Sari la conținut

Poză

Crema pentru tort


12 răspunsuri la acest topic

#1 rox-ana

rox-ana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 14 April 2006 - 08:46 AM

Buna fetelor!
Marturisesc ca de foarte multa vreme ma "inspir" din discutiile voastre dar nu am postat nimic personal din comoditate, cred! Mi-e rusine, dar asta e adevarul!!!
Acum insa am hotarat ca e timpul sa va povestesc despre cea mai buna crema de tort pe care am mincat-o si pe care o folosesc frecvent pentru ca este cu adevarat excelenta.
Deci e nevoie de :
4 galbenusuri
7 linguri de zahar
zeama de la o portocala
2 pachete de unt
o cutie de 400g finetti.
galbenusurile cu zaharul si zeama de portocala se pun la fiert, la baie de abur, sau la foc fff mic amestecindu-se continuu, pina se ingroasa si apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se amesteca cu untul batut spuma si cu crema finetti si uite crema!!!
E cu adevarat buna, nu e gretoasa si e suficienta pentru un tort delicios! eu o folosesc la foret noir pentru ca am observat ca e combinatia perfecta!
Sper ca o veti incerca si astept opinii! wink.gif

#2 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 14 April 2006 - 09:35 AM

...se poate folosi si crema de tort. eu o fac fara blat si se numeste *mousse de citron*
pt fiecare ou, 1 lamaie, 1 lingura de zahar. 1-2 foi gelatina, 1 dl frisca pt fiecare ou.( 4 oua,4 ling zahar, 4 lamai, 4 dl frisca de explu)

se freaca galbenusurile cu zahar la bain marie, se adauga albusele spuma si se continua la bain-marie, se adauga coaja rasa si zeama de la lamai, se mai lasa la bain-marie pana e gros bine rezultatul ( oricum e mai bine sa fie fierbinte amestecul) se adauga gelatina ce a fost in apa rece in prealabil. se lasa la racit, si cand e rece se adauga frisca.
eu servesc aceasta spuma de lamaie cu bucatele de *krantz* facute din migdale si zahar ars. dar se poate si susan cu zahar ars, sau ceea ce va place. e foarte *usor* si racoritor.
se poate pune si in tort ca si crema daca doriti. tongue.gif
Fan n_puiu for ever



#3 Milky myk

Milky myk

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 14 April 2006 - 09:48 AM

Rox_ana bine ai venit.

Crema de tort pe care ai postat-o mi se pare ok pana la unt.Mi se pare mult(pentru gustul meu desigur) 2 pachete de unt,adica 500 de grame. blink.gif Sau pachetul e mai mic de 250 de grame??


#4 rox-ana

rox-ana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 14 April 2006 - 09:45 PM

O sa te miri dar nu e mult! Datorita untului, crema nu curge mai ales in situatia in care sta mai mult pe masa, sa zicem! dar iese f bine si doar cu un singur pachet de unt, fiindca eu asa am facut prima data insa cantitatea de crema e ceva mai mica.

#5 Levkic Ana 13334

Levkic Ana 13334

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Location:Australia - Sydney

Postat 15 April 2006 - 12:03 AM

Bine ai venit Rox-ana, te inteleg ca nu ai intrat pentru ca si mie mi-a trebuit mult pana sa intru, eu credeam ca toate fetele sunt profesioniste si eu nu prea ma "incadrez" dar....acum imi pare bine ca am intrat. Asa ca si tu esti Bine venita si itzi doresc succes
Ana - fericita bunica

#6 DianaS

DianaS

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi
  • Location:GA

Postat 15 April 2006 - 12:45 AM

Buna ziua !

Am o intrebare, ce e aia finetti si cu ce poate fi inlocuit?

Multumesc

Diana

#7 cialacu mihaela 746

cialacu mihaela 746

    micro Bucatar

  • Membri
  • 10 posturi

Postat 15 April 2006 - 04:09 AM

Buna, Diana

Un raspuns rapid: Finetti e o crema de ciocolata si alune, se gaseste in borcane la supermarket, pe
linga biscuiti ..

Mult succes rolleyes.gif

Maya C.

#8 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 15 April 2006 - 07:12 AM

QUOTE
Finetti e o crema de ciocolata si alune


Aha, deci este ceva asemanator cu Nutella sau cu Calve (de pe vremuri, cind se vindea pe sub mina, cu 50 de lei borcanul, isi mai aduce aminte cineva ? tongue.gif )
Nihil Sine Deo
user posted image

#9 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 April 2006 - 08:14 AM

Rox-ana, bine ai venit printre noi. Cred ca e buna crema asta, dar cantitatea de unt mi se pare enorma
Fan n_puiu!







#10 Elena of Sweden

Elena of Sweden

    Academic Chef

  • Membri
  • 1385 posturi
  • Location:Trelleborg

Postat 17 April 2006 - 09:14 AM

Bine ai venit Rox-ana!

Apropo de crema de tort: ma gandeam la Nutella amestecata cu frisca (batuta). O sa incerc o data! icon_smile.gif
Blogul meu aici

#11 Elena of Sweden

Elena of Sweden

    Academic Chef

  • Membri
  • 1385 posturi
  • Location:Trelleborg

Postat 17 April 2006 - 09:15 AM

QUOTE(stella @ Apr 14 2006, 09:35 AM)


...se poate folosi si crema de tort. eu o fac fara blat si se numeste *mousse de citron*
pt fiecare ou, 1 lamaie, 1 lingura de zahar. 1-2 foi gelatina, 1 dl frisca pt fiecare ou.( 4 oua,4 ling zahar, 4 lamai, 4 dl frisca de explu)
...


Asa ceva trebuie incercat! Tot ce-i cu lamaie e pe gustul meu! icon_smile.gif
Merci stella!

Blogul meu aici

#12 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 17 April 2006 - 10:14 AM

Eu fac o super crema de tort din cioco topita si amestecata cu frisca lichida, reteta primita de la un bucatar. Este super buna si cand se mai "imbatzoseste" la frigider, se taie impecabil
Fan n_puiu!







#13 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 April 2006 - 05:00 PM

e buna crema, o fac si eu, dar renunt la galbenusuri. am facut-o la inceputul lui aprilie ptr ziua lui Bibi, asa: cutia cu alpina, ca e mai ieftina si ca baza e f buna-400g, un pachet unt-200g, cca o ceasca cu smantana proaspata-150g, pe care am amestecat-o cu 100g zahar farin , 4 linguri cu cacao mai neagra, olandeza, pe care am cumparat-o vrac, plus o fiola de esenta de rom. am constatat ca dc pui si cacao iese mai "ciocolatoasa",nu mai e f dulce si are o aroma mai puternica. e o crema pe care o faci rapid si n-are cum sa nu-ti iasa, fara prea mare bataie de cap. cantitatile sunt suficiente ptr un blat pe care-l tai in trei, de 35cm in diametru,asa e forma mea, si-l ung pe doua discuri si pe margine. deasupra pun frisca.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi