Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava de 26x39cm:
  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri de ulei
  • 18 linguri de lapte/apa
  • 22 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 2-3 linguri de ulei
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Umplutura: Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc. Amstecam periodic pana cand merele se inmoaie si sucul scade. Le lasam la racit pana cand pregatim aluatul pentru foi. Aluat: Mixam bine ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugam treptat uleiul. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, iar intr-un ibrci incalzim laptele. Turnam alternativ lapte si faina in compozitia de oua si mixam pana cand terminam cantitatile de faina si lapte. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitia de aluat. Va fi un strat subtire de aluat dar acesta va creste la copt. Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru 10 minute. Scoatem tava si punem merele racita si scurse de zeama, iar peste mere adaugam restul de aluat. Dam tava la cuptor si o lasam pana cand se rumeneste frumos deasupra. Se verifica cu o scobitoare daca este gata. Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra. Pofta buna!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...