Tiramisu reţetă originala este un desert rapid si delicios, adorat in intreaga lume, ce se face din doar 3 ingrediente. Dar noi iti aratam reteta cea mai apropiata de versiunea originala a tiramisu-ului.
Intai se face crema pentru tiramisu.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste si crema ia o culoare alburie. Se bat albusurile pana cand se intaresc.
(este interzis a se folosi castron din metal la prepararea acestei creme). Crema de branza Mascarponne se mixeaza putin pentru a deveni foarte fina, se adauga esenta de rom si se mai mixeaza putin. Se adauga galbenusurile, albusurile batute si se amesteca usor cu o paleta de silicon. Crema este gata. In continuare se amesteca espresso rece (la temp. camerei) cu lichiorul Amaretto.
Foarte mare atentie la inmuiarea piscoturilor. Mai intai se pregateste o tava dreptunghiulara ( 38 x 30 cm) pe care se presara cacao. Se iau cate doua piscoturi care doar se baga si se scot imediat din siropul espresso facut si se asaza imediat pe tava unul langa altul.
Cand tava a fost in totalitate acoperita cu piscoturi, se asaza jumatate din crema facuta. Se continua cu cealalta jumatate de piscoturi care se asaza in sens invers decat primele, dupa care se pune ultima parte de crema. Se modeleaza marginile pentru a arata frumos. Se introduce la frigider cca. 20 minute, dupa care se scoate si se pudreaza cu cacao (inclusiv marginile laterale), dupa care se da la frigider 12 ore.
Tiramisu original se serveste rece portionata dreptunghiular.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineDupă risotto-ul acela cu pere, care culmea s-a evaporat, am cotrobăit prin cămară și am găsit acest amestec deosebit!...
Orez natur cu quinoa, vegetale si pereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii