Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine. Eu apoi am impartit aluat
Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine. Eu apoi am impartit aluatul in doua.
Intr-una am pus 2 linguri cu mac, iar in cea de-a doua 2 linguri susan. Se lasa la dospit in loc ferit de curenti cu aer rece. Dupa ce si-a dublat volumul aluatul este gata de modelat. Se presara faina pe masa de lucru si se impletesc in trei, batoane mai mici mai mari...care se ung cu ou si se presara deasupra lor mac sau susan din belsug sau dupa gust.
Se lasa sa mai creasca si in tava. Intre timp aprindem cuptorul. Se coc la foc potrivit timp de 45 minute.
Se servesc ca si aperitiv ori ca si gustare. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradDaca va place pestele si in mod deosebit somonul afumat atunci reteta este pentru voi....desigur il puteti inlocui si cu alt...
Briose aperitiv cu quinoa si somon afumatIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii