Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura DELICIU

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 borcan de 400 gr crema de ciocolata Nuttella sau finetti
  • Umplutura 1:
  • 300 gr nuca tocata cu cutitul si putin prajita
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 linguri lapte
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • 500 ml frisca lichida
  • Mai avem nevoie de 100 gr biscuiti si putina cafea lichida
  • 1 plic capuccino pentru ornat

Mod de preparare

Pe fundul tavii punem hartie de copt, iar apoi punem 300 gr nuca taiata si prajita putin. Peste nuca punem blatul din albusuri batute spuma tare, apoi adaugam nuca macinata si pesmetul si la sfarsit faina si praful de copt. Se coace la foc potrivit cam 20-25 minute.

Intre timp pregatim crema: galbenusurile se bat bine cu mixerul cu zaharul vanilat si zaharul impreuna pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul, apoi adaugam laptele si se pune pe baie de aburi. Se lasa pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, apoi punem crema in frisca batuta impreuna cu intaritorul. Se amesteca incet. Blatul copt se scoate din cuptor si se rastoarna cu fundul in sus pe o tava si se intinde crema de ciocolata, adica nutella sau finetti atunci cand e cald. Se lasa apoi sa se raceasca complet. Crema se imparte in doua  Prima jumatate de crema se pune peste ciocolata, apoi punem biscuiti inmuiati in cafea, apoi restul de crema si se orneaza cu capuccino. Se lasa la rece.

Este un deliciu precum ii este numele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide