Sari la conținut

Poză

Clatite cu carne


31 răspunsuri la acest topic

#1 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 February 2005 - 02:40 PM

acesta este unul din aperitivele mele preferate, dar se poate servi si ca felul doi cu cartofi pai sau o alta garnitura. se face foarte simplu ...doar ca necesita ceva timp pentru preparare, deci este bine sa o faceti cand aveti dispozitie.

incepem cu aluatul de clatite pe care cred ca il stiti : eu am pus 6 linguri de faina cu varf, 500 ml lapte, un ou si un praf de sare.[attachmentid=9354]

Imagini atașate

  • 93512.jpg


#2 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 February 2005 - 02:42 PM

pentru umplutura avem nevoie de 500g carne de vita, 2 cepe mijlocii cateva fire de patrunjel si un ou.

Imagini atașate

  • 93513.jpg


#3 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 February 2005 - 02:45 PM

ne apucam de clatite si in paralel macinam carnea si ceapa cat de marunt putem dupa care le punem impreuna (nu calim ceapa separat !!!) in tigaie la calit cu ulei cat sa acopere fundul tigaii uniform.

Imagini atașate

  • 93514.jpg


#4 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 February 2005 - 02:48 PM

lasam carnea bine sa fiarba in suc propriu iar dupa ce a scazut apa din tigaie punem sare si piper dupa gust si mai lasam sa se rumeneasca puti. apoi punem in compozitie patrunjelul taiat marunt, amestecam, luam de pe foc si lasam la racit. dupa ce s-a racit bine compozitia amestecam oul.

Imagini atașate

  • 93515.jpg


#5 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 February 2005 - 02:53 PM

clatitele si compozitia fiind gata ne apucam de umplut clatitele dupa urmatorul procedeu: punem compozite in mijloc aducem partile laterale peste compozitie dupa care rulam

Imagini atașate

  • 93517.jpg


#6 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 February 2005 - 02:56 PM

dupa ce am terminat de rulat toate clatitele ne pregatim terenul pentru prajirea lor. avem nevoie de pesmet, doua oua batute cu furculita, o tigaie cu ulei incins si bineinteles clatitele.

Imagini atașate

  • 93519.jpg


#7 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 February 2005 - 03:00 PM

inmuiem clatitele in ou apoi le dam prin pesmet si le punem in uleiul incins. fiti atente sa nu se arda deaoarece pesmetul se rumeneste foarte repede!! le scoatem si le punem pe o farfurie pe care am intins un servetel ca sa absoarba uleiul.

Imagini atașate

  • 93521.jpg


#8 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 February 2005 - 03:03 PM

le punem apoi pe o farfurie sau un platou (la mine nu era cazul de platou ca urma sa ma infrupt numai eu) si le servim fie ca aperitiv fie ca felul 2 cu o garnitura pe care voi o preferati.

pofta buna si la cat mai multe retete in imagini !!!

Imagini atașate

  • 93522.jpg


#9 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 27 February 2005 - 03:48 PM

Biju, foarte frumoase clatite si interesanta reteta, bravo.

Clatite pane n-am facut niciodata, trebuie sa fie tare bune.
Cred ca pe acelasi principiu se pot face si cu ciuperci sau brânza.

O duminica cât mai placuta.

#10 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 February 2005 - 04:50 PM

icon_smile.gif multumesc anat. e prima reteta deschisa de mine. voi reveni si cu alte retete. te asigur ca sunt si delicioase aceste clatite.
apropo.. imi place poza ta la nebunie .... atitudinea asta ar trebui sa o adopt si eu cand sotul meu face nazuri la mancare.

#11 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 27 February 2005 - 05:00 PM

frumoasa reteta si bine explicata,bine ai venit printre noi,Biju!
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#12 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 27 February 2005 - 07:36 PM

He, he, Biju, educatia se face de la început icon_lol.gif
Ca de nu, o tragi toata viata icon_razz.gif

Lasând gluma la o parte, si mie îmi place foarte tare poza asta cu tipa suparata si autoritara.

Când mi-am schimbat avatarul l-am chemat pe sotul meu si i-am aratat
ce-l asteapta daca ma supara smile.gif
S-a amuzat foarte tare.

Te astept si cu alte retete.

#13 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 February 2005 - 01:11 PM

Biju, si eu le fac la fel, numai ca pe langa carne pun si ciuperci, si mai pun si sos de rosii ( fara ou si fara verdeata ).
Si mai fac cu aceeasi compozitie altele pe care nu le prajesc, ci le bag la cuptor sa se rumeneasca ori cu sos bechamel, ori cu sos de rosii, astea sunt mai dietetice dar la fel de bune. Sa incerci si asa .

#14 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 28 February 2005 - 01:30 PM

Iubito, asta e si sugestia mea: fara prajeala suplimentara, doar clatitele simple, cu sos bechamel si deasupra-deasupra ceva cascaval ras.
Pentru umplutura, prefer pieptul de pui facut la gratar si apoi dat prin masina de tocat. Si zau ca merg si niste ciupercute... icon_lol.gif
Iar in compozitia de clatite sa puneti neaparat cateva linguri de bere, sa fie mai pufoase si sa aiba si un gust mai altfel.

#15 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 28 February 2005 - 03:35 PM

bune sugestii fetelor. dar va rog sa imi spuneti cat sos puneti peste clatite?
doar stropite sau inecate in sos?

#16 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 February 2005 - 03:49 PM

Nici stropite nici inecate. Sa nu le acopere, aproape, dar poti sa pui mai mult ca nu strica si scade la cuptor.

#17 Nadia1976

Nadia1976

    Bucataras

  • Membri
  • 145 posturi
  • Location:Acum Toronto-inainte Deva-HD.

Postat 23 June 2005 - 07:42 PM

Biju, as încerca mai degraba un sos ceva mai gros de rosii cu ciuperci as pune pe fiecare clatita cîte doua linguri de sos si as presara cu cascaval ras, dupa care as gratina si as servi fierbinte (ca la Brasov)



Am si eu o nelamurire: ce inseamna "a gratina"? Scuzati ignoranta... Si inca ceva: daca nu am pesmet, ce fac? Tare vreau sa le fac astazi, ca nu mai am nici o idee de nimic si nici la cumparaturi n-am iesit si tot ce am in casa e carne tocata... pe care am scos-o de la congelator de dimineata (cand m-am trezit, sperand ca o sa gasesc ceva de gatit cu carne tocata si am gasit!!!), mai am un pui, dar e congelat bocna ca e in lada frigorifica pe cre vreau sa-l fac pe sticla la cuptor, saptamana viitoare intr-o zi, ca iasa suuuuuper bun si o bucata maaaaaaare de carne de vita, pe care sotul meu o vrea "Roast beef" duminica...
___________________________________
Poate oamenii nu-si amintesc exact ce ai spus sau ce ai facut, intr-un anume moment, dar o sa-si aminteasca intotdeuna cum i-ai facut sa se simta.

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 June 2005 - 11:33 PM

Gratinat înseamnã cã pui peste chestii un sos bechamel cu sau fãrã brânzã prin el ºi bagi la cuptor ca sã se încãlzeascã ºi sã facã un pic de cojiþã crocantã deasupra.

#19 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 24 June 2005 - 12:17 AM

Asa este, Adriana.
Eu fac clatitele astea foarte des. Prima data am luat reteta din Ungaria, ne-a placut foarte mult si de-atunci(sa tot fie vreo 10 ani) o fac mereu.
Se numeste in ungureste "Hortobágyi palacsinta" si neaparat se face cu carne tocata de piept de curcan. Ii fac un sos bechamel, pun clatitele intr-o tava de yena si le dau putin la cuptor.
Le servim fierbinti, cu verdeata presarata si smantana. Sunt mortale. Poate voi face un subiect la retete in imagini...
Va pup, MC smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#20 Nadia1976

Nadia1976

    Bucataras

  • Membri
  • 145 posturi
  • Location:Acum Toronto-inainte Deva-HD.

Postat 24 June 2005 - 03:32 PM

Va multumesc ptr. lamuriri. Si cum ieri nu aveam lamuririle, dar muream sa fac clatitele, le-am impachetat, le-am uns cu ou batut si le-am bagat la cuptor vreo 10 minute. Au iesit super. Data viitoare incerc cu sos. Multumesc Adriana si MC ptr. explicatii.
___________________________________
Poate oamenii nu-si amintesc exact ce ai spus sau ce ai facut, intr-un anume moment, dar o sa-si aminteasca intotdeuna cum i-ai facut sa se simta.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi