Placinta cu mere

Placinta cu mere, cu aluat de casa, foarte aromata si gustoasa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar de ulei (150 ml)
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu 1 lingurita de otet
  • 1/2 pahar apa minerala
  • faina cat cuprinde ( 450-500 gr)
  • Umplutura:
  • 1 kg de mere
  • 200 gr. zahar tos
  • scortisoara

Mod de preparare

Foi de placinta:

- toate ingredientele de mai sus se pun impreuna intr-un castron, faina puneti pentru inceput cam 400 gr.

- amestecati bine cu lingura de lemn, apoi framantati cu mana si adaugati faina dupa caz.

- amestecati bine cam 8-10 minute, cu mainile infainate, apoi faceti o bila de aluat pe care o impartiti in 2 parti egale.

- puneti pe masa de lucru o hartie de copt suficient de mare ca sa puteti intinde foile pe ea. Presarati faina pe hartia de copt si incepeti sa intindeti prima bila de aluat.

- intindeti o foaie de marimea tavii ( pe jumatatea tavii de aragaz), si asezati-o apoi in tava unsa si tapetata

Umplutura:

Merele se curata si se dau pe razatoare ( eu am dat cu coaja cu tot), apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita, pe foc moderat. Se amesteca si se lasa sa-si lasa merele zeama, apoi iar se amesteca si tot asa pana se evapora sucul lasat de mere.

Dupa ce merele si-au lasat toata zeama, adaugati scortisoara ( eu am pus o lingurita), si amestecati din nou.

Umplutura de mere se pune in tava peste prima foaie, se niveleaza.

Se intinde si foaia a doua, tot pe hartie de copt, si dupa ce intindeti foaia, luati hartia de copt cu tot cu foaie si asezati asa peste tava, (asa am facut si cu prima foaie), si atunci o aranjati mai bine.

Bagati tava in cuptor la 175 de grade C, cam 30-35 minute pana capata o frumoasa nuanta aurie.

Placinta se taie rece de preferinta, eu am taiat-o dupa cel putin 15 minute.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....

Gulas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca