Salata de legume pentru iarna

O salata delicioasa langa o tocanita sau o friptura .

Portii
10
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
1440 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3,5 kg gogosari
  • o varza alba (cca 1,2 kg)
  • o varza rosie (cca1 kg)
  • o conopida (cca 1 kg)
  • 1 kg morcov
  • o telina(radacina,cca 300 g)
  • 1 l otet
  • 1/2 l ulei
  • 500 g zahar
  • 4 linguri rase cu sare de muraturi
  • piper

Mod de preparare

Conopida o desfacem buchetele mici , o lasam jumatate de ora in apa rece apoi o punem intr-o strecuratoare la scurs.

Spalam si curatam gogosarii de cotoare si seminte si ii taiem fideluta.

Tocam varza alba si rosie.

Curatam si spalam morcovul si telina si le dam pe razatoarea mare.

Amestecam toate legumele intr-un vas mare.

Punem otetul ,uleiul,zaharul si sarea la fiert .Lasam sa dea cateva clocote si il turnam fierbinte peste legume.

Adaugam piper dupa gust .

Lasam la macerat 24 de ore.In acest interval avem grija sa amestecam de cateva ori in salata.

A doua zi punem salata cu tot cu zeama in borcane curate si sterilizate.Depozitam borcanele in camara sau beci.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...