Paste cu carne de vitel

Paste cu carne de vitel este o reteta delicioasa de paste, perfecta atat pentru cina cat si pentru un pranz delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Paste cu carne de vitel

Ingrediente

  • 500 gr carne de vitel
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri Vegeta

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete.
Se da la robot ceapa cu ardeiul pana devin pasta (sau se dau pe razatoare).

Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste pasta de ceapa si ardei pana nu se mai simte miros de ceapa cruda.
Se adauga cubuletele de vitel si se prajesc, amestecand des, pana isi schimba culoarea.
Reteta traditionala este cu vin , insa eu am vrut sa dau retetei o nota personala si am inlocuit vinul cu rosii pe care le-am dat prin razatoare si le-am adaugat peste carnea de vitel.
Se trage oala de pe foc si se adauga boia, piper, oregano, foaia de dafin si Vegeta. Se amesteca bine si se adauga 2 polonice de apa fierbinte.
Se aduce la fierbere, se pune capacul si se lasa la fiert la foc aproape mic timp de 30 minute. O verificati in acest timp sa nu scada prea tare apa si sa se arda.
Dupa 30 minute sosul trebuie sa fie grosut. Se adauga inca 2 polonice de apa fierbinte. Se continua fierberea cu capac inca 30 minute.

Cand este gata, se fierb pastele in apa cu sare. Se scurg bine, se pun in sos si se amesteca.


Pastele cu sos de vitel se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Tocana mexicana de pui
Bucataras.RO

Tocana mexicana de pui

Tocana mexicana de pui
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola