Sari la conținut

Poză

Placinta fina cu mere


36 răspunsuri la acest topic

#1 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 09 January 2006 - 02:44 AM

ingredientele sunt urmatoarele , precizez ca am pus mai multa faina decat este specificat in reteta:

200 g faina ( deci grija ca trebuie mai multa, vreo 300-350 g, altfel iese prea moale aluatul !!!!)

200 g unt

200 g zahar

1 galbenus

1 ou intreg

1 kg mere

arome

Eu am completat cu un varf de cutit de amoniac, mai multa faina , cam inca pe atata si vreo 150 g de zahar pentru merele rase.

Aluatul se lucreaza in castron. Untul se freaca spuma. Zaharul se freaca cu galbenusurile si albusul apoi se amesteca cu untul i faina. Aluatul obtinut se tine cel putin doua ore la rece, poate sta si peste noapte. Se imparte in doua si se intind doua foi egale. Una din ele se pune in tava neunsa , presarata cu faina , se inteapa cu furculita. Se coace pe jumatate. Se acopera apoi cu merele. Se pune deasupra merelor a doua foaie. Se apasa pe margini si se inteapa des cu furculita ca sa nu se ridice. Se unge cu lapte sau cu ou. Se coace la caldura potrivita mijlocie 40-50min. Se poate coace si neunsa deasupra si se serveste pudrata cu zahar vanilat.



Eu am folosit zahar pudra. Dupa ce am amestecat toate ingredientele mi s-a parut extrem de lipicios aluatul si cu prea putina faina in el , asa ca, cu de la mine putere am adaugat asa de multa pana am obtinut aluatul ce o sa -l vedeti mai jos cu proba cu apasarea degetului pe el.



[attachmentid=32519]

Pana aluatul meu a stat cuminte la frigider am pregatit merele, le-am curatat si pentru ca am reusit marea performanta sa imi rup razatoarea iar la robotul care il am se marunteste prea tare , am taiat fiecare bucata de mar in feliute subtiri cu unealta aceea de curatat cartofi. Am pus merele la calit intr-un pic de unt , cam cat o nuca si am adaugat zaharul , scortisoara si gamaliile de la vreo 3 cuisoare faramitandu-le bine intre degete. Dupa gust se poate pune nuca zdrobita sau macina, de data asta eu nu am pus.

[attachmentid=32520]

Am intins frumusel prima foaie pe o hartie de copt si am pus-o la cuptor sa se coaca

[attachmentid=32523]

Ca de obicei cand pun umplutura de mere sau de branza arunc un pic de gris peste foaie apoi intind umplutura



[attachmentid=32524]

Am intins a doua foaie pe o hartie de copt si am intors peste merele tot asa prafuite cu un pic de gris

[attachmentid=32525]



La cuptor am setat 350 F si am pandit sa nu fie nici arsa si nici necoapta





[attachmentid=32527]

Peste ea am imprastiat zahar pudra si am taiat-o " artistic" rolleyes.gif :



[attachmentid=32528]

Si acuma si mai artistic pe farfurie :



[attachmentid=32529]

si doua poze de aproape sa-i vedeti textura:



[attachmentid=32530]

sa stiti ca am facut-o ieri dupa-masa si azi la pranz nu mai era nici macar o bucata din margine laugh.gif !!!!!





[attachmentid=32531]

Miniaturi atașate

  • aluat_pr_mere.JPG
  • merele_la_calit.JPG
  • prima_foaie.JPG
  • acoperita_cu_mere.JPG
  • cu_foaia_acoperita.JPG
  • scoasa_din_cuptor.JPG
  • taiata.JPG
  • bucatele.JPG
  • mai_artistic.JPG
  • de_aproape.JPG

Editat de SIMONA.B, 22 November 2007 - 04:57 PM.




#2 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 09 January 2006 - 01:29 PM

Simo,aluatul arata tare fain si fraged..cum se lucreaza cu el? Se întinde usor..?
Super,prezentarea,le-ai taiat perfect!! icon_smile.gif

#3 AlinTatoC

AlinTatoC

    Master of disaster

  • Membri
  • 1718 posturi
  • Location:RO-fi

Postat 09 January 2006 - 01:31 PM

Frumos aranjament icon_smile.gif Putem sa servim si noi cu o bucatica? icon_biggrin.gif Facem schimb cu o gogoasa ca inca mai avem icon_smile.gif

Editat de AlinTatoC, 09 January 2006 - 01:32 PM.

IPB Image

#4 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 09 January 2006 - 02:51 PM

Este exact cum spui Maya , foarte fin aluatul . In prima zi era un strop crocant dar a doua zi era moale cam ca un blat de tort , mi-a placut in amandoua cazurile . Eu mai am retete aseamanatoare pt prajitura cu mere , dar asta este de departe cea mai faina reteta de genul asta. De lucrat se lucreaza foarte usor si se intinde ca o plastilina !!!! mai greu e cand pui foaia de deasupra. Eu am facut asa: am tinut cu o mana hartia cu blatul deasupra si am indoit marginea sa vina peste mar apoi am dus incet peste prajitura ca atunci cand inchizi coperta la o carte , doar ca trebuie sa ai un pic grija . Cu sucitorul nu am putut sa o pun ca se rupea aluatul.

Din pacate dragilor asa de repede s-a mancat de nu va vine sa credeti !!! Si noi suntem doar 3 !!!!!

Este deosebit de fina !!!!

Editat de SIMONA.B, 09 January 2006 - 02:58 PM.




#5 AlinTatoC

AlinTatoC

    Master of disaster

  • Membri
  • 1718 posturi
  • Location:RO-fi

Postat 09 January 2006 - 03:39 PM

Multumim oricum!Si noi am incercat de cateva ori ceva asemanator si intr-adevar este foarte fina si se termina extrem de repede laugh.gif
IPB Image

#6 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 11 January 2006 - 10:40 AM

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, ce bunatateeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
merci mult Simona.
sotul meu e fan placinta cu mere si faceam destul de des, cu alte retete asemanatoare, dar asta e .... "mirobolanta" icon_smile.gif
am folosit reteta data de tine doar ca am pus amandoua ouale intregi si praf de copt in loc de amoniac. si eu am pus vreo 400 gr. de faina ca altfel iesea o "cleiosenie".
am facut-o ieri dupamasa pe la 5 si azi dimineata mai erau 4 bucati. abea am apucat sa fac o poza. nu-i reusita poza ca nu era lumina buna.

RECOMAND CALDUROS ACEASTA PLACINTA. se topeste in gura happy.gif

Miniaturi atașate

  • praji_mere.jpg


#7 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 11 January 2006 - 03:19 PM

Ma bucur Boni ca ti-a placut !!!! Asa e cum zici , se topeste in gura !!!! Azi cred ca am sa mai fac o tura, cerere speciala de la fiul meu, ieri a inceput sa planga ca si-a amintit de praji , cu toate ca nu mai aveam de duminica de la pranz rolleyes.gif , asa ca tre sa mai fac una icon_biggrin.gif !!!!

Deci e buna si cu amandoua albusele si e bine de stiut ca ai pus praf de copt in loc de amoniac si tot fina este !!!!!





#8 nitu_30020

nitu_30020

    Captain Cook

  • Membri
  • 474 posturi
  • Gender:Female
  • Location:RM.VALCEA

Postat 11 January 2006 - 04:34 PM

Simona,ce retete ai m-ai facut din cartea Ecaterinei Teisanu,ca am si eu cartea????????
Cu toata averea din lume nu poti cumpara macar o secunda de fericire sau un strop de viata.


#9 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 11 January 2006 - 04:49 PM

Mama mea a facut cele mai multe retete din carte , majoritatea is foarte reusite si foarte fine , doar ca unele probabil ca au ceva greseli de tipar ca nu imi explic altfel huh.gif , ca si asta de am scris-o aici.

Asta ne era cartea de baza si cu cea de Sanda Marin si... retetele consatencelor de la nunti rolleyes.gif !!!!

Acum de cand am Culinarul si atatea alte carti la indemana mai rar o deschid icon_biggrin.gif . O sa caut si o sa iti scriu ce am mai facut din ea si mi-au iesit bune ..





#10 Iliescu Dana 17500

Iliescu Dana 17500

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi
  • Location:Falticeni (Suceava)

Postat 18 January 2006 - 02:22 PM

Am facut si eu prajitura in Week end . Este foarte buna si garantie sta baiatul meu cel mare care nu suporta placintele cu mere . Asta e o prajitura, nu o placinta cu mere. Mie mi-a placut blatul crocant - am tinut mai mult in cuptor prajitura si nu s-a inmuiat nici a doua zi. Excelenta.

Editat de Iliescu Dana 17500, 18 January 2006 - 02:23 PM.


#11 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 18 January 2006 - 09:38 PM

Dana ai dreptate ca nu prea i se potriveste numele de placinta , e chiar o prajitura fina , dar am respectat exact denumirea din carte. La fel e si sotul meu cu merele , este singurul fel de prajitura cu mere care o mananca si inca cu foarte mare placere!!!!!



#12 AlinaS

AlinaS

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Cipru
  • Interests:SANATATE,ARTA PLASTICA,MUZICA,FILM

Postat 22 January 2006 - 07:49 PM

Mi s-a pus pata sa fac si eu placinta(prajitura) asta ...dar nu am mere icon_smile.gif Am pere in schimb...dar nu stiu cum sa fac.Nu stiu ce ar merge sa pun in ele la calit...ma sfatuieste cineva?
IPB Image

#13 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 22 January 2006 - 08:22 PM

daca te referi la arome , perele merg foarte bine cu cuisoare !!!!!!
Si cred ca ar merge calite in unt iar la sfarsit, daca crezi ca trebuie, sa pui un strop de zeama de lamaie si vanilie !!!!
Si stai ca mi-a mai trecut ceva prin cap, dar sa nu ma injuri daca incerci si nu iasa bun icon_smile.gif) !!!! Pui un pic de zahar sa se caramelizeze il stingi cu unt si in el pui perele rase sa se caleasca, apoi adaugi zahar dupa gust cat de dulce vrei sa faci umplutura si restul de arome!!!!!

Editat de SIMONA.B, 22 January 2006 - 08:29 PM.




#14 AlinaS

AlinaS

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Cipru
  • Interests:SANATATE,ARTA PLASTICA,MUZICA,FILM

Postat 22 January 2006 - 10:21 PM

bawling.gif bawling.gif bawling.gif Abia acum am vazut raspunsul tau icon_frown.gif Am calit perele in unt cu putin zahar ca si asa erau f dulci..si s-a facut o zeama si perele au disparut.Noroc ca mai aveam 2 si le-am taiat bucatele mai mari..ca tot ce era ras s-a facut varza icon_frown.gif Si am pus scortisoara unsure.gif
Sper sa iasa buna prajitura pana la urma.Aluatul e ok..eu a trebuit sa adaug pe langa 200gr faina care erau in reteta alte 300 gr..total 500gr faina au intrat.
Cand e gata voi pune o poza chinuita sa vezi si tu cum mi-a iesit mie. icon_smile.gif
Ale voastre arata f bine icon_smile.gif
IPB Image

#15 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 22 January 2006 - 10:25 PM

Cred ca ai fi putut repara cu niste gris adaugat acolo in umplutura aia de pere !!!!! De buna, sigur e buna , in schimb nu stiu cat o sa iti iasa de moale unsure.gif !!!



#16 Carmen05

Carmen05

    Bucataras

  • Membri
  • 165 posturi
  • Gender:Female
  • Location:slatina

Postat 22 January 2006 - 10:29 PM

Buna seara fetelor!Desi sunt in cura de slabire,am salvat prajitura si o fac si eu in una din zile.Multumesc pentru ce postati pe acest forum.
TOTI TRAIM SUB ACELASI CER,DAR NU TOTI AVEM ACELASI ORIZONT.(KONRAD ADENAUER)

#17 AlinaS

AlinaS

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Cipru
  • Interests:SANATATE,ARTA PLASTICA,MUZICA,FILM

Postat 22 January 2006 - 11:58 PM

Gata am facut-o icon_smile.gif Am presarat pesmet inainte si dupa ce am pus umplutura ptr ca gris nu am in casa.
Este fooaaaaaaarrrrrteeee gustoasa..chiar daca mie mi-a iesit cam ''subtirica''...e f buna.
Se topeste in gura...si nu ma pot opri din mancat!!!
multumesc ptr reteta si sfaturi,Simona floare.gif [attachmentid=34162]

Imagini atașate

  • praji_fina_cu_mere1.jpg

IPB Image

#18 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 23 January 2006 - 03:32 PM

da de ce zici ca e "subtirica " ? eu zic ca arata foarte bine, nu e groasa!!! Si cred ca si gustu e fain , sa stii ca o sa incerc si eu cu pere sa vad cum iasa !!!!!



#19 AlinaS

AlinaS

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Cipru
  • Interests:SANATATE,ARTA PLASTICA,MUZICA,FILM

Postat 23 January 2006 - 03:42 PM

A fost f buna..ca nu mai e icon_smile.gif Ce repede a disparut...si suntem doar noi doi icon_smile.gif Eu aveam impresia ca a ta e mai crescuta...si ma gandeam ca nu a iesit cum trebuie.Tu ai incercat-o si cu branza? Ca tare ma bate gandul s-o fac iar...e aluatul ala asa buuuuunnnnnn!
O zi buna!
Alina
IPB Image

#20 Tanya A

Tanya A

    Captain Cook

  • Membri
  • 291 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 January 2006 - 10:45 PM

Simo maine fac si eu praji cu mere, de-abea astept! De cand ai postat reteta ii tot dau tarcoale si salivez, am luat merele de vreo 3 zile si n-am reusit sa o fac pana acum, nu ca as fi fost foarte ocupata, ci de lene icon_biggrin.gif , dar maine gata! o sa pun si poze.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi