Sari la conținut

Poză

Friptura de vita


40 răspunsuri la acest topic

#1 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 July 2008 - 08:32 PM

a.jpg

  • 600 g carne de vita
  • 200 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 lime(doar zeama)
  • verdeturi uscate din rîsnita:
-rozmarin
-cimbru de gradina
-maioran
  • sare
  • piper


1.jpg


Inspirata din nou de la friptura Adrianei în ulei,
am experimentat si inventat o varianta mai picanta icon_rotf.gif




Condimentam carnea.


2.jpg


O punem într-o oala antiaderenta în ulei ,
zeama de lime si ceapa taiata bucati mari.




3.jpg


Era sa uit verdeturile din rîsnita.


4.jpg




5.jpg


Între oala si capac am pus o bucata de hîrtie de copt,
si am acoperit cu capacul oalei care este destul de greu(vreo 600 g)



6.jpg


Dupa 90 de minute la foc mic-treapta 2 din 10-am descoperit,
întors carnea ,acoperit-o din nou, oprit focul si lasat acolo.
Cînd s-a racorit putin am taiat-o felii si am lasat-o în sos.



99.jpg

Iese foarte picanta si aromata,si prinde crusta.
Iar ceapa în combinatie cu uleiul,limele ..se rumeneste si are o aroma lesinanta biggrin.gif
Deci mie mi-o pace foarte mult asa.Uleiul scade,
ceapa se rumeneste,si se poate servi cu bagheta proaspata
....sau cu mamaliguta ..sau cu ce vreti voi.

Eu am servit si cu gramajoare de cartofi(Rösti) la cuptor biggrin.gif

Rösti






#2 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 01 July 2008 - 08:56 PM

wow esti maestra nu gluma in materie de fripturici biggrin.gif
Maioran e maghiran, da?

#3 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi & Missiruppi

Postat 01 July 2008 - 10:06 PM

Maya, eu merg pe semipreparate ÅŸi poate-Å£i spun acuÅŸi fo' doo ... biggrin.gif






















HAVE MERCY !!! laugh.gif Superb fripturisionul ! eusa_clap.gif eusa_clap.gif eusa_clap.gif
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#4 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 July 2008 - 10:10 PM

QUOTE(aliza @ Jul 1 2008, 08:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
wow esti maestra nu gluma in materie de fripturici biggrin.gif
Maioran e maghiran, da?

vai de mine! Eu credeam ca asa-i zice româneste ohmy.gif
Dar cred ca asta este.
Maioran,maghiran,thymian,oregano.astea-s toate neamuri cu cimbrul..deci merg pe aceasi nota smile.gif

#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 July 2008 - 10:11 PM

QUOTE(Dan@ @ Jul 1 2008, 10:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Maya, eu merg pe semipreparate ÅŸi poate-Å£i spun acuÅŸi fo' doo ... biggrin.gif




HAVE MERCY !!! laugh.gif Superb fripturisionul ! eusa_clap.gif eusa_clap.gif eusa_clap.gif


Merge cu Rösti fara ceapa laugh.gif
Merci,Dana smile.gif

#6 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 02 July 2008 - 12:01 AM

MAYA, multumesc pentru reteta, eu sunt mare fan al fripturii de vita (spre deosebire de altii din familie dry.gif ) asa ca sigur imi va folosi. biggrin.gif

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 July 2008 - 07:44 AM

Splendida, care e diferenta fata de original?
Faptul ca ai pus verdeturile uscate si ceapa?
Deci ceapa se face bunuta rau de tot?


#8 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 July 2008 - 07:53 AM

am vazut fripturica la rosti si chiar ma intrebam cum ai facut-o, mie cea de vita uneori imi iese f bine alteori e cam talpa, am sa incerc varianta ta, arata yammi pupic.gif
Asa, si?



#9 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 July 2008 - 10:02 AM

QUOTE(KikenHana @ Jul 2 2008, 12:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
MAYA, multumesc pentru reteta, eu sunt mare fan al fripturii de vita (spre deosebire de altii din familie dry.gif ) asa ca sigur imi va folosi. biggrin.gif

E buna si frageda.daca faci bucata mai mare,las-o mai mult pe foc smile.gif

#10 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 July 2008 - 10:07 AM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 2 2008, 07:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Splendida, care e diferenta fata de original?
Faptul ca ai pus verdeturile uscate si ceapa?
Deci ceapa se face bunuta rau de tot?

Pai ..e mai picanta! mai gustoasa.Data aviatoare fac cu 3 cepe biggrin.gif
E atît de buna ceapa...e acrisoara de la lime,aromata de la verdeturi,si cum e rumena/rosioara..mmmmmmmmm.Deci pentru papila mea,e bun rau!
Si nu e ca orice friptura cu ceapa..si parca cu lime e mai bun decît cu lamîie.Deci face o "crusta" rumena,dar si aia e moale.
Nu stiu a ma exprima,aici vorbesc doar papilele biggrin.gif

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 July 2008 - 10:10 AM

CITAT(MAYA @ Jul 2 2008, 10:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu stiu a ma exprima,aici vorbesc doar papilele biggrin.gif

biggrin.gif ok, o sa vad ce or sa zica si ale mele

#12 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 July 2008 - 10:12 AM

QUOTE(Bogdana @ Jul 2 2008, 07:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
am vazut fripturica la rosti si chiar ma intrebam cum ai facut-o, mie cea de vita uneori imi iese f bine alteori e cam talpa, am sa incerc varianta ta, arata yammi pupic.gif

varianta asta asa în ulei si lime/sau lamîie,daca o tii tot timpul de fierbere/coacere închisa,nu exista sa iese ca talpa.Deci eu am facut pîna acum varianta Adrianei,fara ceapa si verdeturi si am facut-o din diferite bucati de carne.C vita,am facut si din bulan,si piept,si umar..si toate au fost moi.la fel cu porc.Poti folosi linistita cel mai uscat cotlet,si tot fraged iese.
Ce trebuie respectat-nu descoperi oala de curiozitate biggrin.gif si las-o în functie de marimea bucatii.
Focul mic-eu am lasat la treapta 2 din 10..
A mea a avut 600 am lasat 90 minute.La 1 kg as lasa 2 ore.
Poate probezi smile.gif

#13 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 July 2008 - 10:24 AM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 2 2008, 10:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
biggrin.gif ok, o sa vad ce or sa zica si ale mele


daca nu faceam Rösti,trageam o mamaligutaaaaa! biggrin.gif

#14 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 July 2008 - 07:23 PM

QUOTE(MAYA @ Jul 2 2008, 11:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
varianta asta asa în ulei si lime/sau lamîie,daca o tii tot timpul de fierbere/coacere închisa,nu exista sa iese ca talpa.Deci eu am facut pîna acum varianta Adrianei,fara ceapa si verdeturi si am facut-o din diferite bucati de carne.C vita,am facut si din bulan,si piept,si umar..si toate au fost moi.la fel cu porc.Poti folosi linistita cel mai uscat cotlet,si tot fraged iese.
Ce trebuie respectat-nu descoperi oala de curiozitate biggrin.gif si las-o în functie de marimea bucatii.
Focul mic-eu am lasat la treapta 2 din 10..
A mea a avut 600 am lasat 90 minute.La 1 kg as lasa 2 ore.
Poate probezi smile.gif




promit de promit

acum singura vita pe care o am in casa icon_rotf.gif este "snitel" dar cand ajung la supermarket incerc wink.gif
Asa, si?



#15 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 03 July 2008 - 12:59 PM

QUOTE(Bogdana @ Jul 2 2008, 07:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
promit de promit

acum singura vita pe care o am in casa icon_rotf.gif este "snitel" dar cand ajung la supermarket incerc wink.gif

O sa fac la we una mai mare,cu mai multa ceapa..sa vedem ce iese..si cum e cu timpii (de coacere) biggrin.gif

#16 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 03 July 2008 - 09:56 PM

Bravo maya!

interesanta varianta ta. o incerc sigur data viitoare.
NERVISOR

#17 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 July 2008 - 08:02 AM

QUOTE(monu @ Jul 3 2008, 09:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravo maya!

interesanta varianta ta. o incerc sigur data viitoare.

merci,monule!ÃŽncearca..mie mi-a placut,si de aia o sa mai fac! biggrin.gif

#18 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 05 July 2008 - 11:01 PM

Deci eu nu ma mai joc! smile.gif

Am vazut reteta, sunt fana a fripturii Adrianei si ce am zis? Hai sa fac, ca prea arata fain cu ceapa, etc. Numai ca m-au pus pacatele si am facut-o pe aragazul din curte, unde nu prea am control la flacara. Dupa ce mi s-a stins aragazul de cateva ori, am lasat flacara ceva mai mare si ghici? A venit soacra-mea la mine sa ma anunte ca 'miroase ceva'. Asta a fost. Am curatat-o de arsura si am dat-o cainelui, era sub forma de os deja (atat forma cat si la consistenta) icon_rotf.gif o sa vad maine dimineata daca a avut curaj sa deguste ce am facut...

O sa mai repet si vin si cu poze (inca ma simt traumatizata de cum arata oala, nu am mai avut inima sa ii mai fac si poze, ca ma lua plansul si mai era si socrela de fata), oricum ideea e super si merita incercata. Numai ca o sa repet isprava in conditii de laborator controlate, ca altfel iese neprevazut icon_rotf.gif

#19 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 06 July 2008 - 10:12 PM

heyyyyy,Bunny! pai tu vrei sa omori cîinele?!?! biggrin.gif

#20 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 07 July 2008 - 08:12 AM

CITAT(MAYA @ Jul 6 2008, 11:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
heyyyyy,Bunny! pai tu vrei sa omori cîinele?!?! biggrin.gif


Nu, si nu a murit wink.gif . Era inca in viata azi dimineata... deci au trecut ceva ore icon_rotf.gif Oricum, am curatat-o bine de tot, ca sa nu aiba probleme. In afara de faptul ca era uscata iasca, nu era rea la gust, chiar deloc smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi