Extracte de oase

Pentru sosurile reci este necesar extract de oase. El se face din oase de porc, vita sau vanat. Oasele se scurata bune de resturile de carne si se

Timp pregatire
16 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Oase de vita

Mod de preparare

Pentru sosurile reci este necesar extract de oase. El se face din oase de porc, vita sau vanat.

Oasele se scurata bune de resturile de carne si se spala bine. Se pun la cupror sa se rumeneasca bine. Se scot si se scurg de grasime si se curata de resturile de carne si se punintr-o oala mai mare cu multa apa si se pun la coc mic circa 15-16 ore. Se strecoara in alt vas si dupa ce s-a racit se aduma grasime de deasupra. Se pune din nou la fiert la foc foarte mic pe o caramida ca sa nu bata focul direct in vas si sa fie caldura repartizata in mod egal pe toata suprafata fundului vasului. Cand acest lichid devine cleios se pune in vase de inox inchise si se pastreaza la rece in frigider pana la folosire.

ATENTIE! Nu se pune sare la preparare si nici dupa.
Pentru prepararea sosurilor reci

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa