Prajitura cu cirese sau visine

Prajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta nu e tot. Crema fina si toppingul de cirese proaspete vin ca o completare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua proaspete
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de praf de zahar vanilat
  • 5 linguri pline-ochi de faina
  •  
  • Crema:
  • 1 plic de crema de cremsnit de la Dr Oetker
  • 750 ml lapte
  •  
  • Umplutura si topping:
  • 2 plicuri de gelatina pentru tarte
  • de culoare rosie de la Dr. Oetker
  • 1-2 kg cirese sau visine foarte coapte
  • dar bine alese si
  • 1 plic de gelatina

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar ( ca si pentru bezea) si zaharul vanilat. Apoi se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare pana cand se incorporeaza totul si devine o masa omogena. Puneti blatul intr-o tava de dimensiuni 26x36, tapetata cu hartie de copt ( se poate pune intr-o forma de tort cu d=26cm), asezati visinile deasupra ( eu le-am lasat sa se scurga si apoi le-am pudrat cu faina sa nu se lase la fund). Se coace la foc mic 25 de min.

Se lasa sa se raceasca si se pune pe un platou sau tava.

Se face crema conform instructiunilor de pe plic si se aseaza pe blatul racit.

Se pun visinele deasupra, apoi sucul ramas se amesteca cu apa pana ajunge la 250 ml, 2 linguri zahar si cu pliculetul de gelatina, se fierbe 2 min si se pune peste prajitura.

Se lasa la rece 3 ore.

Reteta de prajitura cu cirese sau visine a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.


Serviti prajitura cu visine sau cirese de la rece.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii