Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza compozitia intr-o forma de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat :
  • 125gr unt
  • 50 gr zahar brun
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 2lg cacao
  • 2 lg lapte
  • 1 linguritza plina praf de copt
  • Umplutura:
  • 300 ml lapte
  • 3 lg pline de gris
  • 80 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 100 gr cocos
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • Glazura:
  • 200 gr cuvertura ciocolata neagra sau de lapte

Mod de preparare

a) Blat:

1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt.

2. Se aseaza compozitia intr-o forma de 20x28 la 180°C.

3. Se scoate dupa 20 min si se lasa la racit.

b) Crema:

1. Se pun pe foc laptele, untul si grisul pana la ingrosare.

2. Se adauga extractul de vanilie, zaharul si nuca de cocosul.

3. Se pune peste blatul racit

c) Glazura:

1. Se topeste ciocolata si se toarna peste crema.

Reteta a fost propusa de Otti cu ajutorul pozelor de la lily

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Baigli

Baigli este o reteta ungureasca de cozonac cu o umplutura generoasa de nuca sau mac. Eu am facut reteta de la  o buna...

Baigli
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii