Prajitura Petre Roman

Pentru prajitura Petre Roman se coc trei foi, pe dosul tavii. Este o reteta de prajitura clasica, cu doua creme, perfecta pentru orice sarbatoare. Este delicioasa si se topeste in gura.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca si
  • 10 linguri de faina cu varf.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 4 linguri de faina si
  • o cana de lapte
  • 1si ½ pachet de unt.
  • Glazura:
  • 4 albusuri
  • 7 linguri de zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura Petre Roman se face un blat din care se coc trei foi, pe dosul tavii.

Separat se topesc 12 linguri de zahar si se intind pe fiecare foaie.

Crema - 4 galbenusuri, o cana de zahar, 4 linguri de faina si o cana de lapte. Se fierbe incet, iar dupa ce s-a racit, se adauga 1 si ½ pachet de unt.

Pentru glazura - 4 albusuri se bat cu 7 linguri de zahar pe baie de aburi pana se ingroasa, apoi se pun peste ultima foaie si, la final, se rade ciocolata.


Prajitura Petre Roman se serveste dupa ce s-a racit.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide