Sari la conținut

Poză

Quiche cu vinete


24 răspunsuri la acest topic

#1 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 26 February 2009 - 09:43 PM

Reteta am luat-o de-AICI

Avem nevoie de :
aluat pentru tarte (pasta brisée)
2 oua
100 ml de smantana
70 ml de lapte
2 vinete potrivite
20 gr parmigiano
sare
piper
150 gr scamorza afumata (puteti pune cascaval afumat)




Miniaturi atașate

  • DSCN2656__Medium_.JPG


#2 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 26 February 2009 - 09:46 PM

Am curatat vinetele de coaja, le-am taiat cubulete si le-am pus la prajit in ulei de masline.
Cand au fost gata le-am scos pe hartie de bucatarie si le-am lasat acolo sa se scurga uleiul. Intre timp am mai schimbat hartia, uleiul trebuie sa se scurga bine.

Miniaturi atașate

  • DSCN2654__Medium_.JPG


#3 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 26 February 2009 - 09:49 PM

Am pus apoi intr-un castron ouale si leam batut bine cu laptele, smantana, parmigiano si sare.

Miniaturi atașate

  • DSCN2659__Medium_.JPG


#4 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 26 February 2009 - 09:52 PM

Am luat tava de tarte (a mea are 27 de cm), am pus pasta brisée cu tot cu hartie, cu furculita am intepat-o din loc in loc, am pus vinetele, branza taiata cubulete si am turnat ouale batute deasupra ajutandu-ma de o lingura ca sa distribui compozitia uniform.

Miniaturi atașate

  • DSCN2658__Medium_.JPG
  • DSCN2660__Medium_.JPG
  • DSCN2661__Medium_.JPG
  • DSCN2662__Medium_.JPG


#5 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 26 February 2009 - 09:53 PM

Marginile de la aluat le-am invartit spre interior si le-am uns cu ou.
Am bagat la cuptorul cald la 180 de grade pentru 30 de minute. Vedeti si voi, in functie de cuptor.

Miniaturi atașate

  • DSCN2663__Medium_.JPG


#6 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 26 February 2009 - 09:55 PM

Rezultatul e asta si va mai spun ca e foarte buna smile.gif !

Miniaturi atașate

  • DSCN2664__Medium_.JPG
  • DSCN2665__Medium_.JPG


#7 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 26 February 2009 - 10:26 PM

fericito, ai aluat special pt quiche , la noi n-am vazut
Imi place reteta ca-i cu vinete care-mi plac la maxim, la fel ca si ciupercile, sper sa gasesc si eu aluat d-asta, sau poate-l fac eu si-o sa folosesc umplutura de la reteta ta

#8 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 26 February 2009 - 10:33 PM

Care este diferenta intre aluatul acesta si aluatul foetaj ce se gaseste in comertul nostru? Multumesc pentru reteta si pentru raspuns.

#9 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 26 February 2009 - 10:50 PM

CITAT(Pocahontas @ Feb 26 2009, 11:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
fericito, ai aluat special pt quiche , la noi n-am vazut
Imi place reteta ca-i cu vinete care-mi plac la maxim, la fel ca si ciupercile, sper sa gasesc si eu aluat d-asta, sau poate-l fac eu si-o sa folosesc umplutura de la reteta ta


Si noua ne plac foarte mult vinetele si ciupercile, salata de vinete, zacusca, ciuperci cu maioneza,in paste, la gratar, in orice forma smile.gif !
Pai daca nu gasesti, cu toate ca in supermarketurile mari gen Carrefour ar trebui sa se gaseasca, tu poti sa-l faci linistita ca le ai cu aluaturile!

CITAT(julix_2007 @ Feb 26 2009, 11:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Care este diferenta intre aluatul acesta si aluatul foetaj ce se gaseste in comertul nostru? Multumesc pentru reteta si pentru raspuns.


Nu pot sa te ajut, imi pare rau, habar n-am, stiu ca aluatul asta brisée si aluatul foietaj sunt asemanatoare, nu stiu insa unde sta diferenta.
Nu le am deloc cu aluaturile, asa ca-i mai bine pentru mine ca-l iau de-a gata smile.gif .

#10 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 26 February 2009 - 10:52 PM

Cred ca nu are nimic daca utilizez foietajul pe care il gasesc aici, nu?

#11 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 26 February 2009 - 11:00 PM

CITAT(julix_2007 @ Feb 26 2009, 11:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cred ca nu are nimic daca utilizez foietajul pe care il gasesc aici, nu?


Eu zic ca poti face linistita. Multe tarte sarate se fac si cu foietaj.

Editat de any_annette, 27 February 2009 - 11:16 AM.


#12 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 27 February 2009 - 12:25 AM

diferenta sta in ingrediente si modul de omogenizare .
pasta frolla,aluatul brisèe este cel cu unt galbenus faina
iar pasta sfoglia este cel de foietaj cu 10000 impaturiri smile.gif

daca nu e asa contraziceti-ma dar tre' sa demonstrati contrariul smile.gif)

#13 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 27 February 2009 - 07:46 AM

CITAT(kismoni @ Feb 27 2009, 12:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
diferenta sta in ingrediente si modul de omogenizare .
pasta frolla,aluatul brisèe este cel cu unt galbenus faina
iar pasta sfoglia este cel de foietaj cu 10000 impaturiri smile.gif

daca nu e asa contraziceti-ma dar tre' sa demonstrati contrariul smile.gif)


din ce am citit prin carti italiene, asa am inteles si eu...o sa pun reteta intr-o zi de la pasta brisée, ca la pasta sfoglia am deja la activ o incercare esuata rolleyes.gif
Any, mie imi plac tartele la maxim, si asta arata bine de tot...deci reteta e salvata! tongue.gif

#14 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 27 February 2009 - 11:22 AM

CITAT(kismoni @ Feb 27 2009, 01:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
diferenta sta in ingrediente si modul de omogenizare .
pasta frolla,aluatul brisèe este cel cu unt galbenus faina
iar pasta sfoglia este cel de foietaj cu 10000 impaturiri smile.gif

daca nu e asa contraziceti-ma dar tre' sa demonstrati contrariul smile.gif)


Nici nu indraznesc sa demonstrez contrariul, eu te cred pe cuvant laugh.gif ! Eu recunosc tongue.gif ca n-am incercat niciodata sa fac, am cumparat intotdeauna.

CITAT(alina-lili @ Feb 27 2009, 08:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
din ce am citit prin carti italiene, asa am inteles si eu...o sa pun reteta intr-o zi de la pasta brisée, ca la pasta sfoglia am deja la activ o incercare esuata rolleyes.gif
Any, mie imi plac tartele la maxim, si asta arata bine de tot...deci reteta e salvata! tongue.gif


Binenteles ca aluatul facut acasa e mai bun, ca stii ce pui in el. Felicit fetele care au incercat si au facut, eu sunt certata cu aluaturile sau poate ca nu am suficienta vointa.
Alina, merci mult smile.gif !

#15 Rubia

Rubia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1692 posturi

Postat 27 February 2009 - 09:58 PM

Am vazut aluat de asta , am vazut ...na na na biggrin.gif


Fac si io , da cand am timp . Da promit ca fac reteta , e pe lista rolleyes.gif
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

#16 anne16

anne16

    pe aici

  • Membri
  • 3423 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AG-RO

Postat 27 February 2009 - 10:47 PM

CITAT(rubia @ Feb 27 2009, 09:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am vazut aluat de asta , am vazut ...na na na biggrin.gif


Fac si io , da cand am timp . Da promit ca fac reteta , e pe lista rolleyes.gif


eusa_think.gif
In Ro? Poate in Spania biggrin.gif .
fan: n_puiu si NM-tzu
" Nu cunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea "
- Ludwig van Beethoven

#17 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 28 February 2009 - 01:27 AM

CITAT(rubia @ Feb 27 2009, 10:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am vazut aluat de asta , am vazut ...na na na biggrin.gif
Fac si io , da cand am timp . Da promit ca fac reteta , e pe lista rolleyes.gif



smile.gif Te astept! Eu o refac maine.

#18 Rubia

Rubia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1692 posturi

Postat 28 February 2009 - 09:07 PM

In Spania l-am vazut , da biggrin.gif
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

#19 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 23 May 2009 - 02:51 PM

Eu am facut-o iar, numa' poza asta am reusit s-o fac.
Uitasem sa tai coaja la scamorza, se vede-n poza tongue.gif , insa are o coaja foarte foarte subtire, deci nu s-a-ntamplat nimic.

Miniaturi atașate

  • DSCN3254__Medium_.jpg


#20 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 23 May 2009 - 03:28 PM

QUOTE(any_annette @ May 23 2009, 02:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am facut-o iar, numa' poza asta am reusit s-o fac.
Uitasem sa tai coaja la scamorza, se vede-n poza tongue.gif , insa are o coaja foarte foarte subtire, deci nu s-a-ntamplat nimic.

esti o recidivanta si gata ! smile.gif)
eu am luat de-a gata intotdeauna cele de foietaj ,brisèe mai indraznesc sa fac .
tre sa incerc si eu ca imi plac toate ingredientele tale wink.gif
de fapt am luat ambele ca acum e chiar perioada acestor quiche calde reci etc ...toate aruncate deasupra fructe ori legume ,branzeturi ,etc.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi