Sos de macris

Macrisul curatat, spalat si scurs se pune la foc in ulei incins, se sareaza si se lasa sa se inabuse sub capac, pana scade toata zeama. Se presara fai

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g macris
  • 50 g unt sau 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 100 ml smantana
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Macrisul curatat, spalat si scurs se pune la foc in ulei incins, se sareaza si se lasa sa se inabuse sub capac, pana scade toata zeama. Se presara faina si se stinge cu lapte, pana capata consistenta unui sos gros. Se indulceste cu putin zahar. Se adauga smantana si se mai da un clocot. Se serveste cu cartofi fierti sau fripti.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu pui si ciuperci brune

Tarte si placinte rumenite si iscusite O bunatate de placinta, cu un aluat usor de preparat, si-o umplutura grozava!

Placinta cu pui si ciuperci brune
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii