Pentru a realiza aceasta reteta de ciupercute, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, ulei, lapte, amoniac, faina, esenta de vanilie.
Se freaca ouale cu zahar, ulei, lapte, apa, amoniac stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Se pune faina cat sa devina o pasta mai groasa. Se ia forma speciala pentru cupercute si se pune pe aragaz sa se incinga.
Forma se unge cu putin ulei, dupa care se pune compozitia cu ajutorul spritului pentru ornat.
Nu se pune prea multa pasta deoarece aceasta isi mareste volumul si risca sa deverseze.
Dupa ce ciupercile s-au copt, palariutele acestora se dau prin ciocolata si prin miez de nuca macinat sau prin nuca de cocos.
Alte retete recomandate:
Pasca cu smantana
Pasca fara aluat
Chec pufos
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii