Prajitura Tosca

Ma gandesc sa fac prajitura asta de vreo 2 ani :)))...Da, da, stiu ca a trecut mult timp, insa, in acest week-end, i-am venit de hac. Impresii? Prea buna, crema prea spumoasa, ce mai, o prajitura prea grozava.

Portii
18
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura Tosca

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 albusuri
  • 3/4 cana de zahar
  • 6 linguri faina
  • 60 gr mac
  • 40 gr nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Crema: 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri si 1/2 Amidon
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt de 80% grasime
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • Glazura: 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr biscuiti Petit Beurre
  • 1 cana cu cafea preparata

Mod de preparare

Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma. Adaugam zaharul treptat, mixam pana devine ferma bezeaua. Punem faina, praful de copt si mixam usor la treapta cea mai mica. Adaugam si macul, nuca de cocos, vanilia, amestecam usor cu o paleta, pana sunt bine incorporate. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia de blat si o nivelam. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute, pana este usor rumenit deasupra. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Crema: Galbenusurile le mixam bine cu zaharul. Adaugam amidonul, amestecam, apoi punem laptele si semintele de la pastaia de vanilie. Le incorporam bine cu un tel, trasferam totul pe foc (atentie: folositi o cratita cu fundul mai gros). Lasam focul la mic spre potrivcit, amestecam continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Crema rece o mixam, adaugam untul de la temperatura camerei si amestecam bine. Frisca, rece, o mixam pana devine spuma. O incorporam in crema de mai sus impreuna cu extractul de vanilie. Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul. Asezam blatul in tava, punem crema si o nivelam. Biscuitii ii trecem prin cafea, ii asezam peste crema, unul langa altul. Glazura: Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele, impreuna cu frisca lichida. Le transferam pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este topita complet. Glazura calda o turnam uniform peste biscuiti, o dam la frigider pentru 5-6 ore sau chiar peste noapte. O portionam si servim. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Negresa cu branza de vaci
Bucataras.RO

Negresa cu branza de vaci

O prajitura fina si pufoasa pe care o recomand cu drag.

Negresa cu branza de vaci
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola