Rosiile cu ardei pentru ciorbe se pot pastra excelent pentru sezonul rece si se pot folosi ca atunci cand sunt proaspete.
Rosiile bine coapte se spala, se sterg de excesul de apa si se taie in patru sau in opt, in functie de marime. Ardeiul se curata si se trece prin masina de tocat sau se taie marunt. Radacina de hrean se rade marunt, iar patrunjelul se toaca marunt. Se pun toate ingredientele intr-un vas, se amesteca cu sare si zahar si se lasa o ora asa. Apoi, se piseaza aspirina si se amesteca in rosii. Se pune amestecul in borcane, iar deasupra se toarna ulei, putin, cat sa fie o pelicula acoperitoare. Se astupa borcanele si se pun la rece in camara.
Rosiile cu ardei astfel conservate se pot pastra pentru ciorbe toata perioada iernii.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii