Prajitura Cocosana este o reteta de prajitura delicioasa de casa, o prajitura cu blat cu cacao si crema fina cu nuca de cocos, acoperita cu glazura de ciocolata.
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, cacaoa, faina si praful de copt.
Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la cuptor timp de 30 de minute.
Crema:
Intre timp pregatim crema: amestecam laptele cu zaharul si faina, il punem pe foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam nuca de cocos si amestecam in continuare pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol punem margarina, care trebuie sa fie la temperatura camerei, adaugam pe rand, cate o lingura din crema de cocos mixand incontinuu.
Glazura:
Intr-un vas amestecam zaharul pudra cu cacaoa, apoi adaugam uleiul, apa fiarta si amestecam bine glazura.
Blatul il taiem in doua, punem pe o jumatate de blat crema de cocos, peste punem cealalta jumatate de blat, apoi punem glazura de cacao si dam prajitura la frigider pana se intareste glazura.
Pofta buna!
Aceasta reteta a fost propusa de http://retetealina.blogspot.ro/
Serviti delicioasa prajitura Cocosana cu crema cu nuca de cocos de la rece.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii