Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".
Pe fundul tavii punem hartie de copt, iar apoi punem 300 gr nuca taiata si prajita putin. Peste nuca punem blatul din albusuri batute spuma tare, apoi adaugam nuca macinata si pesmetul si la sfarsit faina si praful de copt. Se coace la foc potrivit cam 20-25 minute.
Intre timp pregatim crema: galbenusurile se bat bine cu mixerul cu zaharul vanilat si zaharul impreuna pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul, apoi adaugam laptele si se pune pe baie de aburi. Se lasa pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, apoi punem crema in frisca batuta impreuna cu intaritorul. Se amesteca incet. Blatul copt se scoate din cuptor si se rastoarna cu fundul in sus pe o tava si se intinde crema de ciocolata, adica nutella sau finetti atunci cand e cald. Se lasa apoi sa se raceasca complet. Crema se imparte in doua Prima jumatate de crema se pune peste ciocolata, apoi punem biscuiti inmuiati in cafea, apoi restul de crema si se orneaza cu capuccino. Se lasa la rece.
Este un deliciu precum ii este numele.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii