Se incalzeste cuptorul inainte la temperatura medie. Se spala rosiile si dovleceii. Se taie dovleceii in felii subtiri. se curata cateii de usturoi si
Se incalzeste cuptorul inainte la temperatura medie. Se spala rosiile si dovleceii. Se taie dovleceii in felii subtiri. se curata cateii de usturoi si se taie lamele. se taie rosiile in bucatele dreptunghiulare si se lasa deoparte.
Se pune uleiul la incalzit intr-o tigaie, se adauga dovleceii impreuna cu usturoiul, ierburile, sarea, piperul si zaharul si se lasa timp de 5 minute, se amesteca din cand in cand. Se adauga 2 linguri de apa, se acopera, se da la focul mic si se lasa inca 5 minute.
Intre timp, se bate ouale intr-un bol si se incorporeaza laptele.
Se aseaza dovleceii intr-un vas special pentru cuptor, se niveleaza cu o lingura de lemn, se aseaza deasupra rosiile si se acopera cu ouale cu lapte. Se presara busuiocul si parmezanul ras.
Se lasa 15 minute la cuptor.
Se serveste cald, drept garnitura sau ca fel principal. Ingredientele sunt pentru patru persoane, dar e atat de bun incat am mancat totul in doi ca fel principal, acompaniat de salata. Pofta mare!
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase