Sari la conținut

Poză

PRAJITURA FINA CU CREMA DE BRANZA


19 răspunsuri la acest topic

#1 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 28 January 2006 - 03:34 PM


Aluat:
1 pachet de margarina,adica 200 g
1 3/4 pahar cu faina cu agent de crestere
2 linguri cu zahar
2 galbenusuri
2 pliculete cu zahar vanilat

Crema:
2 albusuri
1 pahar cu zahar
1 cutie smantana dulce(pt frisca)(250 ml)
2 cutii cu crema de branza(adica 500 ml)
coaja rasa de lamaie-daca va place


#2 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 28 January 2006 - 03:37 PM

Pt aluat amestecam toate ingredientele

Miniaturi atașate

  • DSCN1338.JPG
  • DSCN1339.JPG



#3 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 28 January 2006 - 03:38 PM

2/3 din aluat il punem intr-o tava cu pereti detasabili,unsa si tapetata cu faina

cealalta treime intr-o tava de dimensiuni mai mici

Miniaturi atașate

  • DSCN1340.JPG
  • DSCN1341.JPG



#4 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 28 January 2006 - 03:41 PM

Cat timp se coc foile ,facem crema de branza:intai batem albusurile spuma,apoi adaugam zaharul.

Dupa ce s-au intarit,adaugam smantana dulce si branza si lasam rorbotul sa bata la viteza mai mica

Miniaturi atașate

  • DSCN1342.JPG
  • DSCN1343.JPG



#5 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 28 January 2006 - 03:44 PM

Dupa ce s-au copt foile,procedam in felul urmatr:foaia mare o lasam in tava ,la racit
foia mica o faramitam

Miniaturi atașate

  • DSCN1344.JPG
  • DSCN1345.JPG



#6 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 28 January 2006 - 03:46 PM

Dupa ce foaia mare s-a racit,turnam crema de branza (in care eu am pus si coaja de la o lamaie,cui nu-i place sa nu puna)si deasupra firimiturile

Miniaturi atașate

  • DSCN1346.JPG
  • DSCN1347.JPG



#7 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 28 January 2006 - 03:47 PM

Lasam la frigider pana a doua zi


#8 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 28 January 2006 - 03:48 PM

Si asa arata in final:

Miniaturi atașate

  • DSCN1368.JPG
  • DSCN1367.JPG



#9 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 March 2006 - 11:39 AM

Pt fetele care nu suporta albusurile crude in creme,am refacut reteta .

Pt crema:
750 g branza de uns(am folosit o branza 9% )
1 1/4 pahar cu zahar
coaja rasa de lamaie
1 pliculet cu gelatina=14 g
1/4 pahar apa fiarta
2 cutii(de 250 ml fiecare) de smantana pt frisca

Amestecam branza cu zaharul si cu,coaja de lamaie.Amestecam gelatina cu apa fierbine si o adaugam imediat in crema de branza.Adaugam si frisca batuta

Miniaturi atașate

  • DSCN1930.JPG



#10 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 March 2006 - 11:45 AM

Am facut si alt blat:
1 1/2 pahar faina cu agent de crestere
150 g zahar
150 g unt
3 galbenusuri


Se lasa in frigider pana a doua zi

Miniaturi atașate

  • DSCN1945.JPG



#11 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 March 2006 - 11:49 AM

e o prajitura f usoara

Miniaturi atașate

  • DSCN1954.JPG



#12 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 01 March 2006 - 11:54 AM

Alissia,multumim pt. reteta si mai ales foto!!
Arata foarte bine si este f. apetisanta.
Eu zic ca merge si cu bucati de fructe prin crema,sau?
Chiar sint in cautare de o reteta pt. tort,in curind fiul meu David face 5 ani si trebuie sa prepar 2 torturi,unul pt,. gradi si unul pt acasa.
Tortul tau ma incinta si poate o sa-l pun in aplicatie.
O sa revin cu poze ,indata ce o sa-l pregatesc.
Inca o data MULTUMESC MULT si sa va fie de bine!!!! icon_smile.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#13 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 01 March 2006 - 12:09 PM

Foarte bine arata si delicioasa rolleyes.gif
Multumim Alissia, felicitari.
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#14 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 March 2006 - 12:29 PM

QUOTE(Afrodite @ Mar 1 2006, 01:54 PM)

Alissia,multumim pt. reteta si mai ales foto!!
Arata foarte bine si este f. apetisanta.
Eu zic ca merge si cu bucati de fructe prin crema,sau?
Chiar sint in cautare de o reteta pt. tort,in curind fiul meu David face 5 ani si trebuie sa prepar 2 torturi,unul pt,. gradi si unul pt acasa.
Tortul tau ma incinta si poate o sa-l pun in aplicatie.
O sa revin cu poze ,indata ce o sa-l pregatesc.
Inca o data MULTUMESC MULT si sa va fie de bine!!!! icon_smile.gif


Sigur ca merge ,eu v-am prezentat reteta originala dar se pot face variatiuni de tot felul.Sa-ti traisca voinicul!



#15 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 March 2006 - 12:43 PM

Aura,multumesc frumos.Este o reteta pe care o repet macar 1 data pe luna,la toti le place ca e f usoara


#16 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 01 March 2006 - 07:35 PM

alissia tare multumesc pentru reteta, arata super si pare usor de facut
o intrebare, in blat se poate pune si cacao?

#17 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 March 2006 - 08:04 PM

sigur ca da


#18 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 01 March 2006 - 10:10 PM

merci alissia de abia astept sa o incerc

#19 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 02 March 2006 - 08:45 AM

Alisia,multumesc mult si tie la fel sa-ti traiasca papausica!
Pt. ca nu-mi mai iese tortuletul tau din cap,cred ca atazi pun in aplicare reteta sa vad ce-mi iese.
Iar aseara tot gindindu-ma la ea,m-am intrebat si cred ca ,chiar merge o
varianta si mai rapida.
Biscuiti la alegere se zdrobesc bine,se aseaza pe fundul unei forme de tort si se preseaza bine,se toarna crema ,iar deasupra la fel se presara buscuiti farimitati.
In blatul de la baza se pot zdrobi si biscuiti cu crema,in felul acesta este blatul mai...fest.


Alisia, sper ca nu te superi ca ma bag si eu asa cu idei la reteta ta,dar este o reteta f. faina care o poti combina dupa gust si timp si mai ales in cazul scris de mine fara foc.



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#20 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 02 March 2006 - 10:58 AM

QUOTE(Afrodite @ Mar 2 2006, 10:45 AM)

Alisia,multumesc mult si tie la fel sa-ti traiasca papausica!
Pt. ca nu-mi mai iese tortuletul tau din cap,cred ca atazi pun in aplicare reteta sa vad ce-mi iese.
Iar aseara tot gindindu-ma la ea,m-am intrebat si cred ca ,chiar merge o
varianta si mai rapida.
Biscuiti la alegere se zdrobesc bine,se aseaza pe fundul unei forme de tort si se preseaza bine,se toarna crema ,iar deasupra la fel se presara buscuiti farimitati.
In blatul de la baza se pot zdrobi si biscuiti cu crema,in felul acesta este blatul mai...fest.


Alisia, sper ca nu te superi ca ma bag si eu asa cu idei la reteta ta,dar este o reteta f. faina care o poti combina dupa gust si timp si mai ales in cazul scris de mine fara foc.


Eu nu ma supar ,din contra ma bucur ca vii cu alte idei.Eu as pune si niste unt in biscuitii aia sfaramati ca sa se lege mai bine(am facut asa la tortul Mousse de ciocolata),varianta cu biscuitii cu crema e f buna,e ca si cum ai amesteca cu unt biscuitii.
Din experienta,mie imi place mai mult cu blatul asta decat cu biscuiti,e f bun si crocant,dar daca vrei o varianta mai rapida fa-l cu biscuiti.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi