Prajitura Petre Roman

Pentru prajitura Petre Roman se coc trei foi, pe dosul tavii. Este o reteta de prajitura clasica, cu doua creme, perfecta pentru orice sarbatoare. Este delicioasa si se topeste in gura.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca si
  • 10 linguri de faina cu varf.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 4 linguri de faina si
  • o cana de lapte
  • 1si ½ pachet de unt.
  • Glazura:
  • 4 albusuri
  • 7 linguri de zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura Petre Roman se face un blat din care se coc trei foi, pe dosul tavii.

Separat se topesc 12 linguri de zahar si se intind pe fiecare foaie.

Crema - 4 galbenusuri, o cana de zahar, 4 linguri de faina si o cana de lapte. Se fierbe incet, iar dupa ce s-a racit, se adauga 1 si ½ pachet de unt.

Pentru glazura - 4 albusuri se bat cu 7 linguri de zahar pe baie de aburi pana se ingroasa, apoi se pun peste ultima foaie si, la final, se rade ciocolata.


Prajitura Petre Roman se serveste dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock Pot

 O ciorba delicata si cu gust deosebit, chiar si pentru cei mai mari mofturosi. Crock Pot m-a ajutat sa o prepar fara sa...

Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca