BLAT: Albusurile se bat cu vanilia, galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca cu albusurile, se adauga faina si praful de copt, cate putin si s
BLAT:
Albusurile se bat cu vanilia, galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca cu albusurile, se adauga faina si praful de copt, cate putin si se amesteca cu lingura (nu cu mixerul).
Se pune la copt in tava (tapetata cu unt si faina) de tarta max. 25 min. la 170-180C.
Se amesteca bine amidonul cu o parte din lapte rece (cam 10 linguri).
Bastonasul de vanilie se taie in lungime pe jumatate si se pune la fiert cu restul de lapte. Dupa ce a fiert se trage de pe foc si se lasa cam 20 min. sa iesa aroma din bastonas.
Se scoate maduva, se pune inapoi in lapte, se adauga zaharul si se mai da o data la fiert. Cand incepe sa clocoteasca usor se adauga si laptele amestecat cu amidon si se amesteca pana se ingroasa.
Pentru a umple tarta se poate folosi si o simpla budinca de vanilie.
Fructele spalate, taiate si curatate se stropesc cu zeama de limeta.
Dupa ce au fost asezate fructele (la alegere), se prepara gelatina conform instructiunilor de pe pliculet.
Se poate servi racita si cu putina frisca.
Pofta buna!
Reteta Tarte cu fructe a fost propusa de MAYA.
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii