> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

6 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Pui la cuptor
MAYA
mesaj Aug 12 2005, 04:59 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



M-am inspirat de la reteta christinei Pulpe de pui la cuptor

1 pui
2 linguri de margarina(eu am folosit cea de la Bertolli,care contine 24% ulei de masline)
1 capatna de ustroi
sare,piper ,boia dulce,chilli proaspeti(initial vroiam sa pun uscat,dar aveam proaspeti si m-am razgndit)
ceva verdeata(ce va place..rosmarin de ex. ,merge super..sau basilikum,oregano..sau pur si smplu patrunje..)
cartofi curatati ,spalati si taiati pe jumate
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 12 2005, 05:01 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Se desprinde cu ajutorul degetului/degetelor pielea de pe pui.Merge foarte usor..cel putin la astia de aici..la cei antrenati de la tara,s-ar putea sa meraga mai greu.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 12 2005, 05:04 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Prin partea de jos a pieptului,se intra si se desprinde si pielea de pe picioarele/bulanele/copanele,puiului.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 12 2005, 05:09 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966




Se pune n margarina toate condimentele inclusiv chili si ustroiul tocat fin(eu am dat prin robot) ,si se amesteca bine cu margarina.

Am pus si putuna boia dulce..mai mult de culoare.

Se baga pe sub pielea puiului aceasta pasta,se unge si n interior,si binenteles si exteriorul.

Pentru ca am vrut sa-mi intre mai multi cartofi n tava,am pus puiul pe o sticluta,n care am pus putina apa laugh.gif
Normal ,e mai bine culcat.Atunci se ntoarce de pe o parte pe alta,pentru a se rumeni.

(n poza ,se vede capatna de ustroi -att ustroi am pus n amestecul cu margarina)
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 12 2005, 05:14 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Asa arata ninte de coacere.
Cu pui de la tara,nu se pun cartofii la nceput.Puiului antrenat,i trebuie mai mult timp de coacere.

Cartofii i-am sarat si piperat,am pus niste crengute de verdeata(salvie,oregano si busuioc) si ceva apa n tava.Nu se pune grasime,ulei..ajunge ct lasa puiul si margarina.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 12 2005, 05:16 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Nu l-am lasat mai mult la rumenit,pentru ca l-am ncercat cu furculita si era sa pice de pe sticla..era foarte moale..deh,asa-i cu puii astia din magazin,se mprastie imediat smile.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christina
mesaj Aug 13 2005, 06:07 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 394
Inregistrat pe: 9-June 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 14,953



Hai sa-ti arat cum il fac eu icon_redface.gif
Aici dupa ce i-am bagat sub piele amestecul de margarina si condimente.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christina
mesaj Aug 13 2005, 06:10 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 394
Inregistrat pe: 9-June 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 14,953



Si in cuptor il pun pe gratar si sub gratar pun tava cu 2 pahare cu apa. Am grija ca apa sa nu se avapore pentru ca am nevoie de sosul format la garnitura. Sper sa se vada...
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christina
mesaj Aug 13 2005, 08:22 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 394
Inregistrat pe: 9-June 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 14,953



Si finalul... icon_cheers.gif
Servit cu ce vreti voi ca si garnitura. laugh.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christina
mesaj Aug 13 2005, 08:28 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 394
Inregistrat pe: 9-June 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 14,953



Maya sper sa nu te super pe mine ca am intervenit ... icon_redface.gif Incearca si asa... Eu zic ca este mai bine decat pe sticla. Asa, tot ce este in amestecul cu margarina, intra in carnea puiului si nu curge din pui. wave.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christina
mesaj Aug 13 2005, 08:55 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 394
Inregistrat pe: 9-June 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 14,953



La cuptor l-am tinut cam 1h (la cuptorul electric dureaza mai putin). Se incearca cu o scobitoare (se inteapa pulpa unde este mai „musculoasa“ si daca iese zeama clara este gata). Ca si garnitura am facut cartofi (merge la fel de bine cu mix de legume, mazare, ciuperci). Am pus cartofii in tava, am mai adaugat 1 pahar cu apa, cu 20 de minute inainte sa fie gata puiul. Daca puiul este gata mai repede il scoatem din cuptor si lasam garnitura.[img][/img]
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 13 2005, 09:06 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Eu l-am pus pe sticla,pentru ca vroiam mai mult loc n tava,pentru cartofi.n orice caz,sa stii ca a avut gust foarte bun..margarina a curs..e normal ca se topeste,dar condimentele ramn sub piele.
Uite eu a trebuit sa mai fac unu,si soarta a fost ca iar a trebuit urcat pe sticluta biggrin.gif
De data asta am pus n margarina:chilli,frunze de busuioc , oregano,ustroi,sare ..le-am facut cu robotelul pe toate.Margarina s-a scurs,dar sub pielea puiului au ramas toate frunzulitele tocate si bucatelele foarte mici de chili si ustroi.Carnea a fost foarte picanta la gust,exact asa cum ma asteptam.
Cartofii din tava,daca nu-i nvrti deloc,prind o pojghita supergustoasa..iar cu ce se scurge de la pui si margarina condimentata+ctiva stropi de vin alb la sfrsit..un DELICIU!!
smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christina
mesaj Aug 13 2005, 09:15 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 394
Inregistrat pe: 9-June 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 14,953



Urmatorul va fi facut si cu chilli... icon_bounce.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 13 2005, 09:17 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Bine nteles ca o sa-i vina rndul si culcat..atunci o sa-i fac o garnitura de orez cu ciuperci smile.gif

Eu nu folosesc vegeta,mie nu-i place..mi se pare ca-i schimba gustul carnii..si nu numai..la orice mncare.
Mncarea cu vegeta..fie ca e friptura (de orice animal sau zburatoare icon_biggrin.gif ),sau ca e sos..sau ciorba..toate au ceva comun.
Eu de exemplu,folosesc foarte multa verdeata proaspata..si legume la fel,n cel mai rau caz, congelate.Din doze..nu-mi prea place nimic.Mazarea din doza , o folosesc la salata de boeuf.Bulion sau rosii decojite de pielita,mai folosesc din doza..si n rest..cam nimic.
Chiar ma gndeam ca si la salata de boeuf o sa ncerc cu mazare congelata,pe care o s-o fierb nainte.A ncercat careva?? E bun?


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christina
mesaj Aug 13 2005, 09:35 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 394
Inregistrat pe: 9-June 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 14,953



*Sa-l culci“ a fost o idee icon_redface.gif . Nu zic ca in „picioare“ nu e bun icon_razz.gif . Iar gustul eu nu il discut... (fiecare foloseste ce vrea, cum vrea... ) De la o reteta pleaca ideea, in rest dau frau liber imaginatiei si gustului personal icon_smile.gif . De ex. mazarea congelata mie nu mi-a placut in salata, chiar daca o mai fierbi. Are un gust icon_rolleyes.gif . E mult mai buna din conserva... dar e „gustul“ meu. wave.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 13 2005, 10:49 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



aaa..nu ..e clar ca e bun oricum,dar eu spuneam de la nceput de ce l-am pus n picioare..si ca l-as fi pus culcat..dar cartofii bata-i vina icon_biggrin.gif .
Si despre gusturi,asa e..eu nu am ncercat niciodata cu mazare congelata..o sa ncerc,sa vad ce-mi spun papilele gustative icon_biggrin.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christina
mesaj Aug 13 2005, 10:58 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 394
Inregistrat pe: 9-June 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 14,953



Pai uite... io l-am pus pe gratar, sub gratar, tava cu apa... si asa am toata tava a mea... laugh.gif Acolo curge tot din puiut (in tava)...
Nu raspund pentru exprimarea mea icon_redface.gif laugh.gif (de! un bb de 7 saptamani solicita laugh.gif )
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 13 2005, 11:12 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



ce mai conteaza..culcat..n picioare..important e sa fie bun laugh.gif
Un dulcic de BB ai,sa-ti traiasca!! pupic.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 14 2005, 12:58 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



QUOTE(MAYA)
(eu am folosit cea de la Bertolli,care contine 24% ulei de masline)

n viaa mea italian n-am vzut aa ceva icon_eek.gif
nu cumva o face Bertolli pentru cei din afar i aici se laud c face numai ulei de msline excelent icon_rolleyes.gif

Mazrea de la cutie eu o folosesc numai la salata boeuf, iar pe aia proaspt sau congelat la mncare, nu ncerca c n-o s-i plac, c am
ncercat eu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 14 2005, 02:42 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Si eu de exemplu,am vazut produse de la Kraft/Jacobs..(si multe alte marci) n Romnia,ce aici nu exista..
Danke..deci nu o sa mai ncerc cu mazarea congelata.Banuiesc ca nici mie nu mi-ar place,pentru ca m-am obisnuit asa..si ca altfel nu cunosc..

(P.S.-Nu ai mai postat aseara, poza aia misto?)


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

6 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 28th August 2014 - 07:06 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare