Prajitura glazurata cu dovleac si lamaie

O prajitura cu dovleac ce surprinde perfect aromele toamnei. O prajitura ce va fi atat pe placul celor mari, cat si celor mici.

Complexitate
redusa
Prajitura glazurata cu dovleac si lamaie

Ingrediente

  • 400g dovleac proaspat
  • 150g unt nesarat
  • 225g zahar brun
  • 2 oua
  • 275g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 100g stafide
  • 100g nuci tocate
  • 3-4 linguri de lapte
  • 150g zahar pudra
  • coaja si zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 de grade celsius. Curatati feliile de dovleac de seminte si taiati-le in jumatate, de-a latul. Ungeti-le cu 25g de unt si dati-le la cuptor intr-o tava, pana cand se inmoaie. Lasati-le la racit, scoateti miezul si bagati-l in blender pana obtineti un piure. Veti obtine aproximativ 150g de piure.

Ungeti cu unt o tava de copt de 30x23cm si tapetati-o cu hartie pentru copt. Amestecati 100g unt cu zaharul brun pana cand devine un amestec cremos si pufos. Adaugati cate 1 ou pe rand amestecand bine dupa fiecare si piureul de dovleac. Cerneti faina amestecata cu praful de copt si condimentele si adaugati-o usor in amestecul de mai sus alternand cu lingurile de lapte, pana obtineti un aluat vascos care se scurge de pe lingura.

adaugati stafidele si nucile tocate grosier, amestecati cat sa se omogenizeze si turnati aluatul in tava. Puneti-l la cuptor 30-35 de minute pana cand prajitura este aurie si putin ferma la apasare. Lasati-o sa se raceasca 5 minute in tava.

Intre timp pregatim galzura, amestecand zaharul pudra cu coaja si zeama de lamaie. Rasturnam prajitura si il ungem cu glazura de lamaie.


Prajitura glazurata cu dovleac si lamaie se serveste taiata felii, atat calda cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Ciorba de oase cu zeama de varza
Bucataras.RO

Ciorba de oase cu zeama de varza

Este o ciorba foarte buna de facut iarna cand avem zeama de varza.

Ciorba de oase cu zeama de varza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola