Sari la conținut

Poză

Tort cu caise, zmeura si migdale


69 răspunsuri la acest topic

#1 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 03:31 AM

Tortul facut pentru ziua prietenilor mei Aura si Nic, a iesit o bunatate, care se va repeta cu siguranta. smile.gif

Daquoise de migdale (doua discuri cu diam.22 cm) – dupa reteta lui Pierre Hermé:
135 g pudra de migdale
150 g icing sugar (zahar pudra cu pana la 5% amidon)
50 g zahar pudra
5 albuse
Pudra de migdale se amesteca cu icing sugar. Albusele se bat spuma cu zaharul pudra, pana ce devin tepene si lucioase.
d_1.jpg

Apoi peste ele se adauga mixul cu migdale, si se amesteca usor cu o spatula de silicon sau telul para. Pe hartie de copt se deseneaza doua cercuri, care se umplu cu compozitia de mai sus, se niveleaza cu o spatula, apoi se pun la copt in cuptorul preincalzit la 170 C, pentru 35 min. cu usa cuptorului intredeschisa.
d_2.jpg

Se scot si se lasa sa se raceasca.
d_3.jpg
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#2 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 03:40 AM

Piscoturi
3 oua separate
90 g zahar
60 g faina
vanilie
putin icing sugar pentru presarat
Galbenusele se mixeaza cu 35 g zahar si esenta de vanilie pana se albesc. Albusele se bat spuma cu un strop de sare si cateva picaturi suc de lamaie, apoi la jumatatea mixarii se adauga 55 g zahar.
b.c_1.jpg

Se adauga galbenusele peste albuse. Apoi la compozitie se adauga faina.
b.c_2.jpg

Pe hartie de copt se deseneaza doua dreptunghiuri, iar in interiorul lor se traseaza piscoturi unite – in doua benzi de 7 cm latime, folosing punga de decorat cu varful cu diam. 1 cm.
b.c_3.jpg

Se pudreaza cu icing sugar, apoi se lasa 5 min. si se mai pudreaza o data.
b.c_4.jpg

Eu am presarat si viermisori de ciocolata.Se coc 12-15 min.
b.c_5.jpg

Se scot de pe hartie si se indreapta una din laturile lungi, taindu-le cu cutitul.
b.c_6.jpg
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#3 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 03:46 AM

Mousselina de caise
100 g caise (eu am folosit din compot)
100 g lapte
65 g zahar
2,5 galbenuse (50 g) - (o sa mai aveti nevoie de 1,5 galbenuse la alta crema, asa ca vedeti cum impartiti unul in jumatati laugh.gif)
16 g amidon
100 g unt
5 g gelatina
55 g frisca lichida
Pulpa de caise zdrobite si laptele se pun pe foc intr-o craticioara, la incalzit. Zaharul se mixeaza cu galbenusele pana se albesc, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Apoi peste ele se toarna putin din amestecul lapte-caise fierbinte, se amesteca, si se rastoarna totul in craticioara peste restul de lapte. Se continua pana la fierbere, apoi opreste focul.
mc_1.jpg

Gelatina se inmoaie si apoi dizolva (conform instructiunilor de pe plic). Se adauga la compozitie impreuna cu untul, iar dupa ce s-a racit complet se mixeaza putin pana se aereaza usor si se adauga frisca batuta.
mc_2.jpg
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#4 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 03:48 AM

Jeleu cu zmeura
4-5 gelatina
425 g zmeura proaspata sau congelata
70 g zahar
15 g amidon
Zmeura si zaharul se pun la incalzit. Cand da semen ca incepe sa fiarba se adauga amidonul si se mai lasa pe foc pana se ingroasa putin. Gelatina se inmoaie si dizolva. Apoi se adauga la zmeura cand este aceasta este calduta.
jz.jpg
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#5 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 03:54 AM

Mousse de migdale
25 g martipan
70 g lapte
4-5 g gelatina
70 g + 200 g frisca lichida
1,5 galbenuse (30 g)
esenta de vanilie
Laptele, 70 g frisca si martipanul se pun la incalzit intr-o craticioara.
mm_1.jpg

Inainte de a incepe sa fiarba se adauga galbenusele. Se fierbe la bain-marie pana se ingroasa usor (85 C). gelatina se inmoaie si dizolva, apoi se adauga la compozitie cand e calduta. Frisca (200 g) se bate cu 2 linguri zahar pudra si se adauga la crema cand aceasta s-a racit.
mm_2.jpg

A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#6 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 04:00 AM

Stiu, o za ziceti ca-s blaturi, creme multe...complicat...dar toate se fac rapid, iar gustul e pe masura. wink.gif

Montarea tortului
Se pune inelul detasabil pe platoul de servit, De jur imprejur se aseaza cele doua benzi de piscot, una in continuarea celeilate.Se pune in interior una din daquoise, apoi se toarna mousselina de caise. Tava se pune la congelator 5 min.
montare_1.jpg

Se aseaza apoi cea de-a doua daquoise, apoi se toarna jeleul cu zmeura, si apoi 5 min la congelat…
montare_2.jpg

Se toarna mousse-ul de migdale si iar la rece.
montare_3.jpg


A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#7 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 04:03 AM

Eu a trebuit sa mai retez din inaltimea piscoturilor de pe margine, cu copii invartindu-se pe langa mine, n-am apreciat corect inaltimea finala a tortului. rolleyes.gif
Apoi se face un glasaj dupa preferinta (eu am avut un plic jeleu de zmeura). Iar decorul cu frisca si zmeura-caise in viteza, caci eram in criza de timp...
Gustul este insa nemaipomenit, combinatia este perfecta….Un tort delicat si delicios !!!
final_2.jpg

final.jpg
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#8 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 04:06 AM

Sectiunea de rigoare
sect.jpg

Si-o feliuta pentru voi smile.gif
feliuta.jpg
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#9 bratiluca

bratiluca

    Master of disaster

  • Membri
  • 2201 posturi

Postat 17 February 2008 - 04:14 AM

Dana
Mi-a fost un dor de tine si retetele taleeeeeeee... Si tortul acesta arata de nota 100!
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!

#10 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 17 February 2008 - 07:26 AM

woooooooow
innebunitoooooooor r r r r r r rau ! smile.gif
Fan n_puiu!

#11 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 17 February 2008 - 08:20 AM

Dana, excelenta reteta !!!!
Si ce prezentare ! Bravo ! hello2.gif hello2.gif hello2.gif

#12 iulia nicoleta

iulia nicoleta

    Big Chef

  • Membri
  • 812 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 February 2008 - 09:40 AM

nu poate omu' sa ramana indiferent la asa reteta!
te apreciez enorm pt rabdarea pe care o ai cand "mesteresti" asa o delicatesa!
minunat, ca de obicei! floare.gif


#13 MIMI76

MIMI76

    o mamica fericita

  • Membri
  • 2232 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati
  • Interests:Pe langa multe altele,PLANTELE

Postat 17 February 2008 - 09:46 AM

Ei,nu Dana,ca tu vrei sa ne "omori"cu delicatele tale de torturi. 041.gif

#14 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 17 February 2008 - 09:48 AM

Dana, superb tort si cred ca e mortal la gust. Arata fenomenal straturile alea, imi plac asa mult torturile bogate in creme si straturi biggrin.gif . Merci ca ne prezinti asa retete reusite.

#15 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 17 February 2008 - 10:02 AM

Sectiunea de la tortul asta m-a lasat masca..
Foarte fain, ma multumesc cu admiratul..ca de facut nu sunt capabila..

#16 Levkic_13329

Levkic_13329

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Location:Australia - Sydney

Postat 17 February 2008 - 11:05 AM

Excelentttttttttttttt doamne fructele preferate!!!!!!! Pacat ca nu sunt in stare sa l execut, dar cu prima ocazie cand sunt mai bine am sa-l fac neaparat!!!!!!!!
Ana - fericita bunica

#17 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 17 February 2008 - 11:19 AM

nu pot sa spun decat WOW !
Arata extraordinar sectziunea .

Oare nu s-ar putea face si cu picoturi cumparate?


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#18 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 17 February 2008 - 11:20 AM

QUOTE(Nasha @ Feb 17 2008, 07:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
woooooooow
innebunitoooooooor r r r r r r rau ! smile.gif


nici nu stiu ce-as mai putea adauga, decat sa repet la infinit wowowowowowow...............
Dana, minunat, si sigur buuuuuuuuuuuuun, dar trebuie maiestrie, ca de altfel la tot ceea ce faci tu.
felicitari si sa va fie de bine. rolleyes.gif
Fan n_puiu for ever



#19 flor

flor

    Captain Cook

  • Membri
  • 383 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 17 February 2008 - 11:49 AM

Asa tort da!!! Sectiunea e de pus in revista. Fara cuvinte...Felicitari pt. torturile reusite si deosebite pe care le faci.

Editat de flor, 17 February 2008 - 01:09 PM.


#20 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 February 2008 - 12:04 PM

Excelent tort si ce sectiune perfecta.Chiar daca se fac repede straturile este migalos dar cu prima ocazie speciala cred ca ma incumet wink.gif
IPB Image



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi