Sari la conținut

Poză

Deliciu cu pere si migdale


6 răspunsuri la acest topic

#1 paula-h

paula-h

    Academic Chef

  • Membri
  • 1304 posturi

Postat 10 February 2011 - 02:15 PM

Ingrediente:
- 3 oua
- migdale ( pot fi nuci sau alte alune)
- stafide (puse la inmuiat cu putina es de rom)
- o canuta potrivita de zahar ( zahar normal..eu am ramas fara si am folosit pudra)
- 4 pere
- 1 lamaie
- scortisoara sau (nucsoara, cuisoare)
- esenta de vanilie si rom
- o lingura cu varf de faina
- dulceata de visine ( acrisoara sa fie oricum)
Se procedeaza asa: se curata o para si se taie cubulete, se stropeste cu putina zeama de lamaie, se amesteca cu stafidele, cu o lingura de zahar si dupa gust scortisoara.Se curata apoi cele 3 pere de coaja si cu grija de cotor sa ramana intregi, se stropesc si ele cu zeama de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi esenta de vanilie si coaja de la jumatate de lamaie..la sf se incorporeaza faina.
O forma rotunda sau o craticioara se imbraca cu hartie de copt, se aseaza in mijloc perele intregi umplute cu dulceata, pe laga ele se pun perele cubulete, stafidele si cateva migdale.Se toarna maglavaisul de oua peste si se da la cuptor incins cam 40-50 de min pana devine frumos bronzat, cel mai sigur proba cu scobitoarea.
Se scoate pe un platou, se taie surplusul de hartie..cand e racorita se orneaza cu ce vreti..in cazul meu putin zahar brun si migdale caramelizate.
Acum concluzioanele ar fi cam astea...
- e un desert aromat si mai pentru ai casei, desi eu am facut si pentru niste "prieteni' dar portii individuale si au fost placut impresionati.
- voua trebuie sa va iasa mai grasut, mie mi s-a stricat si robotul si mixerul asa ca albusurile alea nu au fost batute suficient ca nu prea am mai avut rabdare cu domnu' tel em_new_03.gif
Sper sa va placa..aaa pun si poza cu revista de unde l-am luat sa nu fie discutii, am cautat pe aici reteta si nu am gasit-o pe nicaieri asa ca mi-am permis sa o pun.
Gata sa curga pozele, sper ca in ordinea de pe tricouri.

Imagini atașate

  • 002.JPG
  • 003.JPG
  • 004.JPG
  • 005.JPG
  • 006.JPG
  • 008.JPG
  • 009.JPG
  • 010.JPG
  • 011.JPG
  • 013.JPG
  • 014.JPG

Mamica de nazdravani :)

#2 paula-h

paula-h

    Academic Chef

  • Membri
  • 1304 posturi

Postat 10 February 2011 - 02:20 PM

continuare...

Imagini atașate

  • 015.JPG
  • 019.JPG
  • 033.JPG
  • 016.JPG

Mamica de nazdravani :)

#3 Costea_39537

Costea_39537

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 2803 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 February 2011 - 02:23 PM

Paula, multumesc mult pt reteta. Seamana putin cu tortul de mere, dar parfumul perelor trebuie sa fie o nebunie...
Te pup si sanatate maxima tie si fameleonului!



#4 paula-h

paula-h

    Academic Chef

  • Membri
  • 1304 posturi

Postat 10 February 2011 - 02:30 PM

Cu placere Alina si multumesc de urari!

Mamica de nazdravani :)

#5 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 10 February 2011 - 10:34 PM

Wow! Asta da surpriza nemarginita! Am ochii cat cepele de vreo 2 minute si sunt tare mandra ca reteta mea s-a intors pe culinar dupa ce a trecut printr-o revista D.gif Ce vreau sa spun de fapt este ca reteta asta a luat locul 3 la concursul Sezonul Abundentei organizat de Laura Laurentiu in toamna lui 2009 - uite aici, postul 449 (nu cred ca mai e prin alta parte, asa ca nu aveai cum sa o gasesti). In toamna lui 2010 am trimis reteta la o revista... Pentru ca nu au publicat-o in numarul urmator le-am trimis o strambatura ( tongue.gif ) imaginara si nu am mai cumparat revista. Si acum, nu numai ca au publicat-o, dar s-a mai si intors aici!
Concluzii:
1. Ma bucur mult ca ai incercat-o. Sper ca v-a si placut. Eu am avut mereu succes cu ea.
2. Spune-mi te rog in ce numar al revistei a aparut... poate nu e prea tarziu si imi mai pot lua premiul pt ea...
3. Sper sa o mai incerce si altii!
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro

#6 paula-h

paula-h

    Academic Chef

  • Membri
  • 1304 posturi

Postat 12 February 2011 - 11:12 AM

Uite de asta nu-mi place mie sa pun retete.
IriA imi cer scuze dar chiar nu am vazut reteta.Revista e nr 12(23) din Dec2010 cel mai probabil esti tu, tipa respectiva e tot din BV.
Eu una iti multumesc pentru reteta, mie imi place tare mult.
Acum daca vrei sa se stearga topicul eu nu am nimik impotriva.
Mamica de nazdravani :)

#7 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 12 February 2011 - 08:44 PM

CITAT(paula-h @ Feb 12 2011, 11:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite de asta nu-mi place mie sa pun retete.
IriA imi cer scuze dar chiar nu am vazut reteta.Revista e nr 12(23) din Dec2010 cel mai probabil esti tu, tipa respectiva e tot din BV.
Eu una iti multumesc pentru reteta, mie imi place tare mult.
Acum daca vrei sa se stearga topicul eu nu am nimik impotriva.


Paula draga, stai linistita, nu vreau sa se stearga topicul smile.gif Reteta mea oricum e ratacita in topicul cu concursuri, nu ai cum sa o vezi. In plus sunt incantata ca a avut succes si a ajuns pe aici. Te felicit din suflet pentru realizare si modificarile aduse - asta e scopul meu, sa inspir oamenii.
Cu revista e alta poveste... oamenii aia nu sunt prea seriosi... Trebuia sa publice reteta mai devreme, dar au intarziat cu ea si nici nu m-au anuntat. Asta e!
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi