Tortul acesta chiar s-a nascut din dragoste de ciocolata. Si pentru ca iubesc ciocolata atat de mult, m-am gandit sa-i dedic ei, ciocolatei, aceasta reteta.
Blat I: Intr-un bol se freaca untul cu zaharul. Se adauga pe rand cele 3 albusuri (nebatute) amestecand bine dupa fiecare, iar la final faina si cacaua cernute impreuna. Intr-o tava cu dimensiunile 28 X 43 cm se aseaza hartie de copt si se decoreaza dupa bunu' plac (dungi, chenare, linii, cercuri, puncte etc) - daca vi se pare ca pasta se intareste si nu mai puteti desena tineti punga sub jetu' de apa calda 1-2 minute. Tava se da la congelator pana pasta este inghetata. Cand decoratiile sunt inghetate se porneste cuptorul la 240C.
Blat II: Intr-un bol se cern impreuna faina de migdale, faina de prajituri si zaharul pudra. Se adauga pe rand cele 6 galbenusuri amestecand bine dupa fiecare. Separat se bat cele 3 albusuri spuma impreuna cu cele 10 gr de zahar. Se adauga peste galbenusuri in 3 randuri, iar la final untul topit. Aluatul obtinut se toarna deste decoratiile inghetate si se da la cuptor timp de 6-8 minute. Nu lasati mai mult ca se arde! Scos din cuptor se lasa un pic la racit si se pudreaza cu zahar si se rastoarna pe masa de lucru. Decupati un cerc cu diametru de 20 cm si laterale pentru tava - cand imbracati tava sa aveti grija ca decoratiile sa fie pe exterior. Din acest moment se poate umple cu ce crema/e doriti.
Cheesecake-ul de ciocolata: Intr-un bol se freaca crema de branza cu cele 170 gr de ciocolata cu lapte. Se adauga laptele condensat si se amesteca bine. Jumatate din crema obtinuta se pune intr-un alt bol iar peste crema ramasa se adauga cele 170 gr de ciocolata neagra. Cele doua creme se aseaza alternativ - cate 2 linguri din fiecare am pus eu. Cand ati terminat cremele tortul se da la frigider pentru cel putin 2 ore.
Spuma de ciocolata : Intr-un ibric se incalzeste 120 ml smantana lichida si se toarne peste 170 gr ciocolata alba rupta bucatele. Se amesteca pana se raceste si se ingroasa un pic. Separat se bate spuma 240 ml smantana lichida. Se ia putina frisca si se amesteca cu ciocolata topita. Amestecul de ciocolata se toarna apoi peste frisca batuta si se amesteca usor; se umple restul tortului. Decorati dupa bunul plac!
Tortul din dragoste pentru ciocolata se serveste rece, pudrat cu cacao sau ornat cu fructe proaspete.
Reteta tortului din dragoste pentru ciocolata a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Roxana.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatTotal diferita de pasca traditionala, cea cu smantana este fabulos de gustoasa, asta adaca respecti reteta si cativa pasi. A...
Desert pasca cu smantana, fara zaharIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii