Sari la conținut

Poză

Dovlecei marinati


22 răspunsuri la acest topic

#1 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 11 May 2009 - 08:51 AM

O reteta estiva ,dar nu numai, eu am pus-o in categoria "a se face cu o zi inainte".

Avem nevoie de 500 gr dovlecei mici si fragezi
100 gr otet(eu am folosit cel de orez ,ca sa-l termin)
2 catei usturoi
patrunjel tocat, busuioc tocat dupa gust( daca aveti la indemana menta folositi-o cu incredere)
5 felii lamaie(netratata de preferinta)
ulei pentru prajit

Taiem dovleceii in patru, in cruce:

DSCN2769.JPG

DSCN2770.JPG

Ii prajim usor in ulei

DSCN2771.JPG

Ii scoatem pe hartie asorbanta, saram si lasam la racit:

DSCN2772.JPG

In alta tigaie , in 2 linguri de ulei de masline ,punem cateii de usturoi usor zdrobiti,patrunjelul, busuiocul,lamaia.

DSCN2773.JPG

Eu m-am jucat un pic cu lamaia,ca am avut timp. biggrin.gif

DSCN2774.JPG

Lasam sa se prinda gusturile.

Adaugam otetul si un pahar de apa(care nu l-am mentionat la ingrediente).Lasam 15 minute.Scoatem usturoiul.

DSCN2777.JPG

Asezam dovleceii prajiti intr-un recipient adanc,turnam peste, marinata fierbinte.

DSCN2778.JPG

DSCN2779.JPG

Punem la rece peste noapte.Se mentine la frigider si o saptamana, in recipient bine inchis.Informatie neverificata de mine,pentru ca s-au terminat a doua zi. tongue.gif


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 May 2009 - 09:05 AM

CITAT(EATALY @ May 11 2009, 08:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Informatie neverificata de mine,pentru ca s-au terminat a doua zi. tongue.gif

Pai data viitoare fa mai multi, sa-ti ramina tongue.gif ca-s foarte buni si totodata sunt un mod de a-i conserva citeva zile.
My way e aici:
http://www.culinar.r...a...st&p=124165


#3 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 11 May 2009 - 09:12 AM

Daaaaa,i-am vazut! Ai dreptate sunt buni si asa!Mie nu-mi lipsesc dovleceii din casa, prefer facuti asa decat in carpione,unde otetul e la putere.

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 May 2009 - 09:21 AM

CITAT(EATALY @ May 11 2009, 09:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Daaaaa,i-am vazut! Ai dreptate sunt buni si asa!Mie nu-mi lipsesc dovleceii din casa, prefer facuti asa decat in carpione,unde otetul e la putere.

Pai asta e chiar metoda in carpione numai ca si eu reduc foarte mult otetul, dar restaurantu sau gastronomia abunda, ca deh, e mult mai ieftin decit uleiul, si de aceea sunt asa de acri, mie nu-mi plac deloc toate carpioanele de la restaurant tocmai ca-s prea otetite smile.gif

#5 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 11 May 2009 - 09:52 AM

Am mancat dovlecei si anguilla in carpione, si amandoua erau si impanate,inainte de a fi marinate. Sau nu-mi aduc bine eu aminte.Oricum eu le prefer asa!

#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 May 2009 - 09:58 AM

CITAT(EATALY @ May 11 2009, 09:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am mancat dovlecei si anguilla in carpione, si amandoua erau si impanate,inainte de a fi marinate. Sau nu-mi aduc bine eu aminte.Oricum eu le prefer asa!

Da, sistemul asta de a conserva e raspindit la multe, se poate face si ou ochi si vinete impanate si bucati de carne impanate.
Dar din cite am vazut eu si dovleceii neimpanati unii ii numesc tot in carpione.
Si eu ii prefer asa ca tine smile.gif

#7 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 19 May 2009 - 10:29 PM

Super reteta, trebuie s-o incerc neaparat.
Multumesc mult.

CITAT(EATALY @ May 11 2009, 09:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am mancat anguilla


eu n-am indraznit sa-i cumpar...numai cand ii vedeam serpuindu-se, ma gandeam cum o sa-i curat...am inteles ca sunt foarte buni, asa-i?
Paula





#8 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 20 May 2009 - 07:44 AM

QUOTE(PaulaM @ May 19 2009, 10:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc mult.
eu n-am indraznit sa-i cumpar...numai cand ii vedeam serpuindu-se, ma gandeam cum o sa-i curat...am inteles ca sunt foarte buni, asa-i?


Incearca-i Paula ,o bunatate!
Ca e buna anguilla, e buna. De cumparat nu am cumparat-o nici eu,mai ales ca trebuie jupuita de vie.Am mancat-o de la altii. tongue.gif

#9 pansy

pansy

    Big Chef

  • Membri
  • 647 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 May 2009 - 08:50 PM

CITAT(EATALY @ May 11 2009, 09:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Punem la rece peste noapte.Se mentine la frigider si o saptamana, in recipient bine inchis.Informatie neverificata de mine,pentru ca s-au terminat a doua zi. tongue.gif

din poza pare ca e otet balsamic si nu de orez,si cred ca 100 g e mult pentru 500 g dovlecei
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#10 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 21 May 2009 - 10:32 PM

QUOTE(pansy @ May 21 2009, 08:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
din poza pare ca e otet balsamic si nu de orez,si cred ca 100 g e mult pentru 500 g dovlecei


exista si otet de orez brun, cred ca asa ii zice in romana. Mie nu mi se pare mult otet, nu sunt o experta dar mi se pare echilibrata reteta asta. Apoi, dupa cum ai vazut si TU pe alte topicuri, alte fete au facut reteta si nu s-au plans ca ar fii prea mult otet.

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 May 2009 - 11:16 PM

Pai marinatul de la otet vine, caracteristica acestei retete e taman el care tre' sa se simta.
In dialect cum am mai spus la subiectul meu cu dovlecei se numesc "al brusc" adica aspri, acri.

#12 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 21 May 2009 - 11:26 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ May 21 2009, 11:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pai marinatul de la otet vine, caracteristica acestei retete e taman el care tre' sa se simta.
In dialect cum am mai spus la subiectul meu cu dovlecei se numesc "al brusc" adica aspri, acri.


Si eu la fel am inteles marinatul asta. Nu bag mana in foc dar cred ca am mancat ceva asemanator cu vinete in loc de dovlecei.

#13 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 22 May 2009 - 07:35 AM

QUOTE(pansy @ May 21 2009, 08:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
din poza pare ca e otet balsamic si nu de orez,si cred ca 100 g e mult pentru 500 g dovlecei


Uite pansy:

DSCN2943.JPG

DSCN2945.JPG

E otet de orez,dar puteti folosi ori ce fel de otet,alb ,rosu,balsamic de mere!

Si otetul impreuna cu apa se fierbe, deci pierde din "putere",cum bine stii. smile.gif



#14 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 24 May 2009 - 07:15 PM

Am facut si eu reteta ieri si am papat azi, la iarba verde:

P5192593.JPG

Ne-a placut foarte mult. tongue.gif
Multumim Eataly!

#15 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 25 May 2009 - 07:36 AM

Cu placere Dadi.Merg bine cu un gratar! occasion14.gif

#16 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 14 July 2009 - 09:23 PM

Eataly, am facut si eu dovleceii, sunt superbi si au un gust nemaipomenit:


Habar n-am cum e otetul de orez, eu am folosit de mere (dar nu de-ala slab) si i-as fi vrut mai putin acri...data viitoare, ca astia i-am terminat; evident, fiecare cu gustul propriu...
Eu iti multumesc mult pentru reteta racoritoare si salvatoare, ca mereu ma trezesc cu o multime de dovlecei cu care nu stiu ce sa mai fac..... pupic.gif
Paula





#17 Getut

Getut

    Big Chef

  • Membri
  • 797 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2009 - 02:24 PM

CITAT(EATALY @ May 20 2009, 08:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Incearca-i Paula ,o bunatate!
Ca e buna anguilla, e buna. De cumparat nu am cumparat-o nici eu,mai ales ca trebuie jupuita de vie.Am mancat-o de la altii. tongue.gif


M-ati facut curioasa cu anguilla asta... am gugalit-o dar n-am dat de ea, ce vietate e?

#18 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 15 July 2009 - 02:33 PM

QUOTE(Getut @ Jul 15 2009, 02:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
M-ati facut curioasa cu anguilla asta... am gugalit-o dar n-am dat de ea, ce vietate e?

sa nu te sperii e un peste gen sarpe mie mi-e sila de el ,Luciano l-a curatat eu am doar prajit bucatile smile.gif)
da search imagine pe google wink.gif

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2009 - 06:12 PM

CITAT(Getut @ Jul 15 2009, 02:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
M-ati facut curioasa cu anguilla asta... am gugalit-o dar n-am dat de ea, ce vietate e?

Dictionarul meu zice anghilă, ţipar.
Eu tipar am vazut in Romania cind eram mica si cre ca l-oi fi si mincat, tin minte numai cum s-a miscat in tigaie, nu si daca l-am gustat, anguillele pe care le-am vazut aici sunt mai mari dar probabil pentru ca or fi de crescatorie ca sa aiba carne multa de vreme ce tiparul meu era pescuit de unchiul meu.

#20 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 14 September 2009 - 10:17 AM

QUOTE(PaulaM @ Jul 14 2009, 09:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eataly, am facut si eu dovleceii, sunt superbi si au un gust nemaipomenit:
Eu iti multumesc mult pentru reteta racoritoare si salvatoare, ca mereu ma trezesc cu o multime de dovlecei cu care nu stiu ce sa mai fac..... pupic.gif


Cu placere, Paula.Eu cand ii vreau mai acrii , ii mai stropesc un pic cu otet inainte de servire,sau zeama de lamaie!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi