Prajitura cu capsuni si menta

Cernem faina si cacao impreuna intr-un bol. Apoi ne apucam de oua Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu cele 8 linguri de apa si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • 8oua
  • 8 linguri de apa
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina pentru cel alb sau 8 linguri de faina si 4 linguri de cacao pentru cel negru
  • un praf de copt
  • Ingrediente pentru crema
  • 1l de frisca
  • 500 gr de branza de vaca
  • 2 galbenusuri de oua
  • 300 gr de zahar
  • 500 gr capsuni
  • 1 intaritor de frisca
  • Esenta daca se doreste
  • zahar vanilat
  • si niste menta proaspata

Mod de preparare

Cernem faina si cacao impreuna intr-un bol. Apoi ne apucam de oua

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu cele 8 linguri de apa si 12 de zahar.

Galbensurile se amesteca cu praful de copt si se adauga la spuma batuta tare.

Se omogenizeaza, apoi se adauga si faina amestecata cu cacao.

Se omogenizeaza si se pune la copt in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.

Cand e gata coapta ( cautam cu scobitoarea) se scoate din tava si se lasa la racit.

Apoi il sectionam pe lung in doua. Ca sa avem doua foi.

Se bate frisca spuma tare cu 200 de grame de zahar si intaritorul, restul de zahar se toarna peste capsunile taiati bucatele si se lasa deoparte. Se scot cam 2 linguri de frisca pentru ornare.

Apoi peste frisca batuta se adauga branza de vaca. Si se omogenizeaza foarte bine.

Si se imparte in 3 boluri. In una dintre ele se adauga galbenusurile, in a doua capsunii peste care am pus zahar, dar stoarse de siropul lasat si in al treilea menta. Menta se adauga putin cate putin si se amesteca bine bine, ca sa nu se lipeasca una de alta. Toate se omogenizeaza bine, dar separat.

Dupa ce am sectionat blatul se aplica peste el pentru insiropare siropul scurs de pe capsuni. Apoi se aplica crema cu galbenusurile.

Peste el vine cel cu capsuni. Iar la final cel cu menta.

Iar deasupra punem foaia/ felia de blat. Pe care-l acoperim cu glazura Kinder Pinguin.

Se pune la rece pentru cam 1 ora. Apoi se felieaza cu un cutit tinut in apa fierbinte si se orneaza cu frisca si capsuni feliute.


Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Tiramisu

Prajitura cu caise

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

Am pregatit aceasta rulada aperitiv pentru masa de Craciun. Pot sa spun ca a fost cel mai apreciat aperitiv si s-a terminat...

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii