Salata de ghebe de toamna

Ciupercile se curata, se spala bine si se pun intregi la fiert. Dupa ce au fiert se clatesc si se scurg bine de apa. Morcovii se pun la fiert necurat

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg ghebe
  • 5 kg gogosari + ardei (3+2)
  • 3 kg morcov
  • 3 kg ceapa
  • 1 l ulei
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Ciupercile se curata, se spala bine si se pun intregi la fiert. Dupa ce au fiert se clatesc si se scurg bine de apa.

Morcovii se pun la fiert necuratati. Dupa ce au fiert se curata si se taie rondele.

Ceapa se curata, se taie pestisori si se opareste in apa clocotita

Gogosarii si ardeii se curata si se feliaza, felii nu prea groase.

Uleiul, zaharul si otetul se pun impreuna pentru a forma sosul.

Imediat dupa ce s-a topit zaharul se pun ardeii, gogosarii si ceapa oparita.

Se fierb pana se inmoaie bine .

Dupa ce s-au inmuiat ceapa, ardeii si gogosarii se adauga morcovii rondele si ciupercile si se mai lasa 15 minute, dupa care se potriveste de sare si se adauga piperul boabe.

Se pune de fierbinte in borcane si se sterilizeaza. (Eu am pus de fierbinte si le-am lasat la autosterilizare. Nu am dat gres niciodata).

Propusa de Julix 2007


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciulama cu pui si ciuperci

M-am inspirat de la Gabita .E delicioasa!

Ciulama cu pui si ciuperci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii