Dovlecei conservati pentru salata

Dovleceii conservati pentru salata sunt, pe langa cei congelati, ideali pentru folosirea in sezonul rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dovleciei foarte tineri si fragezi
  • frunze de telina
  • 2 cepe albe
  • Pentru solutia de conservare:
  • 1 pahar otet de 9 grade
  • 3 pahare de apa
  • sare grunjoasa neiodata (cate o lingura pentru fiecare litru de lichid)
  • 1 lingura zahar brun (sau miere de albine)
  • 1 lingura boabe de piper negru
  • 1/2 lingurita boabe de mustar

Mod de preparare

Speli dovleceii foarte bine, ii tai in felii subtiri de circa 5 mm si ii asezi in borcane de 800 sau 400 g (in functie de utilizare). Printre feliile de dovlecei presari frunze tocate de telina si rondele de ceapa. Intr-un vas emailat, diluezi otetul cu apa. adaugi cate o lingurita de sare neiodata pentru fiecare litru de lichid, zaharul brun (sau miere de albine), piperul boabe sau boabe de mustar. Aduci solutia la punctul de fierbere si, dupa 2-3 clocote, o torni fierbinte peste dovleceiii din borcane. Ai grija sa nu se sparga borcanele.
Infiletezi capacele si lasi borcanele la loc cald pana se racesc bine, apoi le asezi in camara, la loc bine aerisit, dar fara lumina, pana in momentul folosirii. Dovleceii astfel conservati pot fi folositi la prepararea unor delicioase salate.


Dovleceii astfel conservati pot fi folositi la prepararea unor delicioase salate.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...