Fasole verde cu usturoi si sunca afumata

Am pus repede fasolea la fiert cu putina sare . Intre timp, am taiat ceapa marunt, am pus-o la calit in ulei extravergine de masline. Am adaugat ardei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Fasole verde proaspata 700 de gr
  • o ceapa mare
  • putin ardei gras rosu
  • sunculita afumata 100 de gr
  • 4 catei de usturoi
  • 5 rosii mici ( ciliegino)
  • 4 linguri de suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei extravergine de masline

Mod de preparare

Am pus repede fasolea la fiert cu putina sare .

Intre timp, am taiat ceapa marunt, am pus-o la calit in ulei extravergine de masline.

Am adaugat ardeiul gras (putinul pe care-l aveam) taiat marunt.

Am amestecat, iar dupa ceva timp am adaugat rosiile taiate.

Cand fasolea era aproape fiarta, am scurs-o de apa, dar apa nu am aruncat-o toata, am oprit cam 2 cani.

Fasolea am pus-o in oala peste ceapa, ardei si rosii, am adaugat apoi sucul de rosii.

Am adaugat apoi 2 polonice de apa in care a fiert fasolea, am pus usturoiul pisat, sare, piper, putin ardei iute si am lasat iar pe foc.

Apoi am adaugat sunculita afumata.

Am mai adaugat un polonic de apa in care a fiert fasolea, am lasat la foc mic.
Pofta buna!

Reteta Fasole verde cu usturoi si sunca afumata a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro

Alta reteta cu fasole verde: Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumata

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!