Sari la conținut

Poză

Croisante cu ciocolata si crema patisera


102 răspunsuri la acest topic

#1 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2007 - 07:12 AM

Croisante cu ciocolata si crema patisiera

ingredientele pentru aluat
250 gr faina
5 gr sare
30 gr zahar pudra
1 lingurita drojdie uscata sau 15 gr drojdie proaspata
100 ml lapte caldut
130 gr unt ( cam mult eu as spune 100 este de ajuns, semi-moale)
1 ou

ingredientele pentru crema patisera
180 ml lapte
40 gr zahar
1 pliculet zahar vanilat
2 galbenuse
16 gr amidon
18 gr unt

In Ken am pus toate ingredientele ( oualele la teperatura camerei, laptele caldut) in afara de unt.

[attachmentid=112213]VM114790.jpg

Se amesteca/ framinta bine pina devine un aluat tare ( nu este beton este cit de cit elastic), neted.

[attachmentid=112214]VM124807_1.jpg

Dupa ce ati facut aluatul il lasati sa se odihneasca 15 minute(nu la frigider).

Intre timp facem crema, fierbem laptele cu 20 gr zahar si zaharul vanilat.
Cele doua galbenuse le frecam cu 20 gr zahar pina se albesc apoi adaugati amidonul, cind laptele clocoteste turnati peste galbenusele frecate cu zahar si amestecati ( nu va faceti probleme nu se formeaza cocoloase) puneti vasul pe bain-marie lasati compozitia sa fiarba pina se ingroasa, apoi il dati deoparte, lasati crema sa se raceasca, la final adaugati untul.

[attachmentid=112215]VM114789.jpg

Au trecut cele 15 minute luam aluatul si il intindem.
Pe mijloc punem feliile de unt.

[attachmentid=112216]VM124808_1.jpg

Si acuma il impaturam, trei ture dar cu pauze de 10 minute, ca la aluatul frantuzesc, daca va iese untul puteti sa tineti aluatul 10 minute la congelator in loc de frigider.

[attachmentid=112217]VM124809.jpg

Apoi intindeti aluatu, il taiati in 8 bucati.

[attachmentid=112218]VM114792.jpg

Pregatiti tava pentru cuptor cu hartie de copt, luati cite o bucata de aluat il intindeti usor cu sucitorul pe mijloc puneti crema patisiera ( ajutativa de cornet) iar pe linga ciocolata, se ruleaza si se aseaza in tava.

[attachmentid=112219]VM114793.jpg

[attachmentid=112220]VM114794.jpg

Dupa ce ati terminat le lasati sa se odihneasca 1/2 h, inainte de a le pune la cutor trebuie sa le ungeti cu galbenus de ou amestecat cu apa. ( asa aratau dupa jumate de ora)

[attachmentid=112221]VM124811.jpg

[attachmentid=112222]VM124812.jpg

Preincalziti cuptorul la 200 C ei spun 20 minute pentru mine au fost cam mult 20 minute deci zic eu intre 15 si 20 minute.

[attachmentid=112223]VM124818.jpg

Sectiunea

[attachmentid=112224]VM114805.jpg

P.S Astazi au fost a doua tura :lol:

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2007 - 07:51 AM

Numa ca le-ai facut pachetele nu croisanti tongue.gif
Cum se comporta crema de vanilie "coapta"?
Aici barurile care servesc croissantii cu crema de vanilie inauntru o pun pe aceasta dupa ce s-au copt, cu siringa, e cel mai bun, parerea mea, cind sunt deprimata dintr-ala imi cumpar laugh.gif

#3 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 13 July 2007 - 08:09 AM

Cristina, ca fiecare reteta care ai postat-o, le-am salvat si astea de azi.Chiar daca nu scriu de fiecare data, sa stii ca ma uit cu deosebita bucurie cand postezi ceva, si mi se pare ca ( la fel pentru Daneza si Petunie ) pentru voi ziua are 48 h. laugh.gif
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#4 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2007 - 03:49 PM

(Adriana Nicoleta @ Jul 13 2007, 08:51 AM)

Numa ca le-ai facut pachetele nu croisanti tongue.gif
Cum se comporta crema de vanilie "coapta"?
Aici barurile care servesc croissantii cu crema de vanilie inauntru o pun pe aceasta dupa ce s-au copt, cu siringa, e cel mai bun, parerea mea, cind sunt deprimata dintr-ala imi cumpar laugh.gif


Adriana le-am spus croisante pentru ca aluatul si gustul sint exact ca la croisante, ei le-au spus "pain feuillette"
In cea ce priveste crema ma jur ca nu a curs o picatura nici din crema nici din ciocolata, chiar aseara cind le-am facut era o cunostinta la mine si tot imi spunea " mai dar nu iti curge crema asta sau ciocolata" dupa ce le-am facut a ramas muta.
Cind am facut prima portie care a fost de 8 bucati am spus la fel sa vezi acuma ce de crema si ciocolata voi avea in tava din cauza asta am facut doar 8 si nu am facut toate pozele, dar cind am vazut cit de bine se lucreaza aluatul si ca nu mi-a curs crema a doua zi am tras o a doua portie dar portie dubla.
Nu ai nevoie de nici o siringa eu am pus crema in cornet, crema nu este bat, totul a fost perfect, de aseara si pina acuma din 16 bucati am ramas cu 3. laugh.gif



#5 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2007 - 03:51 PM

(micul @ Jul 13 2007, 09:09 AM)

Cristina, ca fiecare reteta care ai postat-o, le-am salvat si astea de azi.Chiar daca nu scriu de fiecare data, sa stii ca ma uit cu deosebita bucurie cand postezi ceva, si mi se pare ca ( la fel pentru Daneza si Petunie ) pentru voi ziua are 48 h. laugh.gif


micul floare.gif iti multumesc !

#6 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 13 July 2007 - 06:18 PM



Bine ca ai adus reteta, Cristina! Aluatul se face la fel si cind pui alta umplutura, nu? Alta crema sau faci cornuri picante.

#7 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2007 - 06:53 PM

(Gabriela Carmen @ Jul 13 2007, 07:18 PM)

Bine ca ai adus reteta, Cristina! Aluatul se face la fel si cind pui alta umplutura, nu? Alta crema sau faci cornuri picante.


Sincer nu stiu, prima data incearcale asa smile.gif apoi vezi tu ce altceva poti face:)

#8 alina_35991

alina_35991

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 13 July 2007 - 07:02 PM

Super apetisante, astea imi aduc aminte de cafenelele Pariziene smile.gif
“Always surround yourself with people that inspire you!”

#9 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 13 July 2007 - 07:06 PM

Yummi, yummi...nu ma tenta laugh.gif ca inca mai am si muffins-uri si prajitura cu afine (care si aia-i tot cu creme patissiere) de terminat. Si bine ca mi-ai adus aminte, ca si eu am o reteta de croissante cu cioco, pe care vreau s-o testez, stii tu care (daca nu-ti aduci aminte, uita-te pe mail wink.gif )

(micul @ Jul 13 2007, 09:09 AM)
...si mi se pare ca (la fel pentru Daneza si Petunie) pentru voi ziua are 48 h. laugh.gif

Ce bine-ar fi, daca nu 48, macar 36... laugh.gif
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#10 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 13 July 2007 - 07:12 PM

(Gabriela Carmen @ July 13 2007, 04:18 PM)
Bine ca ai adus reteta, Cristina! ...


O reteta de Croissante si Spirale umplute cu crema de vanilie, stafide si ciocolata am postat si eu... mai demult, cu alte ingrediente si executie wink.gif

Editat de Daneza13, 13 July 2007 - 07:13 PM.

A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2007 - 07:45 PM

(Daneza13 @ Jul 13 2007, 07:06 PM)

am o reteta de croissante cu cioco, pe care vreau s-o testez,

ia sa vaz daca ma intrece cineva laugh.gif eu le-am si facut, pe croissante, poze pas cu pas, dar am uitat ce reteta am facut rolleyes.gif
adica fac multe, retetele eventual mi le scot la imprimanta, fac poze si cum nu-mi place sa postez aiurea si imi trebuie timp ca sa pregatesc pozele si mesajul, trece timpul si uit ce reteta am folosit rolleyes.gif
[attachmentid=112383]
oricum nu m-au satisfacut astia, ori am intins eu aluatul prea subtire ori nu mere reteta, nu's ca aia de la bar

Miniaturi atașate

  • 25.jpg


#12 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2007 - 09:55 PM

(Adriana Nicoleta @ Jul 13 2007, 08:45 PM)

ia sa vaz daca ma intrece cineva laugh.gif eu le-am si facut, pe croissante, poze pas cu pas, dar am uitat ce reteta am facut rolleyes.gif
adica fac multe, retetele eventual mi le scot la imprimanta, fac poze si cum nu-mi place sa postez aiurea si imi trebuie timp ca sa pregatesc pozele si mesajul, trece timpul si uit ce reteta am folosit rolleyes.gif
[attachmentid=112383]
oricum nu m-au satisfacut astia, ori am intins eu aluatul prea subtire ori nu mere reteta, nu's ca aia de la bar


Te invit sa incerci reteta asta, eu sint foarte incantata de ea smile.gif

#13 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 13 July 2007 - 10:19 PM

Cristina eu sigur am sa incerc reteta.
Imi place la nebunie cum suna si cred ca sunt tare bune dimineata la micul dejun tongue.gif smile.gif

#14 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 14 July 2007 - 02:37 AM

(Cristina @ Jul 13 2007, 10:49 PM)
...am ramas cu 3. laugh.gif


rolleyes.gif ... ale mele wink.gif tongue.gif

#15 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 July 2007 - 03:15 AM

Fetelor pina va decideti care incearca prima laugh.gif eu am bagat o portie la cuptor, nu va suparati nu?
Maine copii se duc la baie cu nasi si uite asa ii fac fericiti laugh.gif laugh.gif

#16 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 July 2007 - 03:17 AM

(CristinaK @ Jul 14 2007, 03:37 AM)

rolleyes.gif ... ale mele wink.gif tongue.gif

laugh.gif laugh.gif daca ma uit la ora care ai postat pai nu mai erau nici alea trei laugh.gif laugh.gif

#17 Marci

Marci

    Big Chef

  • Membri
  • 865 posturi
  • Location:Brooklyn, N.Y.

Postat 14 July 2007 - 04:05 AM

Cristina arata tare apetisante croissantele tale si vreau sa le fac miine; imi spui te rog cite oua ai pus in aluat? salivez de cind le-am vazut eusa_drool.gif
Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)

#18 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 July 2007 - 05:06 AM

(Marci @ Jul 14 2007, 05:05 AM)

Cristina arata tare apetisante croissantele tale si vreau sa le fac miine; imi spui te rog cite oua ai pus in aluat? salivez de cind le-am vazut eusa_drool.gif


pupic.gif bravo ia uite cine a vazut si eu impingeam poporu la facut croisante sint de belea, merci smile.gif
ai nevoie de un ou.

#19 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 July 2007 - 05:08 AM

Rog frumos un admin sa imi treaca si mie la aluat 1 ou ca mie mi-a disparut butonul cu edit, va multumesc

#20 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 14 July 2007 - 11:31 AM

acum le-am scos din cuptior smile.gif ,imi place mult cum mi-au iesit si stratificat,crema e foarte buna acum salivez pe langa ele pana se racesc sa-nfulec una,doua biggrin.gif .Eu cioco n-am avut am pus cirese din compot,mi-au iesit 6 iar la metoda impachetat am renuntat am folosit metoda invartit a lui Omide,deci astea sant,am pus crema muuulta.Ma duc inapoi la treaba,revin mai tarliu dupa ce le gust

Miniaturi atașate

  • bild_116.jpg
  • bild_117.jpg

��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi