Sari la conținut

Poză

Ficatei gratinati cu sos picant


16 răspunsuri la acest topic

#1 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 12 August 2007 - 04:52 PM

bai sa vedeti ce am facut. am insirat io ingredientele artistic pe masa si in loc sa le pozez minunile ma gandeam la peter, la iepurele lui ca vazusem iepure iar la auchan si am pozat asta:

[attachmentid=117638]

asa ca va zic ingredientele de baza care sunt: ficatei (spalati, uscati, sarati si piparati), parmezan si feliute de kaizer.

se tavalesc ficateii prin parmezan

[attachmentid=117640]

apoi se infasoara in kaizer

[attachmentid=117641]

si se prind cu scobitori, se pun intr-un vas uns si se dau la cuptor. achtung sa acoperiti cat de cat vasul; ca stropesc de numa

[attachmentid=117642]

in timp ce se facea productia la hectar (sorry de poza)

[attachmentid=117643]

mai deschidem o bere (azi am avut degustare comparativa biggrin.gif )

[attachmentid=117644]

si facem sosul din: smantana, boia, ardei iuti, usturoi.

[attachmentid=117645]

calim putin ardeii si usturoiul

[attachmentid=117646]

apoi mixam tot adaugand, fireste, sare si piper (asta eu cam sar la retete ca normal ca adaugam sare si piper)

[attachmentid=117647]

se halesc ficateii cu sosul

[attachmentid=117648]

ca o observatie personala, ficateii facuti asa au textura asemanatoare ficatului de gasca, nu stiu de ce.

[attachmentid=117649]

sectiuni

[attachmentid=117650]

[attachmentid=117651]

enjoy smile.gif

Miniaturi atașate

  • Diapozitiv1.JPG
  • Diapozitiv2.JPG
  • Diapozitiv3.JPG
  • Diapozitiv4.JPG
  • Diapozitiv5.JPG
  • Diapozitiv6.JPG
  • Diapozitiv7.JPG
  • Diapozitiv8.JPG
  • Diapozitiv9.JPG
  • Diapozitiv10.JPG
  • Diapozitiv11.JPG
  • Diapozitiv12.JPG
  • Diapozitiv13.JPG

Ale mele


şi când plâng eu râd

#2 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 12 August 2007 - 04:58 PM

simplu de facut si precis tare gustos! s-a notat reteta, se va executa cat de curand wink.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#3 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 16 August 2007 - 04:21 PM

da ce bineeeeeeeee arata! nu stiam ce sa fac cu ficateii din congelator. Multumesc de reteta. Salivez deja, maine sigur ii fac smile.gif
Ce minune ca esti, ce mirare ca sunt....

#4 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 16 August 2007 - 04:25 PM

.... sper sa gasesc la Abc parmezan ras, ca de nu.... pana la Real e cale lunga smile.gif Oare se schimba radical gustul daca voi folosi cascaval in loc de parmezan? Asta in cel mai rau caz! rolleyes.gif
Ce minune ca esti, ce mirare ca sunt....

#5 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 August 2007 - 04:29 PM

Nia, mie mi s-au parut incredibil de gustosi mai ales din cauza texturii. Dar iti spun un secret (nu mai zici la nimeni, da?) reteta originala, dintr-o revista, era identica numai ca in loc de ficatzei erau scoici (cozze) laugh.gif

Dar mie asa mi s-a parut ca o sa mearga cu ficatzi incat am incercat smile.gif

Nu cred ca e ceva radical gresit daca pui cascaval, parerea mea.

Editat de BD, 16 August 2007 - 04:30 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#6 Ralesu

Ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 16 August 2007 - 04:30 PM

asa, deci eu ma aflu la servici, e ora 10.30, n-am mancat nimic de dimineata..
Ce faci tu cu ficatzeii astia super-apetisanti in fata ochilor mei? vreau si eu o bucata!

sunt cu okii pe voi!

#7 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 August 2007 - 04:31 PM

ralu, s-au dus de mult biggrin.gif

neavand ulei au fost chiar usurei si cu sosul ala au alunecat de numa (nu mai zic de bere).
fugi de la serviciu si gata biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#8 Ralesu

Ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 16 August 2007 - 06:20 PM

hi hi hi
as vrea eu, da'mai tre' sa stau ince vreo 4 ore sad.gif
sunt cu okii pe voi!

#9 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 17 August 2007 - 03:25 PM

ia ghiciti ce sfaraie la mine in cuptor? cu cascaval desigur, nici vb de parmezan in cartier, iar scumpul meu sot m-a privat de masina chiar azi wink.gif nah, miroase incredibil, dar sa stii BD ca ai mei nu stropesc. Am luat masuri necesare de a preveni evenimentul, si totusi.. o fi focul prea incet?! Nu conteaza! Abia astept sa ii gust... smile.gif
Ce minune ca esti, ce mirare ca sunt....

#10 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 17 August 2007 - 04:24 PM

i-am si gustat! Deliciosi! eusa_dance.gif
Ce minune ca esti, ce mirare ca sunt....

#11 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 17 October 2008 - 08:46 PM

Arata tare bine... as vrea si eu sa incerc ac reteta sapt viitoare (aceasta sau 'ficateii mei preferati'... mai vedem). Intrebarea mea este cam la ce temperatura fixez cuptorul si un timp aproximativ... daca se poate... pt amandoua retetele.
Cand incerc pt prima data o reteta imi place sa am cateva puncte de reper fixe... dupa aceea improvizez eu cum imi place.
Multumesc mult! Sorina
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#12 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 October 2008 - 08:49 PM

Sorina, am cuptor clasic, nu stiu decat ca l-am pus pe minim si sunt gata cam in 30 de minute (tu daca ai cuptor mai bun poti vedea prin geam cand se rumenesc). Sigur iti ies.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#13 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 October 2008 - 09:19 PM

Brusc a inceput sa-mi ploua in gura!
raluca

Trust no one!



#14 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 17 October 2008 - 09:32 PM

BD multumesc muuuult de tot! Nu am ficatei in casa, dar sambata ma aprovizionez... acum ramane de vazut care reteta o sa aleg. Iti voi spune dupa ce am facut. Sorina
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#15 356686

356686

    Bucataras

  • Membri
  • 109 posturi

Postat 14 April 2011 - 11:24 AM

Se pot manca si reci?

#16 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 April 2011 - 12:55 PM

Absolut. Daca te gandesti la aperitive de ciugulit, da. Ca si alte dracii (masline, curmale) in costita, merg.

edit: nu merg in sensul ca pleaca la plimbare, ci ca se pot manca si reci.

Editat de BD, 14 April 2011 - 12:55 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#17 irinushbelciu

irinushbelciu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 18 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 May 2011 - 08:53 AM

Ai mei sunt in cuptor.am facut dintr/o tavita de ficatei si cam 22 de felii de bacon.norocul meu ca mai aveam prin frigi ceva parmezan si l/am ras, dar cred ca voi incerca si cu cascaval next.Nu stiu sosul daca e ca la tine BD.e subtiat tare cred de la smantana,iar la gust ...am avut ardeii iuti si am pus doar unul jumate de teama,insa nu e picant.Ori am eu limba amortita de cand am gustat ardeiul crud... tongue.gif ...revin cu impresiile...Ms oricum de reteta



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi