Fondue traditional

Ingredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu care se freaca *caquelon-ul* ( oala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de amestec de branza
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 dl de vin alb
  • AMIDON

Mod de preparare

Ingredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu care se freaca *caquelon-ul* ( oala de ceramica in care se face fondue)

Dupa ce am zdrobit cateii de usturoi ( am pus vreo 3-4) , si frecat in prealabil peretii si fundul oalei, am lasat restul in cratita. Am adaugat 4 dl de vin alb si 1 kg amestec de branza.

Se pune oala pe foc domol la inceput, si se amesteca mereu cu lingura de lemn.

Cand incepe sa se amestece bine vinul cu branza, se ridica temperatura focului, amestecand mereu. Cand amestecul e bine omogenizat, se adauga un paharel de kirch ( amestecat cu amidon).

Se mai lasa pe foc ( amestecand incontinuu) si apoi se transporta la masa, unde se lasa pe un resou.

Painea taiata cuburi, se infige intr-o furculita special cu coada mai lunga, si se plimba prin oala cu fondue.

Fiecare isi pune crutoanele de paine in farfurie, si dupa gust piper sau paprika, sau nimic.

Pofta buna!

Reteta propusa de Stella.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide