Retzetele acestea sunt din Cusinez AZ
PIURE DE ANDIVE
Pentru 4 persoane
Preparare : 15 min.
Ingrediente :
4 andive mari
4 cartofi mari
sucul de la o lămâie
3 linguri de supa cu smântână subţire
puţina nuca de Muscat rasă
50 gr stafide(opţional)
patrunjel ,piper.
Preparare
Se spala andivele se-ndepărtează părţile amare (frunzele verzi din vârf) si părţile dure.
Se taie în rondele. Se stropesc cu suc de lămâie.
Se pregatesc si cartofi: se curaţă ,se spală şi se taie bucaţi. Se pun intr-un vas cu dispozitv de fierbere în aburi. Se fierb 10 min, apoi se adauga rondelele de andive si se mai fierbe în continuare 10 min.
Se mixeaza apoi totul . Se adaugă smântâna, piperul si nuca de Muscat (nucuşoară) rasă.Se amesteca si stafidele. Se serveşte decorat cu pătrunjel verde.
Cartofii şi mirodenile schimbă gustul amărui al andivelor. Nucuşoara îi dă o savoare specială piureului.
Salata de morcovi cu andive,nuci si cu sos de miere
Pour 4 persoane
Timp de preparare: 20 min
Ingrediente :
-morcovi : 200 g
-andive : 200 g
- sucul de la o lamaie
- miez de nucă: 60 g
Pentru sos:
-
- 5 linguri ulei dietetic
- 0,5 lingură de muştar dulce
- 1 lingură miere de salcâm
- 1 lingură oţet din miere
- ceapa de apă(echallotte)tocata marunt : 15 g
- 1 praf de pudră de ghimbir
- sare marina fină
- piper macinat fin
Preparare :
Curaţaţi morcovii si daţi-i prin răzătoare. Tăiaţi andivele spalate în bucăţi. Stoarceţi sucul de lamâie deasupra. Zdrobiţi nucile în bucăti mari.
Pentru sos , puneţi toate ingredientele într-un mixer şi mixaţi 2 min. pentru a obţine o emulsie stabilă şi onctuoasă. Puneţi sosul într-un borcan la frigider cel putzin 30 min , înainte de servire. Se amesteca cu legumele.
Cu bine Higeia
Editat de Higeia, 10 February 2006 - 02:37 PM.