge mai bine ceafa.

ma bucur ca iti place cum suna retzeptul meu biggrin.gif
si mie imi place cimbrul dar la nunti nu pot pune pt ca nu la toti place si atunci...risc sa imi vina inapoi de pe sala ceea ce ar fi un dezastru
si eu prefer ceafa la gratar si pulpa la cuptor dar unii clienti vor ceafa asa ca...fiecare cu gusturile lui


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misha.
mesaj Mar 31 2010, 08:10 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,221
Inregistrat pe: 13-September 07
De la: tasha's world
Membrul Nr.: 38,838



CITAT(rym @ Mar 31 2010, 09:10 AM) *
Mischa,as putea inlocui cu carne de vita?

merge cu carne de vita dar sa o ti ceva mai mult decat pe cea de porc intorcando mereu


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vica
mesaj Apr 3 2010, 11:25 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 7-November 05
Membrul Nr.: 28,716



Nu am facut asa niciodata friptura, dar cred ca trebuie sa fie forte buna! Am sa-ncerc poimaine, de a doua zi de Pasti. Felicitari pentru aspectul excelent (gustul inca este necunoscut ...) si sa ai parte de Sarbatori Fericite ! biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misha.
mesaj Apr 3 2010, 05:46 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,221
Inregistrat pe: 13-September 07
De la: tasha's world
Membrul Nr.: 38,838



CITAT(vica @ Apr 3 2010, 11:25 AM) *
Nu am facut asa niciodata friptura, dar cred ca trebuie sa fie forte buna! Am sa-ncerc poimaine, de a doua zi de Pasti. Felicitari pentru aspectul excelent (gustul inca este necunoscut ...) si sa ai parte de Sarbatori Fericite ! biggrin.gif

VICA sper sa iti placa
sarbatori fericite si pline de caldura si tie


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fel70
mesaj Apr 7 2010, 10:05 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,300
Inregistrat pe: 20-January 10
De la: romania
Membrul Nr.: 56,353



Misha, tu de unde esti?
La noi la nunti friptura de porc este numai la gratar, ceva de genul, ori talpa, ori grasime intarita si racita!!!! tongue.gif
Fripturica ta de aici este apetisanta, suculenta, proaspata asa cum as prepara-o eu pt ai mei.
Cum se numeste la 'lucrul' tau? Oricum felicitari. Voi procesa si eu (mai ales cu piureul de legume-fructe), dar sa mai treaca putin ca mi s-a pus mielul la fiere deja.


--------------------





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misha.
mesaj Apr 7 2010, 10:55 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,221
Inregistrat pe: 13-September 07
De la: tasha's world
Membrul Nr.: 38,838



CITAT(fel70 @ Apr 7 2010, 10:05 AM) *
Misha, tu de unde esti?
La noi la nunti friptura de porc este numai la gratar, ceva de genul, ori talpa, ori grasime intarita si racita!!!! tongue.gif
Fripturica ta de aici este apetisanta, suculenta, proaspata asa cum as prepara-o eu pt ai mei.
Cum se numeste la 'lucrul' tau? Oricum felicitari. Voi procesa si eu (mai ales cu piureul de legume-fructe), dar sa mai treaca putin ca mi s-a pus mielul la fiere deja.

sunt din timisoara
nu cred ca am voie sa spun aici,unde lucrez
dar daca esti din tm sau din apropiere putem vb prin pm


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
delora
mesaj Apr 7 2010, 12:02 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 85
Inregistrat pe: 4-October 04
De la: around
Membrul Nr.: 17,482



Ma bag si eu in discutie....Misha eu sunt din TM si chiar de mult voiam sa te intreb unde lucrezi.
Vreau sa-ti "fac o vizita" la lucru sa degust ce-ai postat tu pe aici ca-mi lasa gura apa cand vad ce faci ( sa nu mai vorbesc de topicul unde ai prezentat diverse meniuri de la restaurant).Cum fac sa aflu ?
pupic.gif floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Macesanu Ioana 1...
mesaj Apr 8 2010, 03:43 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 6
Inregistrat pe: 22-March 04
De la: Timisoara (Timisoara)
Membrul Nr.: 12,919



Ceau!

mi-a placut foarte mult ideea ta cu friptura si cu sosul din legume. Eu am incercat la friptura gutui si am facut sos din ele la sfarsit. Dar poti sa imi dezvalui si mie unde pot veni sa degust bunatatile tale.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st November 2014 - 10:17 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare