Sari la conținut

Poză

Prajitura cu caise


28 răspunsuri la acest topic

#1 bijou

bijou

    Bucataras

  • Membri
  • 113 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 January 2003 - 03:02 PM

caut o reteta de prajitura sau placinta cu caise. Ma puteti ajuta?

#2 rodica

rodica

    Master of disaster

  • Membri
  • 1648 posturi
  • Location:usa

Postat 10 January 2003 - 03:21 PM

din retetarul acestui site

Prajitura cu caise
Durata
40 min

Ingredinte:
Aluatul: 2 oua, 80 gr. de unt, o cutie cu iaurt, 1 � lingurita bicarbonat, sare de lamiie, 2 cani de faina, 1 � cana de zahar, vanilie, o lingurita zeama sau sare de lamiie. Umplutura: 800 gr. de caise



Mod de preparare
Intr-un castron curat, se freaca zaharul cu untul pina se obtine o crema. Se adauga apoi ouale pe rind, iaurtul, aromele, bicarbonatul (stins in putina apa cu sare de lamiie) si faina. Se unge tava cu unt sau ulei. Se coace compozitia la foc iute 5-7 minute, se scoate tava, se pun caisele taiate felii si se da din nou la cuptor pina cind prajitura se rumeneste potrivit.


Pentru un purice nu dai foc la plapuma, dar nici nu te mai invelesti cu ea.

#3 svetlana

svetlana

    Bucataras

  • Membri
  • 127 posturi
  • Location:Resita (Caras Severin)

Postat 10 January 2003 - 03:49 PM

PRAJITURA CU CAISE (din compot) BLAT:2oua,125g unt,100g zahar,2 zahar vanilat,250g faina.se coace la foc potrivit.blatul rece se unge cu gem de caise.
CREMA: o budinca vanilie se fiebe cu 400ml lapte si o lingura de faina.rece se amesteca cu 3 linguri unt.crema se pune peste blatul uns.se pun deasupra felii de caise sau piersici din compot si se toarna gelatina incolora.se da la rece.


#4 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 10 January 2003 - 08:44 PM

mai am eu o reteta gen tarta cu caise, si pe deasupra spuma de oua, si se serveste cu sirop. Sa o caut?
[addsig]
ANCUTA

#5 bijou

bijou

    Bucataras

  • Membri
  • 113 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 January 2003 - 01:44 PM

Da, poti sa o cauti. Ma intereseaza reteta.

#6 ligiaj

ligiaj

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Location:Medgidia (Constanta)

Postat 25 January 2003 - 11:05 PM

Ma intereseaza retete de mancaruri chinezesti,ma puteti ajuta?

#7 Mitu

Mitu

    Captain Cook

  • Membri
  • 356 posturi
  • Location:Timisoara (Timisoara)

Postat 06 June 2006 - 09:19 AM

Am facut ieri prajitura cu caise dupa urmatoarea reteta:

4 oua, 1 cana zahar, 2 cani faina, jumatate de pachet praf de copt, jumatate de pachet margarina Unirea, 1/3 cana lapte, caise (vreo 5, cred).

[attachmentid=49014]

Am mixat toate cele de mai sus, mai putin caisele icon_biggrin.gif , in ordinea: zahar, oua intregi, lapte, margarina topita, praf de copt si faina. Am turnat compozitia intr-o tava mai mica.
Am taiat caisele felii si le-am "stropit" cu putina faina ca sa nu se "scufunde" in blat si la copt cu ea!

[attachmentid=49020]

Cam asa arata cand a fost gata. Am mai verificat-o cu scobitoarea fiindca nu prea sunt sigura de aragaz.

[attachmentid=49022]

Asta-i rezultatul:

[attachmentid=49023]

Miniaturi atașate

  • IMG2845.jpg
  • IMG2849.jpg
  • IMG2850.jpg
  • IMG2852.jpg


#8 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 02 July 2006 - 11:01 AM

eu o fac din 250 gr zahar, 250 gr unt,250 faina, coaja si zeama 1 lamâie, 6 oua.
se freaca galbenusele cu zaharul si coaja rasa de lamaie

[attachmentid=51671]

se adauga untul si zeama de lamaie

[attachmentid=51672]

se adauga faina si apoi albusele, se amesteca delicat, se toarna in tava,
se aseaza caisele.asa arata inainte de cuptor.

[attachmentid=51673]

si asa arata dupa ce s-a copt.

[attachmentid=51674]

Miniaturi atașate

  • galb_cu_zahar.jpg
  • plusunt.jpg
  • cucaise.jpg
  • cucaisecoapta.jpg

Fan n_puiu for ever



#9 CorinaZ

CorinaZ

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 July 2006 - 08:11 AM

Am facut ieri o prajitura cu caise, adaptand o reteta gasita in Good Food. Ei foloseau caise uscate, eu am folosit din cele proaspete, pentru ca e sezonul...
Deci: 150 g margarina, 100 g zahar, un ou, zahar vanilat, faina cat cuprinde pentru blatul tartei. Se lasa catva timp la rece.
Pentru continut: jumatate de kil de caise ff coapte, taiate in sferturi, amestecate cu 100 g zahar, un plic de zahar vanilat si un paharel mic de wisky. Le-am dat in doua clocote pana ce zaharul s-a topit si caisele s-au mai inmuiat.Am adaugat si vreo 10 visine fara samburi...pentru..culoare tongue.gif
Pentru crema: o cutie de frisca vegetala de 1/2 kg(care este deja indulcita), un plic de budinca de vanilie, 4 oua, toate batute bine pana cand compozitia se intareste.
Realizarea: am pus aluatul intr-o forma de tarta si l-am bagat la cuptor pana s-a copt pe jumatate. Apoi am turnat peste el fructele racite si peste fructe, crema. Am lasat la cuptor tarta inca trei sferturi de ora, pana cand crema s-a intarit bine. A doua zi am presarat cu zahar si cu ajutorul grill-ului de la cuptor am caramelizat zaharul. A iesit f buna si nu foarte dulce. Insa atentie: cantitatile de mai sus mi-au ajuns pentru o ditamai tarta(eu folosesc o forma de silicon mare).
Promit sa descarc dupa-amiaza si poza cu "vinovata". tongue.gif
"Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)

#10 mihaela z

mihaela z

    Big Chef

  • Membri
  • 841 posturi
  • Location:belgia

Postat 10 July 2006 - 08:40 AM

asa sa faci!asteptam poze cu "vinovata".

#11 ball dania

ball dania

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi

Postat 12 July 2006 - 10:43 AM

fetelor, da' la ce foc ati pus prajitura? cand nu se mentioneaza aceasta sa-nteleg ca focul e potrivit????

#12 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 14 July 2006 - 09:45 AM

Alta prajitura cu caise!
Faina 350 gr
Praf de copt 1
Zahar 200 gr
Margarina 250 gr
Oua 5
Smantana (fermentata) 200 gr
Vanilie
Caise 15
Zahar pudra

Tava 30*24
Temp. 170 grade C

1) Zaharul se freaca cu margarina , se adauga galbenusurile, vanilia, smantana , faina amestecata cu praful de copt
2)Albusurile batute spuma se incorporeaza usor.
Tava unsa si infainata.
Aluatul se toarna in tava si se acopera cu feliute de caise.
Se coace in cuptorul preincalzit.

Materiale

[attachmentid=53180]

Inainte de coacere
[attachmentid=53181]

In cuptor
[attachmentid=53182]

Coapta
[attachmentid=53183]

Si pofta buna!
[attachmentid=53184]

Imagini atașate

  • materiale.jpg
  • tava_cruda.jpg
  • in_cuptor.jpg
  • coapta.jpg
  • pe_farfurie.jpg

IPB Image

#13 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 14 July 2006 - 10:08 AM

Corectare!
[attachmentid=53185] materiale

[attachmentid=53187]cruda

[attachmentid=53188]in cuptor

[attachmentid=53189]coapta

[attachmentid=53190] si pofta buna icon_biggrin.gif

Imagini atașate

  • materiale2.jpg
  • cruda2.jpg
  • in_cuptor_2.jpg
  • coapta.jpg
  • a4d6scd.jpg

IPB Image

#14 georgi8us

georgi8us

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Location:Alba Iulia

Postat 22 August 2006 - 12:39 PM

Prajitura cu fructe

Am pus reteta de prajitura aici pentru ca la origine este o prajitura cu caise pe care eu am adaptat-o.
Pentru ca mi-am uitat caietul cu retete la serviciu si am gasit una in ultimul numar din Practic in bucatarie.
Am facut o jumatate de portie, dar copiii mei au fost de parere ca daca era mai multa tot la ultimul bucatica de prajitura apucam.
Va dau reteta asa cum facut-o eu (adica cantitatile injumatatite):
5 oua
250 g faina
250 g zahar
5-6 linguri de supa cu ulei
arome (coaja de lamaie, vanilie)
½ praf de copt
500 g fructe (dar se poate si cu mai putine)
Zaharul si faina eu le-am masurat cu paharul gradat ca am un cantar mare (antic) si mi-a fost mai la indemana sa le masor asa.
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane separate. Am pus mixerul la treaba si am batut spuma albusurile cu un pic de sare. Apoi am adaugat zaharul in ploaie si am mixat in continuare. Dupa ce s-a topit zaharu m-am oprit si am trecut la urmatoarea faza. Am pus uleiul (in reteta zice in fir), adica 6 linguri de ulei in galbenusuri si am mixat, eu aici n-am respectat, adica puneam o lingura de ulei mixam si tot asa. Dupa ce am terminat si cu operatiunea asta am pus maioneza incet peste albusuri si am amestecat cu o lingura de lemn. Am stins un pic de bicarbonat de sodiu (ca asta aveam!) cu zeama de lamaie si am pus in blat, am pus faina in ploaie si am amestecat cu grija sa nu se lase spuma. Cand am terminat, am pus materialul de blat intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si apoi am pus zmeura ca asta aveam deasupra blatului si am dat-o la cuptor cam 45 de minute. N-am deschis cuptorul in primele 20 de minute!! S-a copt cand a inceput sa se desprinda blatul de pe marginea tavii si am incercat cu un fir de pai cu care am intepat blatul. Dupa ce am scos-o din cuptor, am lasat-o sa se raceasca un pic ca nu mai aveam rabdare si am pudrat-o cu zahar pudra. Prajitura a crescut in prostie si pentru ca de obicei fac prajituri la ore mici (10-11 seara!), iar a doua zi merg la serviciu (duminica eu lucrez) am mancat si eu o bucatica. Taaare buna!
Va stau la dispozitie cu explicatii.


#15 Levkic_13329

Levkic_13329

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Location:Australia - Sydney

Postat 22 August 2006 - 01:13 PM

Sa va pun si eu reteta mea preferata cu caise
O am in caietul meu de retete - deci - .....e veche si nu mai stiu de unde o am
eu am botezat-o Prajitura cu miere si caise

Aluat: 500 gr.faina
1 ou
120 gr.zahar
300 gr margarina
1 zahar vanilat
Se face un aluat care se pune la rece 30 minute.

Intre timp se pune la foc 100 gr.unt, 150 gr zahar, 2 linguri miere. Dupa ce s-au topit se pune 200 gr.nuca macinata si se prajeste putzin, apoi se stinge cu 100 ml lapte.

In tava unsa se pune foaia facuta din aluatul racit, 850 gr.caise(eu le pun jumatatzi cu coaja in jos, se toarna copozitzia cu nuca peste. Se introduce in cuptorul incalzit bine la foc puternic, dupa care se reduce temperatura la foc potrivit(200 gr) se coace 45 minute.

Sa nu-mi spune-ti pe nume daca nu o sa va placa!
Ana - fericita bunica

#16 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 31 August 2006 - 11:07 AM

eu am o reteta mai simpla.
6-10 oua (in functie de tava si de preferinte), 6-10 linguri zahar, 6-10 linguri faina, zahar vanilat, coaja de lamaie (sau portocala, e si mai buna), caise (dupa preferinte).
se separa albusurile de galbenusuri. se bat albusurile cu un praf de sare si zahar. se bat separat galbenusurile (se pot bate cu o parte din zahar). se amesteca usor cu o ligura de lemn de sus in jos, galbenusurile in spuma de albus. (lingura se roteste ff usor in albusuri, ca sa nu se lasa; asa se procedeaza la toate prajiturile; mama mea insista pe aceasta tehnica). se adauga vanilia, coaja de lamaie, faina (cu aceeasi tenica de mai sus).

intr-o tava unsa cu ulei (unt) se toarna aluatul. deasupra se pun jumatati de caisa, una langa alta. se da la cuptor la foc potrivit. in primele 15 minute nu se deschide cuptorul. (valabil pt toate prajiturile).

eu prefer cu mai multe caise si le indes bine una in alta. prajitura creste f mult si ele ajung cam departate cand e gata. de aceea prefer si mai putine oua, sa fie un blat mai subtire sa simt gustul la caisa.

se poate face cu toate fructele (capsuni, cirese, visine, caise, piersici, prune-e sezonul in ro, cred ca merge si cu fructe de padure-zmeura, afine, fragi, mure, etc, dar n-am incercat). eu mor dupa cea cu cirese, caise, piersici si prune. cu zmeura si visine mi se pare prea acrisoara.

se poate pudra sau nu cu zahar. sau chiar se poate pune frisca.
Fan n_puiu!

#17 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 02 September 2006 - 02:35 PM


Prajitura cu fructeAm pu
Va dau reteta asa cum facut-o eu (adica cantitatile injumatatite):
5 oua
250 g faina
250 g zahar
5-6 linguri de supa cu ulei
arome (coaja de lamaie, vanilie)
½ praf de copt
500 g fructe (dar se poate si cu mai putine)
Zaharul si faina eu le-am masurat cu paharul gradat ca am un cantar mare (antic) si mi-a fost mai la indemana sa le masor asa.
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane separate. Am pus mixerul la treaba si am batut spuma albusurile cu un pic de sare. Apoi am adaugat zaharul in ploaie si am mixat in continuare. Dupa ce s-a topit zaharu m-am oprit si am trecut la urmatoarea faza. Am pus uleiul (in reteta zice in fir), adica 6 linguri de ulei in galbenusuri si am mixat, eu aici n-am respectat, adica puneam o lingura de ulei mixam si tot asa. Dupa ce am terminat si cu operatiunea asta am pus maioneza incet peste albusuri si am amestecat cu o lingura de lemn. Am stins un pic de bicarbonat de sodiu (ca asta aveam!) cu zeama de lamaie si am pus in blat, am pus faina in ploaie si am amestecat cu grija sa nu se lase spuma. Cand am terminat, am pus materialul de blat intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si apoi am pus zmeura ca asta aveam deasupra blatului si am dat-o la cuptor cam 45 de minute. N-am deschis cuptorul in primele 20 de minute!! S-a copt cand a inceput sa se desprinda blatul de pe marginea tavii si am incercat cu un fir de pai cu care am intepat blatul. Dupa ce am scos-o din cuptor, am lasat-o sa se raceasca un pic ca nu mai aveam rabdare si am pudrat-o cu zahar pudra. Prajitura a crescut in prostie si pentru ca de obicei fac prajituri la ore mici (10-11 seara!), iar a doua zi merg la serviciu (duminica eu lucrez) am mancat si eu o bucatica. Taaare buna!
Va stau la dispozitie cu explicatii.
[/quote]

am incercat cu reteta ta, dar am adaptat-o. pt ca si mai putina rabdare ca tine.
deci am masurat zaharul si faina cu paharul gradat. am batut bat albusele fara zahar, pe care l-am pus peste galbenuse. dupa ce le-am mixat bine., neavand lamaie, am pus putin zahar vanilat, am adaugat de odata cele 6 linguri de ulei, am remixat, adaugat faina, si in final albusele spuma.
am turnat in tava in care pusesem hartie de copt, si am infipt caisele ( am mai gasit ieri la piata) rupte in jumatati. bagat la cuptor, scos , pudrat asteptat, mancat. rezultat probant.
de acum doar asa voi face prajiturile cu fructe. merci si un wend placut.
Fan n_puiu for ever



#18 georgi8us

georgi8us

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Location:Alba Iulia

Postat 03 September 2006 - 11:13 AM

Stella sa-ti spun un "secret" si eu masor cu paharul gradat (de lene) si alt secret eu bat zaharul cu albusurile pentru ca se topeste mai bine. Ma bucur ca ti-a placut!!!

#19 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 07 September 2006 - 11:56 AM

cool.gif prajitura mea preferata cu fructe este urmatoarea :

4 oua ; 300 gr zahar; 200 gr faina; o l-ta praf copt stins ;125 ml ulei , esenta vanilie ( optional) si fructe nu am cintarit niciodata - cit sa acopere suprafata tavii ( tava mare) . Postez reteta asta aici - ptr ca este f potrivita cu fructe acrisoare.

Cutorul se incinge la 180. Albusurile se bat spuma tare , se adauga zaharul, se bate in continuare bine, se adauga galbenusurile pe rind, uleiul , faina si la final praful de copt stins cu otet( lamiie) si 1/2 lt-a esenta vanilie - optional. Se toarna compozitia in tava unsa si tapetat cu faina, sau cu hirtie de copt-Pe deasupra se pun fructele ( caise, sau prune sau rabarbar, visine din compot merg de asemenea ) fiecare cit are - nu spatiu sau fara intre bucatele de fructe .

In 30 min - e gata- Se poate pudra sau nu cu zahar pudra.


La mine in familie aceasta este una din cele One_day _cake.
Fan n_puiu!

#20 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 23 June 2007 - 08:01 PM

Hop si eu cu o prajitura cu caise si visine.


- 200 g unt se freaca cu ( in reteta 200 g, la mine ) 120 g zahar, un zahar vanilat si putina sare.Cand zaharul s-a topit se adauga pe rand 3 oua, iar apoi 280 g faina amestecata cu lingurite praf de copt.Eu am pus jumatate de cantitate de faina, din aia care creste singura, dar data viitoare pun normala si fara praf de copt.


- se toarna in tava, se pune un strat subtire de pesmet, si se acopera cu caise si visine.Se baga la cuptor pentru zece minute, iar intre timp se bat 3 oua cu trei linguri zahar, o vanilie si 100 ml frisca.Se scoate prajitura se toarna glazura si din nou la copt.



[attachmentid=108435]


[attachmentid=108436]

Miniaturi atașate

  • Photo_093.jpg
  • Photo_094.jpg

"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi