Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa fac si pentru iarna. Va recomand sa folositi dovlecei si la zacusca ,pe linga vinete pentru ca sunt mai usor de digerat .
Spalam legumele, ardeii se sterg si se coc in cuptor , dovleceii ii taiem cubulete, punem sare pe ei si lasam sa stea 30 minute ca sa lase zeama.
Ardeii cand sunt copti curatam de coaja si cotore si taiem fasii.
Morcovii se dau pe razatoarea mare .
Rosiile se curata de coaja ( se scufunda in apa fierbinte ,apoi in apa rece ) se taie cubulete , se pun in strecuratoare pana la folosire .
Ceapa se taie marunt .
Orezul se spala in 3-4 ape alternand apa rece cu apa calada , apoi se pune la fiert in apa rece( de 3 ori cantitatea de apa ) de la inceputul fierberii lasam 10 minute sa clocoteasca , apoi stingem focul si acoperim cu capac lasam sa stea 20-30 minute dupa care clatim cu apa rece si strecuram .Spalam 12-13 borcane 700 g si punem in cuptor pentru sterilizare .Aceste operatiun tin de pregatire , acum sa trecem la gatit .
Intr-o cratita incapatoare ( 15 l) incingem uleiul si adaugam ceapa taiata marunt .Lasam sa se caleasca pana cand devine galben auriu ,adaugam morcovii razuiti amestecam 5- 6 minute apoi adaugam o cescuta mica de apa , acoperim cu un capac si lasam sa fiarba in continuare inca 10-15 minute .Adaugam ardeii cu gogosarii , amestecam, dupa care punem dovleceii si rosiile scurse , acoperim si lasam sa fiarba sub capac 30-40 minute .Cand scade zeama punem orezul si mai fierbem 15 minute , se condimenteaza cu sare, piper si frunze de patrunjel si marar . Se stinge focul si se pune fierbinti in borcane incalzite bine in cuptor. Se fileteaza si se pune intre paturi se lasa pana a doua zi. Pentru mai multa siguranta a doua zi se pune iarasi la sterilizat in baie de apa , fierbem 20 minute de cand incepe sa fiarba , apoi iar acoperim cu paturi si lasam sa se raceasca .Se eticheteaza si pot fii puse in camara.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiPrajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...
Prajitura After EightO prajitura deosebita pe care am gasit-o la Ama in bucatarie. Eu am schimbat putin forma si designul. E delicioasa. Multumesc...
Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padureIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii
Moni • 25 Iunie 2022, 11:37 Cantitatea de rosii?????