Sos de post

Prima etapa: se pun la calit in 2 linguri de ulei de masline, ceapa si morcovii. Dupa ce s-au inmuiat ( 5 minute) se adauga ardeiul si ciupercile. Da

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 4 portii:
  • 1 ceapa mare
  • tocata fin
  • 1 cana mica de rosii in bulion
  • 1/2 litrii ( sau mai mult daca doriti) suc de rosii
  • 1 morcov mediu
  • ras
  • 100 g fasole alba
  • fiarta
  • 200 g ciuperci ( de care doriti) eu am pus Champignon
  • un jumatate de ardei rosu taiat feliute
  • (se pot pune ardei de mai multe culori)
  • un catel usturoi taiat marunt
  • Condimente :
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • rosmarin
  • cateva frunzisoare
  • busuioc

Mod de preparare

Prima etapa: se pun la calit in 2 linguri de ulei de masline, ceapa si morcovii. Dupa ce s-au inmuiat ( 5 minute) se adauga ardeiul si ciupercile.

Datorita faptului ca ciupercile elimina apa se lasa pe foc pana ce apa s-a evaporat.

Urmeaza sa adaugam fasolea fiarta, rosiile in bulion si dupa ce a fiert compozitia vreo 3 minute si sucul de rosii.

In acest moment condimentam bine sosul, cu condimentele enumerate mai sus, si il lasam sa scada.

Eu l-am lasat vreo 10 minute deoarece am dorit sa fie mai lichid, insa depinde de gustul fiecaruia. Bineinteles ca se mai poate adauga o jumatate de lingura de faina, pentru a avea o consistenta mai cremoasa.

La sfarsit am adaugat usturoiul taiat marunt, si am luat cratita de pe foc. Am lasat sosul acoperit 5 minute si e gata de servit
Se poate servi cu orice tip de paste , langa o friptura, in combinatie cu felii de branza feta, sau ca baza pentru pizza .

Pofta buna!

Reteta Sos de post a fost propusa de tynad pe forum culinar.ro

Alte retete de sosuri gasiti aici:

Sos cu legume pentru friptura,

Vinegreta,

Sos pentru legume

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...