Sari la conținut

Poză

Tort My Way


13 răspunsuri la acest topic

#1 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 09 June 2009 - 02:48 PM

Reteta o am din cartulia aceasta.

DSCN3010.JPG

DSCN3046.JPG

Blatul ar fii la fel ca coaja de ecler sau choux sau bignè , dar mai subtire .

Avem nevoie de: 300 ml apa
150 gr unt
4 oua
100 gr faina

Frisca lichida pentru umplut 500 gr.
Dulceata sau jeleu(eu am folosit pelteaua de gutui di mere a mamei.)
O mana de fructe uscate sau proaspete( eu am folosit afine rosii uscate si hidratate).

O glazura de ciocolata.Eu am topit 200 de gr de ciocolata cu lapte cu 200 gr de frisca lichida.

DSCN3009.JPG

Desenam pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm.Repetam operatia inca de doua ori, pe alte doua foi.

DSCN3011.JPG

Punem pe foc apa si untul.Cand incepe sa fiarba dam la o parte.

DSCN3012.JPG

Adaugam faina cernuta,si mestecam bine cu lingura.

DSCN3013.JPG

Cand incepe sa se desprinda de vas, dam la o parte.Lasam la racit.

Adaugam pe rand ouale,mestecand bine unul dupa altul.

DSCN3017.JPG

Compozitia trebuie sa curga.

DSCN3019_1.JPG

Intindem bine in primul cerc compozitia.

DSCN3021.JPG

DSCN3022.JPG

Dam la cuptor ,incalzit in prealabil la 220 grade,pentru 15 minute(depinde de cuptor.)

Scoatem si lasam la racit.
DSCN3023.JPG


Repetam operatia cu celelalte doua foi.

Intre timp batem frisca.

DSCN3026.JPG

Asamblarea tortului:

In forma de tort cu pereti detasabili , asezam primul "blat".

Il ungem cu dulceata in strat subtire.
DSCN3027.JPG
Peste adaugam jumatate din frisca si deasupra o parte din fructe.

DSCN3028.JPG

acoperim cu al doilea "blat",repetam operatia.Deasupra turnam glazura.

DSCN3030.JPG

Eu am turnat bine si pe marginile tortului.

DSCN3033.JPG

Decorati cum stiti mai bine si vreti.Eu m-am jucat cu cirese congelate.

RSCN3047.JPG

Dati tortul la frigider pentru cateva ore. Poftiti!

DSCN3035.JPG

DSCN3061.JPG

DSCN3043.JPG

In poza cu ingredientele se vad 5 oua ,dar am folosit duar 4.

Blatul se inmoaie bine de la frisca si pare un tort insiropat.Cam atat.

Editat de Adriana Nicoleta, 10 June 2009 - 07:58 AM.


#2 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 09 June 2009 - 02:51 PM

Am inversat pozele cu blatul, cel scos din cuptor ,gol,cu cel uns cu dulceata. Scuzati!

#3 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 09 June 2009 - 03:27 PM

Foarte interesant si promitator! Cred ca e bun, bunut! eusa_drool.gif

#4 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 09 June 2009 - 03:30 PM

ce frumos s-a intepenit cireasa in ciocolata de deasupra , si apropo, imi place si culoarea ojei tale smile.gif
tortu' arata cremos si tre' sa fie tare bun wink.gif

#5 piscotel

piscotel

    Hexe online !

  • Membri
  • 2543 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Din NORD
  • Interests:muzica,filmele,ciinii,pisicile,florile,si...cartile.

Postat 09 June 2009 - 04:56 PM

Tare bine arata.
Cred ca se topeste in gura biggrin.gif


#6 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 09 June 2009 - 09:26 PM

QUOTE(lauralaurentiu @ Jun 9 2009, 03:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte interesant si promitator! Cred ca e bun, bunut! eusa_drool.gif


Interesant mi s-a parut si mie. Si e chiar bun.Dar nu se compara cu minunatiile care le prepari tu,Laura.

QUOTE(Pocahontas @ Jun 9 2009, 03:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ce frumos s-a intepenit cireasa in ciocolata de deasupra , si apropo, imi place si culoarea ojei tale smile.gif
tortu' arata cremos si tre' sa fie tare bun wink.gif


Cremos! Exact asa e!
Culoarea ciresei este oja mea! Multumesc ,Poca!


QUOTE(piscotel @ Jun 9 2009, 04:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Tare bine arata.
Cred ca se topeste in gura biggrin.gif



Multumesc Piscotel!Asa e,aluneca pe gat de nu-ti dai seama!

#7 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 10 June 2009 - 01:55 AM

deci, da! arata strasnic de bine! biggrin.gif

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 June 2009 - 07:59 AM

CITAT(EATALY @ Jun 9 2009, 02:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am inversat pozele cu blatul, cel scos din cuptor ,gol,cu cel uns cu dulceata. Scuzati!

Acu e bine?
Ai congelat ciresele asa intregi si cu codita? Se comporta bine?
e foarte interesanta ideea cu blatul din aluat de eclere, cu siguranta de incercat smile.gif

#9 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 10 June 2009 - 08:22 AM

QUOTE(diamond @ Jun 10 2009, 01:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
deci, da! arata strasnic de bine! biggrin.gif


Multumesc,Diamond!

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jun 10 2009, 07:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Acu e bine?
Ai congelat ciresele asa intregi si cu codita? Se comporta bine?
e foarte interesanta ideea cu blatul din aluat de eclere, cu siguranta de incercat smile.gif


Acu e perfect,sarumana! smile.gif

Da ,am congelat cateva pe o farfuriuta,sa am de decorat oricand,dar cum incep sa golesc incet incet.....
Si pe mine m-a tentat cum am vazut-o,cartulia am cumparat-o in aceeiasi zi din piata la 1 euro,si tortul se chiama chiar A modo mio! smile.gif
Sunt o gramada de retete interesante.

#10 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 11 June 2009 - 09:34 AM

Foarte interesant tortul. Merita incercat. floare.gif

QUOTE(EATALY @ Jun 10 2009, 09:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Da ,am congelat cateva pe o farfuriuta,sa am de decorat oricand,dar cum incep sa golesc incet incet.....


Eu sunt interesata de congelarea cireseleor biggrin.gif Ce ai vrut sa zici mai sus? Nu inteleg... Poate ne spui mai multe despre cum se comporta dupa dezghet ciresele. pupic.gif
Mami de



si


#11 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 11 June 2009 - 01:27 PM

QUOTE(gloxinia @ Jun 11 2009, 09:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte interesant tortul. Merita incercat. floare.gif
Eu sunt interesata de congelarea cireseleor biggrin.gif Ce ai vrut sa zici mai sus? Nu inteleg... Poate ne spui mai multe despre cum se comporta dupa dezghet ciresele. pupic.gif


Multumesc Gloxinia,chiar merita incercat.

Golesc incet ,incet congelatorul si tot ce mai am desfacut prin dulapuri ca plec in vacanta. rolleyes.gif Nu are nici o legatura cu tortul. smile.gif

Ciresele ,parerea mea , s-au comportat bine .se desprin usor de sambure,pentru cine vrea sa-i scoata,dupa, pentru a le folosi la prajitura.
Se inmoaie usor,dar nu excesiv,aici depinde de soi,cred.

Eu congelasem cateva ,nu in punga,ci individual, pe farfuriuta, cu tot cu codita, pentru un eventual decor.Si s-a ivit ocazia.Oricum trase in ciocolata sunt divine!!!!!! tongue.gif

#12 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 11 June 2009 - 02:01 PM

QUOTE(EATALY @ Jun 11 2009, 02:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc Gloxinia,chiar merita incercat.

Golesc incet ,incet congelatorul si tot ce mai am desfacut prin dulapuri ca plec in vacanta. rolleyes.gif Nu are nici o legatura cu tortul. smile.gif

Ciresele ,parerea mea , s-au comportat bine .se desprin usor de sambure,pentru cine vrea sa-i scoata,dupa, pentru a le folosi la prajitura.
Se inmoaie usor,dar nu excesiv,aici depinde de soi,cred.

Eu congelasem cateva ,nu in punga,ci individual, pe farfuriuta, cu tot cu codita, pentru un eventual decor.Si s-a ivit ocazia.Oricum trase in ciocolata sunt divine!!!!!! tongue.gif


Merci de pont, am si eu cateva pe o farfurie in congi acum biggrin.gif pupic.gif
Mami de



si


#13 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 14 June 2009 - 10:46 PM

Ce-mi place your way...interesant: bravo! floare.gif
Am sa-l incerc si eu. Pupic pentru reteta. pupic.gif
Paula





#14 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 17 June 2009 - 09:05 AM

Ma bucur ca iti place Paula!Pe langa minunatiile care le faci tu,tortul meu e o nimica nimicuta! smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi