Sari la conținut

Poză

Prajitura "Negresa"


28 răspunsuri la acest topic

#1 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 18 February 2004 - 08:11 AM

Am si eu nevoie de o reteta usoara si buna pentru "Negresa",cine ma poate ajuta?
Va multumesc anticipat...

[addsig]

#2 bassimona

bassimona

    micro Bucatar

  • Membri
  • 27 posturi
  • Location:Suceava (Suceava)

Postat 18 February 2004 - 09:07 AM

daniela nu ai spus daca vrei de post sau de dulce..asa ca am sa-ti scriu de amandoua
ptr cea de dulce ai nevoie de:
3 oua, 2cani de faina, un praf de copt, si un sirop format dintr_o margarina, o cana da zahar ,o cana de apa si 3 linguri de cacao care se fierbe 4 min.rece se amesteca cu ouale batute separat si faina apoi cu praful de copt amestecat cu o lingurita de otet,
la sfarsit se adaoga o jumatate de esenta de rom.se coace 50 de min la foc potrivit.
ptr cea de post ai nevoie de:3 cani si jumatate de faina , 1 cana de zahar, o jumatate de cana de ulei, 5 linguri de dulceata, 2 cani de apa si o lingurita de bicarbonat stins cu otet.se amesteca toate si se da la copt.ptr 1 ora la fac potrivit.se mai poate dauga in ea tot felul de arome sau nuci stafide alune.
eu iti doresc pofta buna!!!!

Dragele mele..ce pot sa fac ptr bataturi?Nu vreau intervenii chirurgicale si m-am saturat de solutii de la farmacie.Orice sfat este bine venit..Va rog din suflet..

#3 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 18 February 2004 - 09:11 AM

Se poate pune si nuca?Nu-mi place cea cu gem.....
Aici ai spune "brownie" si este si cu nuca.
Multumesc frumos pentru raspunsul "rapid"smile.gif
[addsig]

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 February 2004 - 01:00 PM

Din cite mi se pare mie fiecare Marie cu Negresa ei pe aici.
Oricum daca faci o cautare intr-un topic care mi se pare ca se chema torturi pentru Craciun cineva pusese o reteta asemanatoare cu a mea, eu am facut-o de o gramada de ori, cind am ciocolata in plus sau cind n-am timp sa ma gindesc la ce sa fac o fac pe Negresa, pentru mine asta a fost reteta pe care mama a facut-o dintotdeauna si asta o fac si eu.
Negresa de Adriana
Ingrediente:
- 250 gr. de zahar,
- 250 gr. de unt,
- 3 linguri de cacao sau ciocolata (eu de obicei folosesc o tableta de ciocolata de 250 de grame sau resturi de ciocolata pe care le am prin casa, de exemplu de Paste ouale de ciocolata pe care le primeste Marco),
- 150 ml lapte,
- 4 oua,
- un plic de praf de copt sau in lipsa o lingurita de bicarbonat
- 9 linguri cu virf de faina.
Se amesteca zaharul cu untul topit la foc mic, se adauga ciocolata si laptele (eu dizolv de obicei ciocolata in lapte) si galbenusurile amestecind mereu pina se dizolva totul bine facind atentie sa nu inceapa sa fiarba. Se da la o parte si se iau 15 linguri din compozitie peste care se pune restul de ciocolata sa se topesca. In compozitia iniziala se adauga faina si apoi albusurile batute spuma (daca folositi praful de copt il mestecati cu faina)
Se coace la 180°C pentru o jumatate de ora, facind mereu proba cu scobitoarea pentru ca e cea mai sigura.
Cind e gata se scoate din cuptor si se pune imediat deasupa compozitia pusa de o parte (daca s-a intarit se pune putin pe foc mic pina se topeste din nou, daca cumva din cauza ciocolatii se intareste si devine un pietroi se poate adauga un pic de smintina ca sa devina din nou lichida).
Iar asta e ultima pe care am facut-o acum 2 saptamini.
Sper sa fie ce cautai.
[addsig]

Imagini atașate

  • 37570.jpg


#5 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 18 February 2004 - 01:43 PM


Reteta mea de negresa:se pun intr-o cratita ,la fiert-de fapt pana se topeste zaharul,urmatoarele ingrediente:1 cana de lapte,1 pachet de margarina(250 de gr),500 g zahar,cacao 3-4 linguri.Cand s-a topit margarina si zaharul,se ia de pe foc ,se pun intr-o cana 15 linguri din compozitie si adaugi esesnta de rom,stafide,ciocolata amaruie,nuca putin prajita si taiata bucati mici
Cand restul de compozitie s-a racit,adaugi 4 galbenusuri puse pe rand,1 pachet de praf de copt stins cu lamaie si putina coaja rasa de lamaie,niste nuca daca vrei.,apoi 250 g de faina si in final albusurile batute spuma
Pui compozitia intr0o tava unsa si tapetata cu faina
Dupa ce s-a copt,pui deasupra cele 15 linguri de compozitie
[addsig]


#6 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 18 February 2004 - 08:24 PM

Va multumesc frumos pentru raspuns
Cea postata de Adriana mi se pare mai usor de facut si vazind si poza,mi s-a facut tare mult pofta de aceasta "Negresa"
Sper sa-mi iasa si mie la fel de bine si de "frumoasa".

[addsig]

#7 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 19 February 2004 - 10:21 PM

Eu am facut nEgresa dupa reteta trecuta in cartea de bucate, si a iesit atre buan. Am facut-o intr-o forma de inimioara si am glazurat-o tot cu ciocolata. Din pacate nu am poze !
[addsig]
ANCUTA

#8 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 19 February 2004 - 11:45 PM

stie cineva vreo reteta de cuburi(parca asa se cheama prajitura aia taiata bucati si data prin sirop, nuca macinata sau nuca de cocos)alti zic ca e negreasa.
tare mult asa vrea reteta.
alti paraca ii spune tavalita eu stiu ca se cheama cuburi.
daca are cineva sa mi-o dea si mie .
[addsig]

#9 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 20 February 2004 - 02:44 AM


Eu am facut nEgresa dupa reteta trecuta in cartea de bucate....

Care carte de bucate Ancuta?Eu am cautat-o in a mea(Sanda Marin) si NU este,crede-ma
M-am mirat f. mult sa vad ca "Negresa" nu exista.....
[addsig]

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 February 2004 - 08:44 AM

QUOTE

alti paraca ii spune tavalita eu stiu ca se cheama cuburi.

Mona eu o am, am si facut-o de o multime de ori si pe asta, ai numa putintica rabdare s-o caut si s-o retraduc in romineste.
Tavalita ii spune si mama, eu o chem insiropata, are un miliard de calorii da e tare buna.
[addsig]

#11 Doina Elena

Doina Elena

    Big Chef

  • Membri
  • 811 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 February 2004 - 09:00 AM

NEGRESĂ DE POST
Ingrediente aluat: 1 ½ cană zahăr, 3 căni făină, 5 linguri ulei, amoniac alimentar (sau praf de copt stins, după gust), un praf de sare, stafide şi/sau rahat tăiat mărunt.

Preparare: amesteci toate aceste ingrediente. Este bine să amesteci înainte zahărul şi cacaoa şi astfel aluatul va fi mai omogen. Torni compoziţia într-o tavă unsă tapetată cu făină şi o laşi să se coacă în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 20 de minute.

Ingrediente glazură: 5 linguri zahăr, 1 lingură cu vârf cacao, 3 linguri apă, o felie (de grosimea unui deget) de margarină Unirea.

Prepari astfel: amesteci ingredientele şi le pui la foc mic. Ai grijă să amesteci până când zahărul se topeşte. Iei glazura de pe foc şi adaugi o picătură de rom. Torni glazura caldă peste blatul copt şi cald. Tai prăjitura numai după ce se răceşte.
Poftă bună!
O am la retete, dar nu mai stiu de unde!
[addsig]
Tinerete fara batrinete...

#12 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 21 February 2004 - 01:24 AM

Am facut negresa dupa reteta lui Adriana Nicoleta si a lui Alissia (amindoua sint aproape la fel). Am facut-o intr-o tava in foma de ursulet (ai mei copii au fost in extaz), si vreau sa zic ca aiesit fenomenala! i-am facut si o glazura din zahar pudra, suc portocale si scortisoara, am desenat ochii , labele si burta la urs cu un sprit cu virf subtire in care am pus crema de caramel(la plic) si am facut senzatie, deci reteta e super.


#13 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 02 January 2006 - 11:33 PM

ingredientele

Miniaturi atașate

  • DSCN0501.JPG



#14 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 02 January 2006 - 11:38 PM

Punem intr-un vas pe foc laptele,zaharul,margarina,cacaoa si 1 ciocolata(asta e modificarea la reteta) si lasam pana se topeste zaharul.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca

Miniaturi atașate

  • DSCN0502.JPG



#15 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 02 January 2006 - 11:43 PM

Dupa ce s-a racit compzitia se adauga galbenusurile

Miniaturi atașate

  • DSCN0513.JPG



#16 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 02 January 2006 - 11:47 PM

Si apoi faina si praful de copt

Miniaturi atașate

  • DSCN0514.JPG



#17 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 02 January 2006 - 11:54 PM

am uitat sa postez faza in care din compozitia de lapte,zh,caco,cioco luam 15 linguri,amestecam cu rom,nuci prajite si taiate cu cutitul

Miniaturi atașate

  • DSCN0521.JPG
  • DSCN0512.JPG



#18 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 02 January 2006 - 11:59 PM

eu am mai topit pe bain-marie o cioco+lapte+unt si am pus-o peste glazura prajiturii

Am servit produsul final FIERBINTE cu inghetata(fistic,mocca,cioco) si frisca

Miniaturi atașate

  • DSCN0523.JPG



#19 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 03 January 2006 - 12:02 AM

se vede ca sunt obosita!
am mai uitat un lucru:albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia

IMI CER SCUZE PT AMETEALA POSTARILOR,dar sper sa ma intelegeti ca am copil mic de 2 luni si e cam greu



#20 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 03 January 2006 - 12:09 AM

si o ultima poza pt final

NOAPTE BUNA!

Miniaturi atașate

  • DSCN0525.JPG





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi