Prajiturica Suflet Meros

Radem merele si le punem la calit impreuna cu zaharul si putina scortisoara, cand sunt gata le lasam la racorit. Mixam untul cu zaharul pana la consis

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajiturica Suflet Meros

Ingrediente

  • 1.5kg mere
  • 200g unt
  • 200g smantana
  • 500g faina
  • 75g zahar+50g pt calirea merelor
  • 2oua
  • 2 albusuri+2linguri zahar pudra
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja si zeama unei lamai mici
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Radem merele si le punem la calit impreuna cu zaharul si putina scortisoara, cand sunt gata le lasam la racorit.

Mixam untul cu zaharul pana la consistenta cremoasa.Adaugam ouale.

Coaja si zeama de lamaie (eu am pus o lime mica), apoi smantana.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga compozitiei.

Obtinem un aluat pe care il lasam 1 ora la odihna in frigider.

Dupa timpul necesar scoatem aluatul din frigider si-l impartim in doua parti inegale.Partea mai mica o punem din nou la frigi.

Iar pe cea mare o intindem cu ajutorul mainilor in tava.

Deasupra intindem in strat subtire compozitia de mere si dupa gust mai presaram zahar si scortisoara.

Preparam bezeaua de albus si-o intindem deasupra stratului de mere.(pt cine nu agreeaza bezeaua poate renunta la ea fara probleme) si deasupra bezelei radem bucatica de aluat pusa deoparte in frigi.

Punem la copt in cuptorul incins la 180°C timp de 30-40min in functie de cuptor, pana devine aurie, daca in timpul coptului devine prea aurie acoperim cu o folie de aluminiu.
Pofta buna!

Reteta Prajiturica "Suflet Meros" a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura caramelizata cu mere umplute,

Tarta cu mere si crema de vanilie,

Prajitura cu mere Carmen

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Desert crema de zahar ars
Bucataras.RO

Desert crema de zahar ars

Azi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...

Desert crema de zahar ars
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola