Placinta cu loboda si marar

1. Aluatul de placinta este acelasi ca si la painea de casa. 2. Pui faina intr-un vas si faci o gropita in faina. 3. Acolo pui drojdia frecata cu lin

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri lapte cald
  • 5 linguri ulei caldut
  • 500 g loboda
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 100 g branza

Mod de preparare

1. Aluatul de placinta este acelasi ca si la painea de casa.

2. Pui faina intr-un vas si faci o gropita in faina.

3. Acolo pui drojdia frecata cu lingura de zahar si cu 4 linguri de lapte cald.

4. Presari faina si lasi aluatul sa creasca.

5. Cand incepe sa creasca bine, framanti aluatul mai departe numai cu lapte cald.

6. Daca folosesti apa calda in loc de lapte, placintele vor iesi mai aspre.

7. Trebuie sa iasa un aluat vascos.

8. In timp ce framanti aluatul, adaugi cam 5 linguri de ulei caldut.

9. Aluatul este gata cand se desprinde usor de pe vas si se face basicute.

10. Atunci il dai deoparte, la loc caldut sa creasca bine si-l acoperi cu un stergar mai gros.

11. Masa pe care lucrezi o ungi cu ulei, iar aluatul dospit il imparti in 14-15 bucati.

12. Intinzi fiecare bucate de aluat intr-o foaie cat mai subtire.

13. Ungi si sucitorul de ulei, pentru a lucra mai usor cu el.

14. In mijlocul foii pui umplutura cu loboda taiata marunt, amestecata cu ceapa verde taiata si adaugi marar verde tocat marunt.

15. Pui si putina branza, ca sa se lege mai bine verdeturile.

16. Marginile foii de aluat le prinzi din loc in loc si le aduci spre mijlocul placintei, peste umplutura.

17. Strangi aluatul ca sa se lipeasca bine colturile unul de altul.

18. Cu cat sunt mai multe colturi din acestea, cu atat placinta este mai admirata si mai laudata.

19. Placintele astfel pregatite, le mai lasi putin la dospit, apoi le coci in cuptor sau le prajesti in ulei incins pe ambele parti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura desteapta
Bucataras.RO

Prajitura desteapta

O prajitura care te cucereste...

Prajitura desteapta
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola