Sari la conținut

Poză

Chec cu mere si nuci


47 răspunsuri la acest topic

#1 Paloma

Paloma

    Bucataras

  • Membri
  • 74 posturi

Postat 08 October 2006 - 08:38 PM

Intr-o revista am gasit aceasta reteta. E singurul chec care imi iese si care imi place la nebunie.
Ingrediente:
500g mere taiate felii subtiri
coaja si putin suc de lamaie
4 lg de brandy- eu nu am de obicei, asa ca folosesc esenta de migdale
50g stafide
100g nuci taiate
200g unt
150g zahar tos
3 oua
2 lingurite praf de copt
300g faina

Pentru glazura: eu nu am mai facut glazura- de lene cred
gem de caise
nuci
2linguri de zahar pudra + suc de lamaie

- feliile de mere se stropesc cu 2 lg suc de lamaie, se adauga stafidele, nucile taiate si esenta
- intr-un castron se amesteca cu mixerul : untul, zaharul, coaja de lamaie, apoi dupa ce compozitia s-a omogenizat, cele 3 oua intregi
- in acest moment veti obtine ceea ce se cheama totoliga - eu o patesc de fiecare data- dar nu are nimic
- merele cu stafidele si nucile se amesteca cu crema
- se adauga faina si praful de copt - in acest moment se amesteca cu LINGURA DE METAL
- se coace in tava de chec unsa si tapetata cu faina
- primele 30 minute se coace la foc mai mare, apoi se reduce flacara
- se coace relativ repede; poate parea necopt daca se introduce betisorul, asta din cauza merelor care s-au inmuiat
- se unge checul cu gem de caise incalzit si trecut prin sita si se pun deasupra nuci
- se amesteca 2 lg zahar pudra cu suc de lamaie si se stropeste checul

Imi pare rau ca nu am imagini pas cu pas, dar din lipsa de nuci nu l-am facut cam demult.
L-am copt si in tava de muffins , dar parca mai bun e sub forma de chec

Miniaturi atașate

  • P1050259m.jpg
  • P1050260m.jpg


#2 georgi8us

georgi8us

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Location:Alba Iulia

Postat 10 October 2006 - 12:48 PM

Se amesteca toate la gramada? Merita incercata ca se face repede.

#3 Paloma

Paloma

    Bucataras

  • Membri
  • 74 posturi

Postat 10 October 2006 - 01:15 PM

Da, toate la gramada. de aceea se poate ca atunci cand se adauga ouale sa para ca s-a taiat "crema"; dar nu-i nimic dupa ce se adauga si faina se repara.
e usor de facut si super bun.

#4 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2006 - 01:46 PM

Nu-i cam mult unt, nu iese gretos, mi se pare cam mult....
Merele nue ste mai usor daca se rad ? Se poate si asa ?

#5 Paloma

Paloma

    Bucataras

  • Membri
  • 74 posturi

Postat 11 October 2006 - 01:00 PM

scuze ca nu ti-am raspuns mai repede.
nu e prea mult unt
checul iese pufos, iar merele taiate felii ii dau o textura interesanta.
poti incerca si cu mere rase. eu n-am incercat si nici nu cred ca voi incerca. mie imi place cum iese asa.
dar oricand se poate schimba ceva, nu?
daca il faci sa ne spui cum a iesit.

#6 Paloma

Paloma

    Bucataras

  • Membri
  • 74 posturi

Postat 25 December 2006 - 07:31 PM

Am refacut recent checul, asa ca l-am fotografiat pas cu pas.

Miniaturi atașate

  • 1chec.JPG
  • 2chec.JPG


#7 Paloma

Paloma

    Bucataras

  • Membri
  • 74 posturi

Postat 25 December 2006 - 07:36 PM

si finalul

Miniaturi atașate

  • 3chec.JPG
  • 5.JPG
  • 6.JPG
  • 7.JPG


#8 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 December 2006 - 07:38 PM

immmmm, nu stiu cum am ratat reteta asta pana acum

musai tre sa il fac si eu, arata de milioane, mere nuci stafide immmmmmmmmm

super paloma wink.gif
Asa, si?



#9 Paloma

Paloma

    Bucataras

  • Membri
  • 74 posturi

Postat 25 December 2006 - 07:44 PM

merci, bogdana!
checul e foarte usor de facut, iar nucile au un gust f bun.
daca-l faci sa ne spui parerea ta.
pupici

#10 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 December 2006 - 07:52 PM

(Paloma @ Dec 25 2006, 08:44 PM)

merci, bogdana!
checul e foarte usor de facut, iar nucile au un gust f bun.
daca-l faci sa ne spui parerea ta.
pupici


o sa imi placa sigur sigur la ce ingrediente are wink.gif

Asa, si?



#11 juliemt16

juliemt16

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 30 January 2007 - 03:40 AM

Paloma,

Multumiri pentru reteta. Am incercat checul tau si a iesit foarte bun dar nu a crescut asa mult ca al tau. Eu locuiesc in Statele Unite si am convertit gramele in ounces si poate ca nu am pus cantitatile exacte si de aia nu a iesit asa ca al tau. Daca ai timp, ai putea cumva sa imi spui daca folosesc o cana de 250 de mililitri cata faina, zahar si unt ar trebui sa pun? As vrea sa incerc din nou sa fac si sper sa imi creasca asa ca al tau ca gustul e tare bun si a iesit pufos si asa. Iti multumesc mult anticipat!

Julia

#12 Paloma

Paloma

    Bucataras

  • Membri
  • 74 posturi

Postat 30 January 2007 - 08:29 PM

julia, ma bucur ca ai incercat checul.
cat de repede o sa masor ce mi-ai cerut. nu stiu untul cum sa-l masor cu cana. dar o sa incerc.
te pup

#13 Paloma

Paloma

    Bucataras

  • Membri
  • 74 posturi

Postat 30 January 2007 - 08:52 PM

http://www.onlinecon...ight_common.htm
este un site cu transformari on-line.
a iesit ca 200 g=7.05ounces
nu stiu daca se aplica la toate ingredientele.Din pacate n-am atata unt ca sa-l masor cu cana.
La noi e mai simplu cu untul, ca pun tot pachetul.
Am masurat, in schimb, zaharul si faina cu un pahar care masoara si lichide si alte ingrediente si a iesit
300g faina = 500 ml
150g zahar = 150 ml
Sper sa nu te fi incurcat mai tare.



#14 Paloma

Paloma

    Bucataras

  • Membri
  • 74 posturi

Postat 30 January 2007 - 08:54 PM

am mai gasit ceva. Poate te ajuta
http://www.gingerswolfcam.com/r/cc.htm


#15 juliemt16

juliemt16

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 30 January 2007 - 10:12 PM

(Paloma @ Jan 30 2007, 06:52 PM)

http://www.onlineconversion.com/weight_common.htm
este un site cu transformari on-line.
a iesit ca 200 g=7.05ounces
nu stiu daca se aplica la toate ingredientele.Din pacate n-am atata unt ca sa-l masor cu cana.
La noi e mai simplu cu untul, ca pun tot pachetul.
Am masurat, in schimb, zaharul si faina cu un pahar care masoara si lichide si alte ingrediente si a iesit
300g faina = 500 ml
150g zahar = 150 ml
Sper sa nu te fi incurcat mai tare.


Paloma,

Iti multumesc tare mult pentru ajutor, esti foarte amabila! O sa incerc checul din nou si sper sa cresca frumos de data asta ca poza ta arata super! Mersi inca o data si astept sa ne mai dai retete din astea bune.

Pa pa!

#16 juliemt16

juliemt16

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 30 January 2007 - 10:23 PM

(Paloma @ Jan 30 2007, 06:52 PM)

http://www.onlineconversion.com/weight_common.htm
este un site cu transformari on-line.
a iesit ca 200 g=7.05ounces
nu stiu daca se aplica la toate ingredientele.Din pacate n-am atata unt ca sa-l masor cu cana.
La noi e mai simplu cu untul, ca pun tot pachetul.
Am masurat, in schimb, zaharul si faina cu un pahar care masoara si lichide si alte ingrediente si a iesit
300g faina = 500 ml
150g zahar = 150 ml
Sper sa nu te fi incurcat mai tare.


Mersi mult de tot!!! Site-ul asta a fost excelent, gata am reusit sa convertesc tot. De abia astept sa incerc din nou sa fac in weekend. Pa!

#17 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 30 January 2007 - 10:32 PM

cat am cautat reteta asta si nu imi mai aminteam cum se cheama, cat ma bucur ca ai readus-o la suprafataaa pupic.gif
Asa, si?



#18 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 February 2007 - 02:06 PM

esti prin zona???

vreau sa il fac acum dar am o nelamurire, tu spui "primele 30 minute se coace la foc mai mare, apoi se reduce flacara " cat mai sta peste cele 30 minute?
Asa, si?



#19 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 01 February 2007 - 02:16 PM

Pana e copt????? Incearca-l cu scobitoarea!

#20 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 February 2007 - 02:27 PM

da, asta stiu dar are mere!!
Asa, si?





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi