Mini amandine

Cine nu iubeste amandinele? Daca iti doresti sa incerci si tu sa faci acasa delicioasa prajitura amandina, reteta noastra in imagini, prezentata pas cu pas este cea potrivita. Poti pregati prajitura amandina pentru orice ocazie festiva sau aniversara.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina.
  •  
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri cappucino de ciocolata.
  •  
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de margarina (de 250 gr)
  • 3 linguri cacao.

Mod de preparare

1. Blatul amandinei

Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana "se-ntepenesc" in castron. Dupa care adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu uleiul, incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile, adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa si le mixati cu mixerul (folositi un castron incapator). Va iesi un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati, iar pe fundul ei puneti si hartie de copt. O bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.

Blatul gata l-am taiat in doua si l-am lasat la racit. Il lasam asa si ne ocupam de sirop.

2. Siropul

Punem toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute si o sa obtineti un sirop urat dar bun. Lasam siropul la racit si mergem mai departe sa ne ocupam de crema.

3. Crema de amandina

Intr-un castron punem margarina partial topita. O mixam bine de tot pana capata consistenta unei maioneze mai slabe. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul. Adaugam galbenusurile si cacaoa si mixam pana obtinem o crema.

4. Asamblare

Puneti pe o tava prima jumatate de blat, peste care punem cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem toata crema (eu am pus-o pe toata), apoi punem peste crema cealalta jumatate de blat si insiropam din nou. Nu puneti tot siropul, este prea mult, dar voi faceti cum doriti.

Dupa aia bagati tava cu blatul taiat, insiropat si dat cu crema la frigider, pentru minim 2 ore (eu am lasat mai mult, peste noapte). Pe o hartie de copt, am taiat blatul in dreptunghiuri mai mici (le puteti taia mai mari) si am decorat.

Evident ca amandina fara glazura nu se poate, asa ca am ales glazura de caramel nu de ciocolatata.

Am preparat glazura dupa instructiuni si am glazurat prajiturelele In mod normal reteta se opreste aici, dar mie imi venise o idee, asa ca am topit la bain marie ciocolata de menaj (cam 75 de gr). Ciocolata topita am bagat-o intr-o punga pe care am taiat-o foarte putin la un colt si am continuat sa decorez.


Pofta buna! Reteta Mini amandine a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rață înăbușită în suc de ananas

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...

Rață înăbușită în suc de ananas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca