Sari la conținut

Poză

CREMSNIT


135 răspunsuri la acest topic

#1 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 19 December 2006 - 05:52 PM

Am mai pus reteta asta pe undeva ( mai bine sa nu-mi amintesc...), dar atunci nu am avut si poze, iar acum doresc sa le pun. Poate mai dau si vre-o idee....

5 oua
350 gr zahar
100 gr amidon
1L lapte
vanilie
200 gr unt/margarina

Foile cumparate.

In mixer se pun albusurile , se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa , se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul.
Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se adauga crema in fir subtire, amestecand cu o lingura mare de lemn. Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu. Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul in portii de cateva cubulete, amestecand pana se absoarbe totul. Crema este lucioasa si gustoasa. Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca. Se pune intre foi , se ambaleaza bine in folie de Al si la frigider. La servire se pudreaza cu zahar. se taie foarte bine . Mai greu este la mancat. Am vazut aici pe forum , o idee foarte buna, ca foaia de sus sa se puna sfaramata. La viitoarea ocazie.

Materia prima:



[attachmentid=75242]


In mixer

[attachmentid=75245]







[attachmentid=75246]



[attachmentid=75252]



[attachmentid=75257]



[attachmentid=75258]


[attachmentid=75259]


[attachmentid=75260]


POFTA BUNA biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • 26_aprilie_3_mai_017.jpg
  • film_022.jpg
  • film_027.jpg
  • film_028.jpg
  • film_030.jpg
  • film_032.jpg
  • film_033.jpg
  • film_040.jpg

IPB Image

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 December 2006 - 08:06 PM

O sa-l incerc si pe al tau ca prea mult imi place si din cite vad crema e teapana tare.
Kenwoodul asta e frate mai mare ca sa nu zic mai batrin wink.gif cu al meu oare?

#3 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 19 December 2006 - 08:10 PM

Da ,, crema e tare si recomand sa stea peste noapte in frigider inainte sa fie pusa pe foaie. Pai Kenwood-ul meu are numai la mine 35 de ani, cine stie cand s-a nascut.... ohmy.gif
IPB Image

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 December 2006 - 09:57 AM

Deci Neta, crema facuta sa stea o noapte la frigider?
Si apoi cremsnitul asamblat adica crema pusa intre foi si inchisa in aluminiu sa stea iar in frigider de dimineata pina seara de exemplu? si apoi seara sa se taie si sa se serveasca?

#5 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 20 December 2006 - 10:06 AM

Si eu stiu o crema de cremes,care nu trebuie tinuta la frigi,trebuie pusa calda intre foi si dupa 3 ore poti taia si baga in burtica. Si pun si foaia sfaramata deasupra.Mnnnn,cu cremesul l-am cucerit pe Stefan al meu,a adus cu trenul de la Reghin la BUcuresti o tava sa-i arate mamei lui ce stiu sa fac tongue.gif Cum gasesc reteta o pun eventual la imagini ca vreau sa-l fac si daca ii amintesc lui Stefan deseara ma trezesc cu foile cumparate....

Editat de bimbilica, 20 December 2006 - 10:07 AM.


Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#6 adria

adria

    Bucataras

  • Membri
  • 151 posturi
  • Location:Ramnicu Valcea (Valcea)

Postat 20 December 2006 - 10:49 AM

Eu fac asa: pun crema calda pe foaie. Tai cealalta foaie in patrate, dreptunghiuri, cum dorim, separat. Apoi iau fiecare patrat si-l pun peste crema pana le pun pe toate. Apoi tai si foaia de jos plecand de sus- adica pe liniile formate de foaia de sus, prin crema se taie foaia de jos. Si pentru ca se umple cutitul cu crema dupa fiecare taietura, se linge crema de pe cutit sad.gif .
In felul asta se separa bine portiile, fara sa se turteasca.
atitudinea face diferenta

#7 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 20 December 2006 - 10:57 AM

Si eu pun crema calda intre foi, de fapt eu albusurile le amestec la sfarsit cu crema calda, dar nu le omogenizez complet, cica asa ar sta crema mai teapana biggrin.gif

#8 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 20 December 2006 - 12:26 PM

CU ALBUS PUS LA SFARSIT E SI CREMA MEA,DAR UITE CA NU GASESC UNDE AM SCRIS-O,ASA K DESEARA O SUN PE MATUSICA DE LA CARE AM RETETA SA MI-O MAI DEA O DATA.EA O ARE DE LA CINEVA CARE LUCRA LA UN LABORATOR DE COFETARIE SI ASA FACEAU CREMESUL DIN COFETARII DE LA NOI.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#9 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 December 2006 - 12:44 PM

Neta, ca de obicei- excelent! eusa_clap.gif Sint cateva retete care desi imi plac la nebunie, nu le-am facut de frica ca n-o sa-mi iasa... cum e si cremsnitul biggrin.gif, dar acum cand am vazut ce frumos ti-a iesit, poate-mi fac curaj sa il incerc si eu rolleyes.gif Multumesc de reteta! pupic.gif

#10 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 20 December 2006 - 01:37 PM

Bimbilica, astept reteta ta de crema... biggrin.gif

#11 Lore

Lore

    micro Bucatar

  • Membri
  • 38 posturi
  • Location:Germania

Postat 20 December 2006 - 02:05 PM

Vin si eu cu o idee.......Foile le cumpar dar le coc eu si fac crema rece de o bunatate extraordinara ...incercati-o si nu o sa dati gres si gustul va fii precis pe placul tuturor.NU NECESITA FIERBERE si anume.....
-400 ml frisca nebatuta(proaspata)
-400 ml lapte rece
-2 plicuri intaritor ptr. frisca
-2 pliculete zahar vanilat
-2 plicuri de budinca Dr.Oetker vanilie care se bate la rece(nu necesita fierbere)
Astea toate la gramada se bat cu mixteru 3 minute.Se umple 2 foi si se poate taia imediat si manca....a doua zii bineinteles e mult mai bun ca se inmoaie foile.

#12 danluc77

danluc77

    Captain Cook

  • Membri
  • 368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel

Postat 20 December 2006 - 02:14 PM

ce bine arata la sfirsitul saptamini sigur voi pregati reteta biggrin.gif este preferata fiului meu si cum vine din armata cred ca jumatate sigur ova spulbera.crema arata super wacko.gif
luci

#13 Lacramus

Lacramus

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berkeley, California

Postat 20 December 2006 - 07:38 PM

Multumesc Neta! Mie imi place foarte mult cremsnitul si nu am mai mancat de multi ani. Si atunci numai de la cofetarie, ca mama nu a prestat; cred ca ii era frica sa nu se inmoaie crema. Iar eu am inceput sa gatesc numai dupa ce am plecat de acasa...

Dar va rog frumos spuneti-mi mie ce fel de foi as putea sa cumpar in SUA ca sa folosesc la aceasta reteta. Poate au o denumire specifica in engleza... Daca nu o sa ma duc eu la magazin si stau acolo vreo cateva ore facand inventarul la foi de prajituri si poate gasesc ceva...


Lacra

#14 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 20 December 2006 - 08:03 PM

Acest cremsnit seamana foarte mult cu cel pe care-l mancam in cofetariile de alta data.

Daca nu se gasesc foi gata ,de cumparat , se pot face cocand doua foi de aluat frantuzesc. Am mai scris eu pe undeva, dar repet. Se pune o foaie in tava, foaia se inteapa cu o furculita. Pe foaie se pune hartie de copt, iar deasupra cealalta tava a aragazului, care sta pe aluat si-l impiedica sa se ridice. Sper ca e clara explicatia. Dar , poate gasesti foi... biggrin.gif
IPB Image

#15 Lacramus

Lacramus

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berkeley, California

Postat 20 December 2006 - 09:00 PM

Multumesc! O sa incerc cu aluat frantuzesc, asa cum mi-ai explicat, daca nu gasesc foi.
Cred ca o fac sambata, ca sa o am de Craciun.
O sa-ti spun cum iese.
Lacra

#16 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 December 2006 - 10:05 PM

pe mine deja m-ai convins. am studiat-o azi la serviciu (sst!) si-am comentat-o cu fetele. cand am iesit am cumparat foile si o execut ptr Craciun. deci tb facuta mai inainte cu o zi si pe spatele ambalajului de la foi zice ca tb facuta o crema din 2l de lapte. zici tu sigur ca ajunge dintr-un singur litru?

#17 nico m

nico m

    Bucataras

  • Membri
  • 114 posturi

Postat 21 December 2006 - 05:37 PM

Daca nu am amidon (ca eu nu am gasit acest praf la nici un magazin...in America asta) se poate folosi altceva?
Nicoleta

#18 Dorina-Ella

Dorina-Ella

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 December 2006 - 05:53 PM

(nico m @ Dec 21 2006, 03:37 PM)

Daca nu am amidon (ca eu nu am gasit acest praf la nici un magazin...in America asta) se poate folosi altceva?

Da poti sa folosesti faina insa daca esti in America se gaseste amidon sub denumirea de corn starch si il gasesti cam pe unde e faina si zaharul. Amidonul e mult mai fin decat faina insa eu cand nu am avut amidon in casa am folosit faina. Sarbatori fericite si La multi ani! wink.gif

#19 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 December 2006 - 06:36 PM

am facut cremsnit si mi-a venit ideea sa-l asamblez direct in cutia in care am cumparat foile, iar foaia de deasupra am taiat-o inainte. mi s-a parut destul de frageda si n-am mai faramitat-o cum aveam de gand. cand l-oi taia, vi-l prezint.

#20 Lacramus

Lacramus

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berkeley, California

Postat 28 December 2006 - 01:01 AM

Neta, ce minunat e la gust! L-am facut azi de dimineata, si l-am lasat in frigider doar cateva ore, dar tot a iesit nemaipomenit. Uite si o poza cu un colt, ca inca nu l-am taiat pe tot:
[attachmentid=76397]

I-a placut si sotului la nebunie! Cred ca avea dreptate bimbilica, ca prajitura asta e de cucerit sotii (sau viitorii soti).


Dau si cateva detalii din cum am facut eu reteta, poate mai ajuta pe cineva.

Foile pana la urma le-am cumparat, necoapte. Se numesc puff pastry sheets (compania care le produce, Pepperidge Farms). Sunt foarte bune la gust, dar s-au umflat la copt (dupa cum anunta si numele), asa ca le-am presat un pic cand le-am scos din cuptor, ca altfel nici nu puteam pune crema pe ele. Se gasesc in sectiunea de alimente congelate in state. A, uitasem, foaia de deasupra am taiat-o inainte de a o coace dupa sfatul lui adria si bine am facut. Cred ca mergea taiata si imediat dupa copt, inainte de a o pune deasupra cremei (cred ca asta era de fapt sfatul adriei).

Eu nu am masura pentru grame, si nici cantar, am doar o cescuta cu masura americana, cup, care are si ml marcati pe ea. Deci a trebuit sa transform din grame in cup si am facut asa (am luat si eu de pe internet transformarile, ca nu stiu pe de rost densitatile la zahar si amidon biggrin.gif , daca intereseaza pe cineva dau si adresele de web):
(1 cup=ceasca de aproximativ 250 ml)
5 oua
350 gr zahar (1 and 3/4 cup)
100 gr amidon (= 13/16 cup =un pic peste 3/4 cup)
1L lapte (cam 4 cups)
vanilie (3 lingurite de esenta lichida)
200 gr unt/margarina (ar veni 7/8 cup, am pus doar 3 linguri, deci cam 50 grame, ca asa imi place mie, mai putin gras)

Inca o data iti multumesc Neta de reteta! Intr-adevar, seamana cu cel de la cofetarie!
Sarbatori fericite!

Miniaturi atașate

  • cremsnit.jpg

Editat de Lacramus, 28 December 2006 - 01:05 AM.

Lacra



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi