1. Aluatul de placinta este acelasi ca si la painea de casa. 2. Pui faina intr-un vas si faci o gropita in faina. 3. Acolo pui drojdia frecata cu lin
1. Aluatul de placinta este acelasi ca si la painea de casa.
2. Pui faina intr-un vas si faci o gropita in faina.
3. Acolo pui drojdia frecata cu lingura de zahar si cu 4 linguri de lapte cald.
4. Presari faina si lasi aluatul sa creasca.
5. Cand incepe sa creasca bine, framanti aluatul mai departe numai cu lapte cald.
6. Daca folosesti apa calda in loc de lapte, placintele vor iesi mai aspre.
7. Trebuie sa iasa un aluat vascos.
8. In timp ce framanti aluatul, adaugi cam 5 linguri de ulei caldut.
9. Aluatul este gata cand se desprinde usor de pe vas si se face basicute.
10. Atunci il dai deoparte, la loc caldut sa creasca bine si-l acoperi cu un stergar mai gros.
11. Masa pe care lucrezi o ungi cu ulei, iar aluatul dospit il imparti in 14-15 bucati.
12. Intinzi fiecare bucate de aluat intr-o foaie cat mai subtire.
13. Ungi si sucitorul de ulei, pentru a lucra mai usor cu el.
14. In mijlocul foii pui umplutura cu loboda taiata marunt, amestecata cu ceapa verde taiata si adaugi marar verde tocat marunt.
15. Pui si putina branza, ca sa se lege mai bine verdeturile.
16. Marginile foii de aluat le prinzi din loc in loc si le aduci spre mijlocul placintei, peste umplutura.
17. Strangi aluatul ca sa se lipeasca bine colturile unul de altul.
18. Cu cat sunt mai multe colturi din acestea, cu atat placinta este mai admirata si mai laudata.
19. Placintele astfel pregatite, le mai lasi putin la dospit, apoi le coci in cuptor sau le prajesti in ulei incins pe ambele parti.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradVa plac clementinele? Noi le iubim! Suntem in stare sa mancam cate un kilogram de caciula odata. :)) Asadar am creat acest...
Tort cu jeleu si crema de clementineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii